ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
N 80 від 08.07.99 м.Київ | Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 1999 р. за N 594/3887 |
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства юстиції N 848/5 від 08.06.2012 )
Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003 N 249 від 18.09.2007 N 258 від 10.11.2009 )
На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999 року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення майном продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби
НАКАЗУЮ:
( Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Державногодепартаменту України з питань виконання покарань N 249 від 18.09.2007 )
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються):
1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань.
( Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003; із змінами, внесеними згідно зНаказом Державного департаменту України з питань виконанняпокарань N 258 від 10.11.2009 )
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, навчальних та дитячих закладів:
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногодепартаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003, N 258 від 10.11.2009 )
2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками інтендантських і господарчих служб.
2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію експлуатації та утримання майна.
2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від 6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N 144" в органах та установах Державного департаменту України з питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант внутрішньої служби | І.В.Штанько |
Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань 08.07.99 N 80
Норма належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань
( Назва Норми із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 258 від 10.11.2009 )
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Оди-| Їдальні засуджених |
| з/п | виду майна | ниця|----------------------------------------------------|
| | |вимі-|загальні |їдальні | виховні колонії |
| | | ру |їдальні вип-|обласних |--------------------------|
| | | |равних цент-|лікарень | загальні | їдальні |
| | | |рів,арештних|та стаціона-| їдальні | стаціо- |
| | | |домів, ви- |рів медчас- | | нарів |
| | | |правних ко- |тин | | медчастин |
| | | |лоній, слід-| | | |
| | | |чих ізолято-| | | |
| | | |рів | | | |
| | | |------------+------------+-------------+------------|
| | | |кіль-| на |кіль-| на | кіль-| на |кіль-| на |
| | | |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-|
| | | |пред-| ки |пред-| ки | пред-| ки |пред-| ки |
| | | |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.1.|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | |
| |литі: | | | | | | | | | |
| |- ємністю 8,0 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - |
| |- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | " | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - |
| |мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.2.|Кухлі питні: | | | | | | | | | |
| |- алюмінієві | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,35 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | |
| |- емальовані | " | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 |
| |ємністю 0,4 л | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.3.|Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.4.|Ложки розливальні| | | | | | | | | |
| |алюмінієві | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,2 л | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.5.|Ложки столові - | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві або з | | | | | | | | | |
| |пластичних мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.6.|Ложки чайні | " | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.7.|Миски алюмінієві | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - |
| |або з пластичних | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.8.|Миски емальовані | " | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 |
| |або з пластичних | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
| 1.9.|Ножі столові з | " | - | - | - | - | - | - | - | - |
| |нержавіючої сталі| | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.10.|Підставки під | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
| |бачки і чайники | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.11.|Солонки | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
| |пластмасові | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.12.|Тарілки алюмініє-| | | | | | | | | |
| |ві або з пластич-| | | | | | | | | |
| |них мас діаметром| | | | | | | | | |
| |200 мм: | | | | | | | | | |
| |- для других | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |страв | | | | | | | | | |
| |- для хліба | " | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------|
|1.13.|Чайники | | | | | | | | | |
| |алюмінієві литі: | | | | | | | | | |
| |ємністю до 5 л | " | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - |
| |ємністю до 3,5 л | " | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------------
Примітки. 1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложки розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність для доставки хліба; візки вантажні вантажністю 130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на столах обідніх гігієнічного покриття.
( Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003, N 258 від 10.11.2009 )
Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ І ПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ
------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб |
| з/п | майна | виміру |---------------------------------------|
| | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше|
| | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 |
| | | | |осіб |осіб |2000 |особи |
| | | | | | |осіб | |
|-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2
б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2
в) приміщень для " 1 1 1 1 1
нарізання хліба
г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
ґ) готової продукції " 1 1 1 2 2
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь
2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг
для:
- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
- хліборізок " - - - - 1
2.4. Кип'ятильники безпе-
рервної дії для при-
готування окропу для:
- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г"
0,5 л води на "окропу для чаю"
одну людину на
добу
- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються
столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами
одну людину на і гарячим
добу водопостачанням
2.5. Котли стравоварильні
електричні або,
при наявності, парові
для приготування:
а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину
б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину
в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л
води на одну людину
ґ) для виварювання шт. - - 1 1 2
кісток (котли
ємністю 250-400 л)
2.6. Картоплечистки
механічні на:
- 150-200 кг/год " 1 1 - - -
- 250-350 кг/год " - - 1 2 1
- 600 кг/год " - - - - 1
2.7. Машини шаткувальні " - - 1 1 1
потужністю від
10000 кг/год і
більше
2.8. Машини для різання " - - 1 1 1
варених овочів
2.9. Машини для різання " - - 1 1 2
сирих овочів
2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 - - -
з комплектами зміню-
ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини
2.11. Машини посудомийні
на:
- 700 тарілок на шт. - 1 - - -
годину
- 1000 тарілок на " - - 1 - -
годину
- 2200 тарілок на " - - - 1 1
годину
2.12. М'ясорубки електро-
механічні на:
- 150-200 кг/год " - - 1 - -
- 250-350 кг/год " - - - 1 1
2.13. М'ясорубка ручна " 1 2 1 1 1
побутова
2.14. Хліборізки " - 1 - - -
електромеханічні
2.15. Плити кухонні з
поверхнею розігрі-
ву до:
- 1 кв.м " 1 1 3 1 -
- 2 кв.м " - - - 2 3
2.16. Камери холодильні
для продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " - 1 - - -
- об'ємом 12-18 " 1 1 - - -
куб.м
2.17. Холодильники стаціо- шт. - - 1 1 1
нарні ємністю 5-25 т
2.18. Шафи холодильні
для кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 " 1 - - - -
куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 2 - - -
куб.м
- об'ємом 1,2-1,4 " - - - 2 3
куб.м
2.19. Візки вантажні ван- " - 1 1 2 2
тажністю 130-400 кг
2.20. Візки для перевезення " - 1 1 1 1
діжок
2.21. Ванни мийні
металеві:
- трисекційні " 1 1 1 2 2
- двосекційні " 1 1 1 2 2
- односекційні " 1 1 1 2 2
2.22. Столи виробничі " 3 5 7 10 15
2.23. Столи обробні " 3 5 7 10 15
металеві
2.24. Колоди для
розрубування м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 1
- для продовольчих " 1 1 1 1 1
складів
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.25. Відра оцинковані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 5 8 10
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів
2.26. Відра емальовані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 4 5 7
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів
2.27. Виделки кухарські " 1 1 2 2 2
котлові
2.28. Виделки транжирні " 1 1 2 2 2
2.29. Каструлі алюмінієві " 5 7 10 12 15
глибокі ємністю
від 1,5 до 12 л
2.30. Каструлі (сотейники) " 1 2 3 4 5
алюмінієві
ємністю 10 - 15 л
з довгими ручками
2.31. Котли наплитні шт. 5 7 10 15 20
алюмінієві ємністю
20-40 л
2.32. Ложки розливальні " 2 3 4 5 5
алюмінієві
ємністю 0,2 л
2.33. Ножі жолобкові, " 10 15 20 30 50
корінчасті для
чищення картоплі
і овочів
2.34. Ножі консервні " 2 2 3 5 7
або пристрої для
відкриття
консервних банок
2.35. Ножі м'ясні для " 1 1 1 2 2
продовольчих складів
2.36. Ножі "Кухарська один комплект на кожного штатного кухаря, але не
трійка" менш 4 комплектів на кухню
2.37. Ножі кухонні для:
а) обробки м'яса шт. 2 2 4 6 6
б) обробки риби " 2 2 4 6 6
в) обробки овочів " 4 5 7 10 10
г) нарізання масла " 1 1 1 2 2
2.38. Ножі хліборізні " 2 2 3 3 3
2.39. Ножі-сікачі " - 1 2 3 4
(рубаки)
2.40. Сокири для розрубу-
вання м'яса для:
- кухонь " 1 1 1 1 1
- продовольчих " 1 1 1 1 2
складів
2.41. Черпаки кухарські " 2 2 3 4 5
алюмінієві литі
або з пластичних
мас ємністю 2,0 л
2.42. Фляги для молока " 5 7 9 11 14
ємністю 36 - 38 л
2.43. Цідилки (друшляки) " 1 1 2 2 3
алюмінієві
ємністю 7,0 л
2.44. Термоси алюмінієві
або з нержавіючої
сталі зі стаканами:
- ємністю 12 л " 4 6 8 10 12
- ємністю 36 л " 2 4 6 8 10
2.45. Стелажі металеві шт. 1 2 3 4 5
для зберігання
посуду
2.46. Термометри складські " 2 2 2 2 2
для продовольчих
складів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання
2.47. Насоси ручні для " 1 1 1 1 1
олії рослинної
2.48. Психрометри для " 2 2 2 2 2
продовольчих скла-
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
Примітки. 1. Їдальні виправних колоній на правах лікувальних для:
- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;
- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми котли стравоварильні належної ємності.
2. Приводи універсальні та хліборізки механічні передбачаються лише для їдалень виправних колоній на правах лікувальних.
3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень засуджених забезпечуються належним обладнанням, посудом, приборами та інвентарем за фактичною потребою.
4. Термоси призначені для доставки їжі в приміщення камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки, камери слідчих ізоляторів, арештних домів, дисциплінарних ізоляторів виправних колоній, виховних колоній у стаціонари лікувально-профілактичних закладів та інфекційні ізолятори медичних частин колоній.
( Розділ 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 від 02.12.2003, N 258 від 10.11.2009 )
Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухонний посуд та інвентар для кімнат приготування і приймання їжі у відділеннях соціально-психологічної служби
---------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду майна | Одиниця | Норма |
| п/п | | виміру | належності на |
| | | |одне відділення|
| | | |соціально-пси- |
| | | |хологічної |
| | | |служби |
---------------------------------------------------------------
3.1. Холодильники побутові шт. 1 - 2
ємністю 100 - 250 л
3.2. Електрокип'ятильники " 1
безперервної дії
3.3. Електроплити з поверхнею " 1
розігріву до одного м
3.4. Ножі столові " 2
3.5. Ножі консервні " 2
3.6. Тарілки алюмінієві або з " 3
пластичних мас для
хліба, діаметром 200 мм
3.8. Солянки пластмасові " 2
( Розділ 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )
Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів та інвентарю для обідніх залів їдалень особового складу
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл|
| з/п | майна |виміру | |
| | | |---------------------|
| | | | кількість|на скільки|
| | | |предметів | осіб |
------------------------------------------------------------------
4.1. Вази скляні для хліба або шт. 1 4
тарілки фарфорові діаметром
140 мм
4.2. Виделки столові з " 1 1
нержавіючої сталі
4.3. Ложки столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.4. Ложки чайні з нержавіючої " 1 1
сталі
4.5. Ножі столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.6. Підстаканники (підсклянни- " 1 1
ки) з нержавіючої сталі
4.7. Прибори скляні для води компл. 1 на обідню
(графин або глечик, два залу
стакани, підніс)
4.8. Судки для спецій з трьох " 1 4
предметів в оправі і на
підставках з нержавіючої
сталі
4.9. Стакани скляні видувні шт. 1 1
для чаю
4.10. Стакани (вази) форфорові, " 1 4
скляні або пластмасові
для серветок паперових
4.11. Серветки паперові з " 2 1
розрахунку на день
4.12. Тарілки фарфорові:
- глибокі - діаметром " 1 1
240 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
200 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
175 мм
4.13. Чайники алюмінієві " 1 12
штамповані поліровані
або емальовані ємністю
від 2 до 4 літрів
4.14. Чайники фарфорові для " 1 - 2 на обідню
заварювання чаю залу
4.15. Холодильник " 1 "
електричний побутовий
Примітка. Їдальні окремо розташованих установ указаним майном, крім холодильників електричних побутових, забезпечуються з розрахунку на 12 осіб.
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення полковник внутрішньої служби | В.М.Романенко |