• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження Порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України, та норм його належності

Міністерство юстиції України  | Наказ, Норми, Порядок від 08.06.2012 № 848/5
Реквізити
  • Видавник: Міністерство юстиції України
  • Тип: Наказ, Норми, Порядок
  • Дата: 08.06.2012
  • Номер: 848/5
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство юстиції України
  • Тип: Наказ, Норми, Порядок
  • Дата: 08.06.2012
  • Номер: 848/5
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
08.06.2012 № 848/5
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 червня 2012 р.
за № 964/21276
Про затвердження Порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України, та норм його належності
( Заголовок із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
Відповідно до пункту 3 Положення про Міністерство юстиції України , затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 395, пункту 5 Положення про Державну пенітенціарну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 394, та з метою упорядкування норм належності майна та порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
1.1. Порядок використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України.
( Підпункт 1.1 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
( Підпункт 1.6 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
( Підпункт 1.7 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
( Підпункт 1.9 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
( Підпункт 1.10 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
2. Голові Державної пенітенціарної служби України (Лісіцков О.В.) довести цей наказ до відома начальників територіальних органів Державної пенітенціарної служби України, начальників установ виконання покарань, слідчих ізоляторів та керівників навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.
3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного департаменту України з питань виконання покарань від 08 липня 1999 року № 80 "Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02 вересня 1999 року за № 594/3887 (із змінами).
4. Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції (Зеркаль О.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної пенітенціарної служби України генерал-майора внутрішньої служби Дуку О.О. і департамент виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України (Пудак В.А.).
6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
МіністрО. Лавринович
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 № 848/5
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 червня 2012 р.
за № 964/21276
ПОРЯДОК
використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України
( У заголовку та тексті Порядку слова ", що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України" замінено словами "Державної кримінально-виконавчої служби України". згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 )
1. Норми забезпечення обладнанням, посудом та інвентарем є обов'язковими для застосування в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах і навчальних закладах Державної кримінально-виконавчої служби України (далі - установа), відповідно до номенклатури майна продовольчого забезпечення та строків його експлуатації, наведеної в додатку до цього Порядку.
2. Потреба у стравоварильних котлах визначається, виходячи з роздiльного приготування їжi для кожної змiни.
3. Їдальнi, що мають водопровiд, повиннi бути оснащенi раковинами чавунними або умивальниками фаянсовими. Рукомийники i тази до них у цих випадках не передбачаються.
4. Одержане обладнання повинно бути встановлене i здане в експлуатацiю в такi строки:
при будiвництвi нових i реконструкцiї наявних їдалень - протягом строкiв, затверджених для проведення цих робiт;
у разi замiни обладнання, що вийшло з ладу, - не пiзнiше трьох мiсяцiв з дня одержання нового обладнання. Передчасна замiна обладнання, яке є в експлуатацiї, а також вилученого для ремонту, на нове до закiнчення встановлених строкiв забороняється.
5. В установах призначаються вiдповiдальнi особи, якi стежать за правильною експлуатацiєю, утриманням i своєчасним ремонтом установленого в їдальнях i на продовольчих складах обладнання. У мiсцях установлення обладнання вивiшуються iнструкцiї з правил його експлуатацiї i технiки безпеки.
На обладнання, що є в експлуатацiї, необхiдно мати i своєчасно вести технiчнi паспорти (картки) встановленого зразка.
6. Зазначене майно є iнвентарним, і установи повиннi використовувати його лише за прямим призначенням. Видавати майно стороннiм органiзацiям або приватним особам у тимчасове або постiйне користування забороняється.
7. Монтаж, капiтальний i поточний ремонти, прийняття i здавання обладнання в експлуатацiю слiд проводити в суворiй вiдповiдностi з технiчними умовами виконання цих робiт. Технiчне обслуговування обладнання проводиться силами власникiв за договорами з мiсцевими ремонтно-монтажними пiдприємствами.
8. Забезпечення установ запасними частинами до обладнання здiйснюється власними силами.
9. Забезпечення холодильним, технологічним та тепловим обладнанням, а також посудом та інвентарем кімнат для тривалих побачень здійснюється за фактичною потребою з розрахунку на 1 ліжко-місце за рахунок коштів спеціального фонду установи.
У новостворених установах виконання покарань та слідчих ізоляторах кімнати для тривалих побачень одноразово забезпечуються обладнанням, посудом та інвентарем за рахунок коштів загального фонду згідно з нормами належності посуду та інвентарю обідніх залів їдалень осіб рядового і начальницького складу, вартових приміщень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.
10. Забезпечення холодильним та технологічним обладнанням крамниць установ здійснюється за рахунок їх функціонування.
11. Ваги i гирi пiдлягають обов'язковiй державнiй перевiрцi i тавруванню один раз на два роки. Перевiрка, таврування i спостереження за станом ваг i гир проводяться мiсцевим органом стандартизацiї.
12. Вибракування i списання майна вiдбуваються один раз на рiк у день iнвентаризацiї. Як виняток, дозволяється списувати щомiсяця в межах фактичного зносу посуд алюмiнiєвий, стальний оцинкований i емальований, скляний, фарфоро-фаянсовий, а також алюмiнiєвi столовi прибори, але не бiльше 1/12 кiлькостi, що допускається до списання за рiк згiдно зi встановленими строками експлуатацiї та з номенклатурою майна. Таке списання допускається тiльки в тих випадках, коли буде встановлено наявнiсть у їдальнi посуду i приборiв у непридатному станi, що не є наслiдком безгосподарського ставлення до майна чи його умисного псування.
Нове майно зi строком експлуатацiї бiльше 1 року 6 мiсяцiв, видане в користування одноразово, списанню протягом першого року експлуатацiї не пiдлягає.
13. Майно, що пiдлягає вибракуванню i списанню, вилучається i зосереджується в окремих примiщеннях. Зберiгання майна, що стало непридатним, разом з новим забороняється.
14. Вибракування майна, що стало непридатним, проводиться за такими ознаками:
посуд алюмiнiєвий, з нержавiючої сталi i стальний оцинкований - за наявностi пошкоджень, що унеможливлюють його ремонт;
посуд сталевий емальований - за наявностi вiдбитостей емалевого i ґрунтового шарiв на поверхнi виробiв, а також такий, що не пiдлягає ремонту;
посуд скляний, фарфоро-фаянсовий i пластмасовий - за наявностi вiдбитостей i трiщин або за повної побитостi;
столовi прибори, ножовi вироби та iнвентар - при повному зношеннi.
15. При визначеннi вартостi майна, яке втрачено, стало непридатним або якого не вистачає, враховується фактичне зношення залежно вiд тривалостi експлуатацiї згідно з додатком до цього Порядку.
У випадках, коли немає можливостi встановити дату первiсної видачi майна в користування, тривалiсть його експлуатації обчислюється:
для втраченого майна (якого не вистачає) - вiд дати останньої видачi такого майна в експлуатацiю;
для непридатного майна, що не вислужило встановлених строкiв експлуатацiї, - вiд дати найдавнiшої видачi такого майна в експлуатацiю.
Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О.В. Зеркаль
Додаток
до Порядку використання майна
продовольчого забезпечення установ
виконання покарань, слідчих ізоляторів
і навчальних закладів Державної
кримінально-виконавчої служби України
НОМЕНКЛАТУРА
майна продовольчого забезпечення та строки його експлуатації
№ з/пНайменування виду майнаОдиниця виміруСтроки експлуатації майна, років
1234
І. Ваговимірювальні прилади
1.1Ваги для зважування худобишт.10
1.2Ваги товарнішт.10
1.3Ваги настільні циферблатнішт.10
1.4Гирі і різновагикомпл.безстроково
ІІ. Кип'ятильники
Кип’ятильники електричнішт.5
ІІІ. Котли стравоварильні
3.1Котли електричнішт.8
3.2Котли паровішт.8
3.3Котли газовішт.8
3.4Котли чавуннішт.10
ІV. Механічне обладнання
4.1Картоплечистки механічнішт.4
4.2Машини для різання варених овочівшт.6
4.3Машини для різання сирих овочівшт.6
4.4Машини посудомийнішт.6
4.5М’ясорубки механічнішт.5
4.6М’ясорубки ручнішт.6
4.7Приводи універсальні з комплектами змінних механізмів або універсальні кухонні машиникомпл.6
4.8Хліборізки механічнішт.5
V. Плити кухонні
Плити електричнішт.6
VІ. Польові засоби для приготування і доставки їжі
6.1Кухні похідні на автопричепахшт.безстроково
6.2Термоси з алюмінієвими склянкамишт.4
6.3Термоси зі склянками з нержавіючої сталішт.6
6.4Цистерни для водишт.безстроково
VІІ. Інше теплове обладнання та електропобутові прилади
7.1Сковороди електричнішт.8
7.2Шафи жарочнішт.8
7.3Мікрохвильова пічшт.6
VІІІ. Хлібопекарське обладнання
8.1Міні-пекарнікомпл.10
8.2Лінія з виготовлення макаронних виробівкомпл.10
8.3Польові засоби хлібопеченнякомпл.безстроково
IX. Холодильне обладнання
9.1Холодильні установкишт.10
9.2Шафи холодильні в комплекті з холодильними агрегатамишт.8
9.3Холодильники побутові електричнішт.8
X. Обладнання вантажопідіймальне і для переміщення вантажів
10.1Ліфти магазиннішт.10
10.2Візки вантажні і спеціальнішт.8
10.3Візки для збирання посудушт.4
ХІ. Ножі
11.1Ножі кухоннішт.3
11.2Ножі м’яснішт.3
11.3Ножі овочеві (корінчасті)шт.1,5
11.4Ножі "Кухарська трійка"компл.3
11.5Ножі-рубакишт.5
11.6Ножі-сікачішт.5
11.7Ножі хліборізальнішт.3
ХІІ. Посуд алюмінієвий литий
12.1Бачки ємністю 8,0 лшт.4
12.2Бачки ємністю 5,0 лшт.4
12.3Годівниці-поїлкишт.5
12.4Ложки розливальні ємністю 0,2 лшт.3
12.5Чайники ємністю 5,0 лшт.4
12.6Черпаки кухарські ємністю 2,0 лшт.2
ХІІІ. Посуд алюмінієвий штампований
13.1Баки з кранами для води ємністю 22 і 36 лшт.5
13.2Каструлі циліндричні глибокі ємністю від 1,5 л до 12,0 лшт.3
13.3Каструлі (сотейники) з довгими ручками ємністю 10 - 15 лшт.3
13.4Котли наплитні ємністю 20 - 50 лшт.3
13.5Кухлі питні ємністю 0,35 лшт.6
13.6Миски діаметром 200 мм завтовшки:
3 мм;шт.4
2,0 - 2,5 мм;шт.3
1,2 - 1,5 ммшт.2
13.7Тарілки неглибокі діаметром 200 мм завтовшки:
3 мм;шт.4
2,0 - 2,5 мм;шт.3
1,2 - 1,5 ммшт.2
13.8Тарілки неглибокі діаметром 165 ммшт.3
13.9Фляги для молока ємністю 36 - 38 лшт.4
13.10Цідилки (друшляки) ємністю 7 лшт.3
13.11Чайники поліровані ємністю 3 лшт.3
ХIV. Посуд сталевий оцинкований
14.1Баки з кранами для водишт.3
14.2Відрашт.2
14.3Тази круглі або овальнішт.2
ХV. Посуд сталевий емальований
15.1Відра з кришкамишт.3
15.2Каструлі циліндричні глибокі ємністю 1,5 - 9,0 лшт.2
15.3Кухлі питні ємністю 0,4 лшт.2
15.4Мискишт.2
15.5Тарілки неглибокішт.2
15.6Чайники ємністю 3,5 - 7 лшт.3
ХVІ. Посуд скляний
16.1Вази для фруктівшт.2
16.2Графини, глечикишт.2
16.3Склянкишт.3 місяці
16.4Прибори для води (графин або глечик, піднос, склянки)компл.2
ХVІІ. Посуд кришталевийшт.5
17.1Бокалишт.5
17.2Вази для цукерокшт.5
17.3Вази для фруктівшт.5
17.4Вази для квітівшт.5
17.5Попільничкишт.5
17.6Салатникишт.5
17.7Склянкишт.5
17.8Фужеришт.5
17.9Прибори для води (графин або глечик, піднос, склянки)компл.5
ХVІІІ. Посуд фарфоро-фаянсовийшт.5
18.1Блюдця чайнішт.1,5
18.2Кухлі питнішт.1
18.3Склянки (вази) для серветокшт.3
18.4Тарілки глибокішт.1,5
18.5Тарілки неглибокішт.1,5
18.6Чашки чайні з блюдцямишт.1,5
18.7Чайники для заварювання чаюшт.2
ХІХ. Посуд з пластичних мас
19.1Бачки ємністю 4,0 лшт.1
19.2Ложки розливальні ємністю 0,2 лшт.1
19.3Черпаки кухарські ємністю 2,0 лшт.1
19.4Кухлі питні ємністю 0,3 лшт.1
19.5Ложки столовішт.1
19.6Мискишт.1
19.7Тарілки неглибокі діаметром 200 ммшт.1
19.8Відрашт.1
ХХ. Посуд металевий
20.1Виделки столові алюмінієвішт.1
20.2Виделки столові з нержавіючої сталішт.7
20.3Ложки розливальні ємністю 0,2 - 0,25 л:
алюмінієві штамповані;шт.1
з нержавіючої сталішт.6
20.4Ложки столові алюмінієві:
для загального користування в їдальнях;шт.1
які є в комплектах речових мішків курсантівшт.на строк служби
20.5Ложки чайні алюмінієвішт.2
20.6Ложки десертні з нержавіючої сталішт.7
20.7Ложки столові з нержавіючої сталішт.7
20.8Ложки чайні з нержавіючої сталішт.7
ХХІ. Вироби з тканини
21.1Брезенти бунтовікомпл.8
21.2Брезенти продовольчі 10 х 12 мшт.8
21.3Клейонка столовам1
21.4Мішки лляні або поліпропіленовішт.2
21.5Серветки паперовішт.одноразові
21.6Серветки полотнянішт.3
21.7Скатерки полотнянішт.3
ХХІІ. Інше майно
22.1Гігрометришт.4
22.2Психрометришт.2
22.3Термометри складськішт.2
22.4Сокири для розрубування м’ясашт.6
22.5Підноси для рознесення їжішт.3
22.6Підноси із заглибленням під їжушт.3
22.7Овоскопшт.8
ХХІІІ. Немеханічне обладнання
23.1Ванни для холодної обробки продуктівшт.6
23.2Ванни мийні:
алюмінієві або оцинковані;шт.2
з нержавіючої сталішт.5
23.3Стелажі металеві різнішт.безстроково
23.4Столи виробничішт.6
23.5Столи обробні:
алюмінієві;шт.4
з нержавіючої сталішт.7
23.6Стойки для підвішування м’ясних тушшт.10
23.7Колоди для розрубування м’ясашт.2
23.8Табуретки-підставки металеві під котли наплитнішт.5
23.9Шафи металеві сушильнішт.7
23.10Ящики металеві для продуктівшт.3
ХХIV. Інвентар
24.1Бачки алюмінієві для продуктівшт.3
24.2Бачки металеві з кришкою для харчових відходівшт.3
24.3Діжки сталеві ємністю 200 л для оліїшт.6
24.4Бруски для гостріння ножівшт.безстроково
24.5Вази пластмасовішт.3
24.6Виделки кухарські котловішт.5
24.7Виделки транжирнішт.5
24.8Воронки металевішт.безстроково
24.9Дошки обробнішт.безстроково
24.10Дуги магнітнішт.безстроково
24.11Ковші металевішт.2
24.12Кошикишт.3
24.13Котли наплитні з нержавіючої сталі для варіння рибишт.7
24.14Котломіри металевішт.10
24.15Гаки для підвішування м’ясашт.10
24.16Листи кондитерськішт.2
24.17Ложки гарнірнішт.3
24.18Ложки соуснішт.3
24.19Ложки кухарські різнішт.3
24.20Лопати рожкові для картоплішт.3
24.21Насоси ручні для оліїшт.4
24.22Підставки під бачки, каструлі та чайникишт.4
24.23Листи сталевішт.2
24.24Сита різнішт.2
24.25Скалки дерев’янішт.2
24.26Скатертини поліетиленовішт.1
24.27Шкребки металеві для чищення рибишт.1
24.28Сковороди чавуннішт.5
24.29Сковородникишт.5
24.30Совки металевішт.3
24.31Солянки пластмасовішт.3
24.32Склянки пластмасовішт.3
24.33Тертки металевішт.1
24.34Товкачі дерев’янішт.1
24.35Форми кондитерськішт.1
24.36Хлібниці металевішт.3
24.37Черпаки кухарські ємністю 5,0 лшт.3
24.38Черпаки для соліньшт.3
24.39Шумівки:
алюмінієві;шт.1
з нержавіючої сталішт.7
24.40Щітка-душ для обмивання м’ясашт.3
24.41Щітки для миття рукшт.0,5
24.42Щітки для миття котлівшт.0,5
24.43Щітки для змітання крихтшт.1
24.44Щітки для миття столівшт.0,5
24.45Щипці кондитерськішт.3
24.46Сокири для розрубування м’ясашт.4
24.47Фляги для молока ємністю 36-38 лшт.6
24.48Котломіришт.безстроково
24.49Комплект тари для доставки продуктів зі складушт.3
__________
Примітки:
1. Строки експлуатації майна поширюються на всі норми належності і обчислюються з моменту видачі його в безпосереднє користування кухонь, їдалень, хлібопекарень, продовольчих складів тощо.
2. Для ваг настільних і товарних, які є в користуванні в овочесховищах і холодильниках, встановлюється строк експлуатації 7 років.
Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О.В. Зеркаль