| № з/п | Найменування виду майна | Одиниця виміру | Кількість предметів на число курсантів |
| до 200 осіб | від 201 до 500 осіб | від 501 до 1000 осіб | понад 1000 осіб | для медпунктів |
| з доставкою готової їжі | при самостійному приготуванні їжі |
| до 50 осіб | понад 50 осіб |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 1 | Ваги настільні циферблатні до 10 кг для: | | | | | | | | |
| а) кухонних комор; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 |
| б) обробних приміщень; | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 |
| в) приміщень для нарізування хліба; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 |
| г) готової продукції | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | 1 |
| 2 | Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для кухонь | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 |
| 3 | Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для: | | | | | | | | |
| продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| приміщень для нарізки хліба; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| зважування худоби | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 4 | М'ясорубка електромеханічна на 250-350 кг/год | шт. | - | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
| 5 | Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (потреба визначається з розрахунку ємності на одну особу) для приготування: | | | | | | | | |
| а) перших страв; | л | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| б) других страв; | л | 0,6 | 0,6 | 0,6 | 0,6 | - | - | - |
| в) третіх страв; | л | 0,3 | 0,3 | 0,3 | 0,3 | - | - | - |
| г) окропу для чаю | л | - | - | 0,5 | 0,5 | - | - | - |
| 6 | Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (ємністю 250-400 л) для варіння кісток | шт. | - | - | 1 | 2 | - | - | - |
| 7 | Картоплечистки механічні потужністю: | | | | | | | | |
| 150-200 кг/год; | шт. | 1 | 2 | - | - | - | - | - |
| 250-350 кг/год | шт. | - | - | 2 | 3 | - | - | - |
| 8 | Машини для різання варених овочів | шт. | - | - | - | 1 | - | - | - |
| 9 | Машини для різання сирих овочів | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
| 10 | Приводи універсальні з комплектами змінюваних механізмів загального призначення або універсальні кухонні машини | компл. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 |
| 11 | Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год і більше | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
| 12 | Машини посудомийні на: | | | | | | | | |
| 700 тарілок на годину; | шт. | 1 | - | - | - | - | - | - |
| 1000 тарілок на годину; | шт. | - | 1 | - | - | - | - | - |
| 2200 тарілок на годину | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
| 13 | Хліборізки електромеханічні | шт. | - | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 14 | Плити кухонні з поверхнею розігріву до: | | | | | | | | |
| 1 м-2; | шт. | 1 | - | - | - | 1 | 1 | 1 |
| 2 м-2 | шт. | - | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
| 15 | Сковороди електричні з чашами ємністю: | | | | | | | | |
| до 25 л; | шт. | 1 | - | - | - | - | - | - |
| до 75 л | шт. | - | 1 | 2 | 3 | - | - | - |
| 16 | Шафи для смажіння | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | 1 | 1 |
| 17 | Камери холодильні (морозильні) для продовольчих складів об'ємом: | | | | | | | | |
| 6 м-3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | - | - |
| 12-18 м-3 | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 18 | Колоди для розрубування м'яса: | | | | | | | | |
| для кухонь; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 |
| для продовольчих товарів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 |
| 19 | Шафи холодильні для кухонь об'ємом: | | | | | | | | |
| 0,32-0,4 м-3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 1 | - | - | 1 |
| 0,56-0,8 м-3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | - | - |
| 1,2-1,4 м-3 | шт. | - | 1 | 2 | 6 | - | - | - |
| 20 | Холодильники побутові електричні | шт. | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 |
| 21 | Візки вантажністю 130-400 кг | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
| 22 | Візки для перевезення діжок | шт. | - | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 23 | Візки для котлів наплитних | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
| 24 | Візки для збирання посуду | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
| 25 | Ванни для холодної обробки продуктів | шт. | 3 | 4 | 5 | 7 | - | - | - |
| 26 | Ванни мийні металеві: | | | | | | | | |
| трисекційні; | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
