• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Норма належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів установ виконання покарань та слідчих ізоляторів

Міністерство юстиції України  | Наказ, Норми від 08.06.2012 № 848/5
Реквізити
  • Видавник: Міністерство юстиції України
  • Тип: Наказ, Норми
  • Дата: 08.06.2012
  • Номер: 848/5
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство юстиції України
  • Тип: Наказ, Норми
  • Дата: 08.06.2012
  • Номер: 848/5
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 № 848/5 ( z0964-12 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 червня 2012 р.
за № 966/21278
НОРМА
належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів установ виконання покарань та слідчих ізоляторів
№ з/пНайменування виду майнаОдиниця виміруКількість предметів на число осіб
до 300 осібвід 301 до 500 осібвід 501 до 1000 осібвід 1001 до 2000 осібпонад 2001 особу
12345678
1Ваги настільні циферблатні до 10 кг для:
а) кухонних комор;шт.11122
б) обробних приміщень;шт.11122
в) приміщень для нарізування хліба;шт.11111
г) продовольчих складів, на кожне окреме приміщення
(комору) зберігання;
шт.11111
ґ) готової продукціїшт.11122
2Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для
кухонь
шт.11111
3Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для:
продовольчих складів на кожне окреме приміщення
(комору) зберігання;
шт.11111
хліборізокшт.----1
4Кип’ятильники безперервної дії для кімнат тривалих
побачень для приготування окропу для:
чаю;шт.з розрахунку 0,5 л води на 1 ліжко-місце на добу
миття посуду і столових приборівшт.з розрахунку 10 л води на 1 ліжко-місце
5Кип’ятильники безперервної дії для приготування
окропу для:
шт. забезпечуються посудомийними машинами і гарячим водопостачанням
чаю; з розрахунку 0,5 л води на 1 людину на добу
миття посуду і столових приборівшт.з розрахунку 10 л води на 1 людину на добу
6Котли стравоварильні електричні або за наявності
парові для приготування:
а) перших страв; з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину;
б) других страв; з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину;
в) третіх страв; з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину;
г) окропу для чаю; з розрахунку 0,5 л ємності на одну людину;
ґ) для виварювання кісток (котли ємністю 250-400
л)
шт.--112
7Картоплечистки механічні потужністю:
150-200 кг/год;шт.11---
250-350 кг/год;шт.--121
600 кг/год.шт.----1
8Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год. і
більше
шт.--111
9Машини для різання варених овочівшт.--111
10Сковороди електричні з чашами ємністю:
до 25 л;шт.1-111
до 75 лшт.-1123
11Машини для різання сирих овочівшт.--112
12Приводи універсальні з комплектами змінюваних
механізмів загального призначення або універсальні кухонні
машини
компл.11---
13Машини посудомийні на:
700 тарілок на годину;шт.-1---
1000 тарілок на годину;шт.--1--
2200 тарілок на годинушт.---11
14М’ясорубки електромеханічні потужністю:
150-200 кг/год;шт.--1--
250-350 кг/год.шт.---11
15М’ясорубка ручна побутовашт.12111
16Хліборізки електромеханічнішт.-1---
17Плити кухонні з поверхнею розігріву до:
1 м-2;шт.1131-
2 м-2шт.---23
18Плити кухонні для кімнат для тривалих побачень з
поверхнею розігріву до:
1 м-2;шт.12122
2 м-2шт. 112
19Камери холодильні (морозильні) для продовольчих
складів об’ємом:
6 м-3;шт.-11-1
12-18 м-3шт.11-11
20Холодильники стаціонарні для продовольчих складів
ємністю 5-25 т
шт.--111
21Шафи холодильні для кухонь об’ємом:
0,32-0,4 м-3;шт.1----
0,56-0,8 м-3;шт.12111
1,2-1,4 м-3.шт.--123
Шафи холодильні для кімнат тривалих побачень
об’ємом 0,32-0,4 м-3
шт.111-21-22
22Візки вантажністю 130-400 кгшт.-1122
23Візки для перевезення діжокшт.-1111
24Ванни мийні металеві:
трисекційні;шт.11122
двосекційні;шт.11122
односекційнішт.11122
25Столи виробничішт.3571015
26Столи обробні металевішт.3571015
27Колоди для розрубування м’яса:
для кухонь;шт.11111
для продовольчих складівшт.11111
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
28Відра оцинковані або з пластичних мас:
для кухонь;шт.235810
для продовольчих складівшт.12233
29Відра емальовані або з пластичних мас:
для кухонь;шт.23457
для продовольчих складівшт.12233
30Виделки кухарські котловішт.11222
31Виделки транжирнішт.11222
32Каструлі алюмінієві глибокі ємністю від 1,5 до 12
л
шт.57101215
33Каструлі (сотейники) алюмінієві ємністю 10-15 л з
довгими ручками
шт.12345
34Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 лшт.57101520
35Ложки розливальні алюмінієві ємністю 0,2 лшт.23455
36Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і
овочів
шт.1015203050
37Ножі консервні або пристрої для відкривання
консервних банок
шт.22357
38Ножі м’ясні для продовольчих складівшт.11122
39Ножі "Кухарська трійка"один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню
40Ножі кухонні для:
а) обробки м’яса;шт.22466
б) обробки риби;шт.22466
в) обробки овочів;шт.4571010
г) нарізання маслашт.11122
41Ножі хліборізнішт.22333
42Ножі-сікачі (рубаки)шт.-1234
43Сокири для розрубування м’яса для:
кухонь;шт.11111
продовольчих складівшт.11112
44Черпаки кухарські алюмінієві литі ємністю 2,0 лшт.22345
45Фляги для молока ємністю 36-38 лшт.5791114
46Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 лшт.11223
47Термоси алюмінієві або з нержавіючої сталі зі
стаканами ємністю:
розраховуються, виходячи із потреби:
для першої страви – 0,6 л/1 особу;
для другої страви – 0,45 л/1 особу;
для третьої страви – 0,3 л/1 особу
12 л;шт.
36 лшт.
48Стелажі металеві для зберігання посудушт.12345
49Термометри складські для продовольчих складів на
кожне окреме приміщення (комору) зберігання
шт.22222
50Насоси ручні для олії рослинноїшт.11111
51Психрометри для продовольчих складів на кожне
окреме приміщення (комору) зберігання
шт.22222
52Маслорозподільникшт.11122
53Овоскопшт.--111
54Котломір металевийшт.на кожний тип котла та вид приготовленої страви
55Комплект тари для доставки продуктів харчування зі
складу
компл.22222
56Вентиляція механічного спонуканнякомпл.на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище
57Резервні засоби приготування їжі на твердому
паливі
компл.за фактичною потребою
__________
Примiтки:
1. У лікувальних закладах кухні для стерилiзацiї посуду повиннi мати додатково до норми котли стравоварильнi належної ємностi.
2. Кухні будинкiв дитини, кiмнат для тривалих побачень, вартових приміщень, дільниць соціальної реабілітації забезпечуються належним обладнанням, посудом, приборами та iнвентарем за фактичною потребою.
3. Термоси призначенi для доставки їжi в приміщення камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки, камери слiдчих iзоляторiв, арештних домів, дисциплінарних iзоляторiв виправних колоній, виховних колоній, у стацiонари лікувальних закладів та інфекційні ізолятори медичних частин установ. Кількість термосів повинна бути достатньою для забезпечення доставки необхідної кількості їжі окремо по кожній страві.
4. Стелажами для зберігання продуктів харчування продовольчі склади та їдальні забезпечуються за наявною потребою.
5. Приміщення для миття посуду в режимних корпусах слідчих ізоляторів та відділень лікувальних закладів забезпечуються ваннами для миття посуду, стелажами для зберігання чистого посуду, котлами для нагрівання води, виходячи із фактичної потреби.
Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О.В. Зеркаль