| двосекційні; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | 1 | 1 |
| односекційні | шт. | 2 | 2 | 2 | 3 | - | 1 | 1 |
| 27 | Столи виробничі | шт. | 4 | 8 | 12 | 16 | 2 | 3 | 3 |
| 28 | Столи обробні металеві для: | | | | | | | | |
| а) м'яса; | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 |
| б) риби; | шт. | 1 | 2 | 3 | 3 | - | 1 | 1 |
| в) овочів; | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | 1 | 1 |
| г) готової продукції | шт. | 1 | 2 | 2 | 2 | - | - | - |
| 29 | Стійки для підвішування м'ясних туш | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
| 30 | Стелажі для зберігання хліба, посуду | за фактичною потребою |
| КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР | | | | | | | | |
| 31 | Сотейники алюмінієві ємністю 15 л | шт. | 2 | 3 | 3 | 5 | - | 1 | 1 |
| 32 | Відра оцинковані або з пластичних мас: | | | | | | | | |
| для кухонь; | шт. | 4 | 5 | 6 | 6 | - | 2 | 3 |
| для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
| 33 | Каструлі ємністю від 2 до 10 л | шт. | 5 | 7 | 10 | 15 | 3 | 5 | 7 |
| 34 | Відра емальовані або з пластичних мас: | | | | | | | | |
| для кухонь; | шт. | 4 | 5 | 6 | 6 | - | 2 | 3 |
| для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
| 35 | Виделки кухарські котлові | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | - | 1 | 1 |
| 36 | Виделки транжирні | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
| 37 | Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 л | шт. | 7 | 10 | 15 | 20 | - | 6 | 9 |
| 38 | Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і овочів | шт. | 10 | 15 | 25 | 35 | - | 3 | 5 |
| 39 | Ножі консервні або пристрої для відкривання консервних банок | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | 1 | 1 | 1 |
| 40 | Ножі кухонні для: | | | | | | | | |
| а) обробки м'яса; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 |
| б) обробки риби; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 |
| в) обробки овочів; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 |
| г) нарізання масла | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
| 41 | Ножі м'ясні для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | - | - | - |
| 42 | Ножі хліборізальні | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
| 43 | Ножі "Кухарська трійка" | один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню |
| 44 | Ножі-сікачі (рубаки) | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | 1 | 1 |
| 45 | Насоси ручні для олії рослинної | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 46 | Психрометри для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | - | - |
| 47 | Тази овальні оцинковані | шт. | 3 | 3 | 5 | 5 | - | 1 | 2 |
| 48 | Рукомийники однососкові алюмінієві (за відсутності водопроводу): | | | | | | | | |
| для кухонь; | шт. | 2 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
| для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
| 49 | Сокири для розрубування м'яса: | | | | | | | | |
| для їдалень; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
| 50 | Тази круглі оцинковані для: | | | | | | | | |
| рукомийників; | шт. | 2 | 3 | 3 | 5 | 1 | 1 | 1 |
| інших потреб їдалень | шт. | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 1 | 1 |
| 51 | Термометри складські для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | - | - |
| 52 | Фляги для молока ємністю 36-38 л | шт. | 3 | 7 | 15 | 30 | - | 1 | 2 |
| 53 | Черпаки кухарські ємністю 2,0 л | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | - | - | 1 |
| 54 | Шумівки алюмінієві | шт. | 2 | 2 | 3 | 5 | - | 2 | 2 |
| 55 | Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 л | шт. | 2 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 |
| 56 | Маслорозподільник | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | | 1 | 1 |
| 57 | Котломір металевий | шт. | на кожний тип котла та вид приготовленої страви |
| 58 | Комплект тари для доставки продуктів харчування зі складу | компл. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | 2 | 2 |
| 59 | Овоскоп | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
| 60 | Вентиляція механічного спонукання | компл. | на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище |
| 61 | Мішки з тканини для зберігання перехідних запасів продовольства до 30 днів | 2 мішки на 10 осіб | | | | | | | |
| 62 | Резервні засоби для приготування їжі: | |
| а) перших страв; | з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину; |
| б) других страв; | з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину; |
| в) третіх страв | з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину |