• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження Порядку забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації

Міністерство інфраструктури України | Наказ, Норми, Порядок від 16.07.2013 № 487
Реквізити
  • Видавник: Міністерство інфраструктури України
  • Тип: Наказ, Норми, Порядок
  • Дата: 16.07.2013
  • Номер: 487
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство інфраструктури України
  • Тип: Наказ, Норми, Порядок
  • Дата: 16.07.2013
  • Номер: 487
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.07.2013 № 487
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 липня 2013 р.
за № 1287/23819
Про затвердження Порядку забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації
Відповідно до Закону України "Про Державну спеціальну службу транспорту" , Закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України" , Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" та з метою упорядкування забезпечення особового складу Державної спеціальної служби транспорту столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами та встановлення строків корисної (очікуваної) експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації, що додається.
2. Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту забезпечити:
подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;
опублікування цього наказу на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Корнієнка В. В.
МіністрВ. Козак
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
інфраструктури України
16.07.2013 № 487
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 липня 2013 р.
за № 1287/23819
ПОРЯДОК
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту та встановлення строків їх корисної (очікуваної) експлуатації
1. Цей Порядок встановлює організацію забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами Державної спеціальної служби транспорту (далі - Держспецтрансслужба) та строки їх корисної (очікуваної) експлуатації.
Норми забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем, миючими засобами їдалень, хлібопекарень, навчальної лабораторії з підготовки та перепідготовки кухарського та пекарського складу, службових приміщень (кабінет командира (начальника), приміщення оперативного чергового) структурних підрозділів Держспецтрансслужби та строки корисної (очікуваної) експлуатації наведені в додатках 1-15, 17, 18 до цього Порядку.
2. Забезпечення їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем здійснюється на постійно діючих об'єктах продовольчої служби структурних підрозділів, військово-навчальних закладів Держспецтрансслужби за рахунок коштів загального та спеціального фонду державного бюджету в межах видатків, передбачених кошторисом доходів, та видатків згідно із законом про Державний бюджет України на відповідний рік.
3. Об'єкти продовольчої служби, які заново створюються, забезпечуються матеріальними засобами продовольчої служби згідно з цим Порядком.
4. У їдальнях після проведення реконструкції та (або) капітального ремонту використовується технічно налагоджене технологічне, холодильне та немеханічне обладнання, яке було раніше встановлене у цих їдальнях і встановлені строки експлуатації якого не закінчилися.
5. Під їдальнею слід розуміти комплекс приміщень, які призначені для обробки продуктів, приготування та приймання їжі особовим складом, миття та зберігання столово-кухонного посуду, устаткування та інвентарю.
Законсервовані їдальні столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та миючими засобами не забезпечується. Приміщення, постійно або тимчасово обладнані для приймання їжі на навчальних полігонах, будівельних майданчиках та в інших місцях, де відсутні умови для приготування гарячої їжі, їдальнями не вважаються та столово-кухонним посудом, інвентарем, обладнанням і миючими засобами не забезпечуються.
6. Закупівля столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів для структурних підрозділів Держспецтрансслужби здійснюється централізовано Адміністрацією Держспецтрансслужби. Оприбуткування отриманого столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів здійснюється у продовольчій службі, на складі та у фінансовій службі структурного підрозділу згідно з вимогами чинного законодавства.
7. Обчислення обсягів потреби та постачання столово-кухонного посуду, обладнання, інвентарю та миючих засобів здійснюється на підставі річних звітів - заявок, отриманих управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби від структурних підрозділів Держспецтрансслужби, та відповідно до вимог цього Порядку.
8. За кошти спеціального фонду Держспецтрансслужби обладнанням і майном забезпечуються:
офіцерські їдальні, які утримуються на принципах господарського розрахунку або самоокупності;
готелі та гуртожитки за нормами цього Порядку.
9. У солдатські (курсантські) казарми (гуртожитки) відпуск баків для води та кухлів до них проводиться з розрахунку: бак оцинкований - 1 штука, який розміщується на поверсі, та кухлі емальовані відповідно до чисельності особового складу. Якщо на поверсі розміщуються два підрозділи, на кожний підрозділ видається окремий комплект.
10. У разі розформування структурного підрозділу Держспецтрансслужби, навчального закладу наявне майно, у якого корисні (очікувані) строки експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю продовольчої служби Держспецтрансслужби (додаток 18) не закінчилися і яке за своїм технічним станом придатне до подальшої експлуатації, використовується (передається) за розпорядженням управління матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби.
11. В умовах перебування особового складу за межами місць постійної дислокації (на навчальних полігонах, польових навчаннях, під час виконання навчально-практичних робіт), коли через певні обставини немає можливості забезпечити особовий склад гарячою їжею в стаціонарних умовах, для приймання їжі використовуються казанки, кухлі та ложки, які знаходяться у речових мішках. Вилучати та використовувати у таких умовах обладнання та посуд, що перебуває на обліку стаціонарних їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби, забороняється.
12. Особовий склад, який прибув на збори та стажування, посудом та столовими приборами забезпечується за рахунок ресурсів структурного підрозділу Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів. Посуд та столові прибори, видані на збори, зараховуються до планового забезпечення структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів та експлуатуються до повного використання.
13. Зарахування структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів Держспецтрансслужби на забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем здійснюється за розпорядженням заступника Голови Адміністрації Держспецтрансслужби відповідно до розподілу обов'язків на підставі атестатів.
14. Запаси поточного посуду, обладнання та інвентарю утримуються у таких розмірах від загальної потреби:
на центральній базі Держспецтрансслужби (резерв управління матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби) - 20 %;
на складах інших структурних підрозділів Держспецтрансслужби - 15 % (крім обладнання).
15. Технологічним і холодильним обладнанням їдалень забезпечуються структурні підрозділи Держспецтрансслужби, військово-навчальні заклади Держспецтрансслужби лише за наявності умов для їх встановлення та правильної експлуатації (наявність відповідних приміщень за площею, об'ємом, кратність повітрообміну, стабільність електро- або газопостачання, водопроводу, каналізації, пари та інших параметрів, які відповідають вимогам інструкції з експлуатації технологічного обладнання, що підтверджується відповідними документами та розрахунками). Якщо неможливо забезпечити необхідні умови експлуатації, обладнання не нараховується і не видається.
16. Потреба в обсягах холодильного обладнання (камерах холодильних, ларах морозильних, шафах холодильних) визначається з урахуванням обов'язкового зберігання на продовольчому складі від тримісячного до шестимісячного запасу продовольства, в їдальні - добового запасу продовольства, що потребує зберігання в умовах низької температури, максимальної маси продовольства (відповідно до технічних характеристик), що завантажується в холодильне обладнання, та санітарних вимог до зберігання продовольства.
17. Забезпечення вагами товарними здійснюється з розрахунку:
ваги товарні 100 кг при кількості тих, хто харчується, до 100 осіб;
ваги товарні 200 кг при кількості тих, хто харчується, до 200 осіб;
ваги товарні 500 кг при кількості тих, хто харчується, понад 200 осіб.
18. Миючі засоби закуповуються безпосередньо структурними підрозділами Держспецтрансслужби з обов'язковим погодженням цінової політики з управлінням матеріальних ресурсів Адміністрації Держспецтрансслужби. Норма № 16 забезпечення миючими засобами, які застосовуються для миття столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю у їдальнях структурних підрозділів Держспецтрансслужби (додаток 16), застосовується під час визначення потреби, складання заявок та відпуску миючих засобів у їдальні тільки для миття та чищення посуду.
19. До повного використання у структурних підрозділах Держспецтрансслужби алюмінієвих столових приборів та посуду дозволяється їх видача згідно з нормами № 1-14 замість столових приборів та посуду з нержавіючої сталі.
20. Списання столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю, які стали непридатними після закінчення встановлених строків експлуатації, а також у випадках передчасного зносу, псування або крадіжки проводиться в порядку, встановленому чинним законодавством.
Закінчення встановлених строків експлуатації використання посуду, обладнання та інвентарю не може бути підставою для їх списання з обліку як прямі витрати, якщо вони за якісним і технічним станом придатні для подальшого використання за прямим призначенням.
21. Фарфоровий, напівфарфоровий, фаянсовий, скляний, з нержавіючої сталі та емальований посуд дозволяється списувати щомісяця, у межах фактичного зносу, але не більше 1/12 кількості, визначеної для списання за один рік за встановленим строком використання на фактичну кількість особового складу, який харчується.
22. Під час визначення вартості втраченого та передчасно зношеного столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю фактичний знос у випадках, коли неможливо встановити дату їх видачі в експлуатацію, слід обчислювати:
щодо втрачених - з дати останньої видачі в експлуатацію такого самого типу посуду, обладнання та інвентарю. При цьому вартість кожного втраченого виробу не повинна бути нижче ніж 50 відсотків вартості нового виробу;
щодо не придатних для подальшого використання (які є в наявності) виробів, строк експлуатації яких не закінчився, - з найдавнішої дати видачі в експлуатацію такого самого типу столово-кухонного посуду, обладнання чи інвентарю.
23. Визначення фактичної наявності столово-кухонного посуду, встановлення якісного і технічного стану обладнання та інвентарю, не придатного для подальшого використання, а також вибракування проводяться під час інвентаризації комісією, призначеною командиром (начальником) структурного підрозділу Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів. При цьому вибраковуються:
емальований посуд - за наявності відбиття емальованого і ґрунтового шару на одній п'ятій площі й більше, що призвело до появи іржі, а також при зломах ручок, які не можна виправити;
алюмінієвий посуд та інвентар - якщо неможливо його відремонтувати;
ножі, виделки, ложки та інші столові предмети - якщо неможливе використання за прямим призначенням.
24. Вибракуваний металевий столово-кухонний посуд, який став непридатним після закінчення встановленого строку експлуатації, здається в металобрухт в установленому порядку. Скатерки, серветки, які стали не придатні до використання, після закінчення строку експлуатації та списання в установленому порядку передаються до речової служби для подальшого використання як ганчір'я.
Голова Адміністрації
Державної спеціальної
служби транспорту
генерал-лейтенант

М. Мальков
Додаток 1
до Порядку забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем та миючими
засобами Держспецтрансслужби
та встановлення строків
їх корисної (очікуваної) експлуатації
(пункт 1)
НОРМА № 1
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень структурних підрозділів Держспецтрансслужби
I. Посуд та столові прибори
Таблиця 1
Найменування предметівКількість предметів (од.) на стіл
6-місний4-місний
123
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм64
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі м'яса (риби) з соусом11
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм64
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм для подачі хліба11
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі холодних закусок64
Цукорниця фарфорова або склокерамічна11
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для подачі масла тваринного та подачі сиру сичужного твердого на сніданок та вечерю11
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова11
Кухоль напівфарфоровий, або склокерамічний, або фарфоровий64
Ложка столова з нержавіючої сталі64
Ложка столова з нержавіючої сталі для роздачі холодної закуски11
Ложка столова з нержавіючої сталі для роздачі м'яса (риби) з соусом11
Ложка чайна з нержавіючої сталі64
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі22
Виделка столова з нержавіючої сталі64
Ніж столовий з нержавіючої сталі64
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі11
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі об'ємом 5 л1-
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі об'ємом 3 л12
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 3 л11
Ваза для квітів11
Серветниця з нержавіючої сталі11
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник22
Клейонка настільна, м0,75 на 1 особу
Серветка паперова3 штуки на один день
__________
Примітки:
1. Для зберігання у речовому мішку та застосування тільки в польових умовах видаються на одного військовослужбовця строкової служби: ложка столова алюмінієва - 1 од., кухоль емальований - 1 од.
2. Списання ложок столових алюмінієвих та кухлів емальованих, які зберігаються у речовому мішку, проводиться за фактичним зносом в установленому порядку, але не раніше ніж після закінчення двох строків експлуатації.
3. У разі переміщення військовослужбовців до іншого місця служби, а також у разі звільнення у запас ложка столова алюмінієва та кухоль емальований не видаються.
4. У разі наявності та можливості раціонального використання за заявками структурних підрозділів Держспецтрансслужби, військово-навчальних закладів на кожну їдальню може закуповуватися інше сучасне устаткування, яке виготовляється промисловістю, відповідно до асигнувань, виділених Держспецтрансслужбі.
5. Для забезпечення службової діяльності Голови Адміністрації Держспецтрансслужби, його заступників та керівників структурних підрозділів Держспецтрансслужби за рахунок коштів спеціального фонду дозволяється закуповувати на один службовий кабінет: холодильник побутовий - 1 од., мікрохвильову піч - 1 од., чайник електричний та експрес - кавоварку - 1 од., чайний та кавовий фарфоровий або склокерамічний сервіз на 6 персон - 1 комплект, набір для води кришталевий або скляний (графин або глечик - 1 шт. та стакани - 6 шт.) - 1 комплект.
II. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Таблиця 2
Найменування предметівКількість предметів
на 1 людину, яка харчуєтьсяна 1 стілна 1 лінію роздачі їжі з чисельністю осіб, що харчуються
до 5051-150151-500
123456
Тарілка глибока напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм1----
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 240 мм1----
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для холодних закусок1----
Тарілка мілка для хліба напівфарфорова, або фаянсова, або фарфорова діаметром 240 мм1----
Тарілка мілка напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова діаметром 200 мм для масла тваринного, сиру сичужного1----
Тарілка для пиріжків напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова1----
Цукорниця напівфарфорова, або склокерамічна, або фарфорова1----
Кухоль напівфарфоровий, або склокерамічний, або фарфоровий1----
Ложка столова з нержавіючої сталі1----
Ложка чайна з нержавіючої сталі1----
Ніж столовий з нержавіючої сталі1----
Виделка столова з нержавіючої сталі1----
Набір для спецій напівфарфоровий, або склокерамічний, або в оправі з нержавіючої сталі-1---
Клейонка настільна, м0,75----
Ваза для квітів-1---
Серветниця з нержавіючої сталі-1---
Серветка паперова3 штуки на один день
Таця алюмінієва (пластмасова)1----
Казан наплитний алюмінієвий об'ємом 20-40 л-1--322
Казан наплитний алюмінієвий об'ємом 50-60 л-1--137
Чумичка алюмінієва-1--233
__________
-1Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за нормою № 1.
__________
Примітки:
1. Передбачений за нормою № 1 аналогічний посуд, а також чайники, бачки для першої та другої страв, підставки під бачки та чайники, ложки розливні, візки для підвезення їжі та збирання посуду не видаються.
2. Нарахування посуду здійснюється відповідно до фактичної наявності 6-місних та 4-місних столів, встановлених у солдатських їдальнях, з урахуванням фактичної наявності осіб, які харчуються.
III. Кухонний посуд та інвентар
Таблиця 3
Найменування предметівКількість предметів (од.) на їдальню з чисельністю осіб, які харчуються
до 1516-5051-150151-300301-500501-750751-10001001-1500
123456789
Каструля алюмінієва або з нержавіючої сталі об'ємом 4,5-8 л33334455
Казан наплитний алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 20-40 л12233345
Казан наплитний алюмінієвий або з нержавіючої сталі об'ємом 50-60 л-1222345
Сотейник об'ємом 10-15 л-1112223
Відро емальоване з кришкою21122334
Відро оцинковане23335588
Таз оцинкований23335588
Черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі-1223446
Сковорода чавунна або алюмінієва12222222
Друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі11122222
Шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі12222222
Ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем88101414181818
Ніж овочевий26111417212632
Ніж для нарізання сиру сичужного твердого11112222
Ніж для нарізання хліба11111223
Пристрій для порціювання масла тваринного11111122
Сокира для рубання м'яса--111111
Сікач11111111
Виделка для виймання м'яса--111222
Виделка транжирна--111111
Фляги (бідон) для олії об'ємом 10-20 л11111224
Бак для харчових відходів-1112346
Екстрактор для заварювання чаю-1111122
Деко12334556
Лист кондитерський12366678
Сито металеве11122233
Совок металевий11111122
Тертушка металева11112222
Молоток для відбивання м'яса11111111
Лопатка кухарська11223345
Лопатка для твердих жирів11122222
Дошка для розробки продуктів88101414181818
Колода для рубання м'яса-1111111
Копистка дерев'яна-2223345
Котломір металевийпо одному на кожний тип казана
Товкач-1122334
Шатківниця для моркви11122334
Шатківниця для капусти11122334
Часникочавилка11122334
Мусат 250 мм12222222
Електрорушник, диспенсер-дозатор для рідкого мила, роздавальники складених рушниківвстановлюється біля рукомийників у кожному приміщенні, де вони передбачені
Качалка дерев'яна-1112223
Пензлик для змащування виробів з тіста-1112223
Щітка для миття казанів11122223
__________
Примітки:
1. Додатково до норм №№ 1-2 нараховуються посуд та інвентар, який застосовується для приготування дієтичних страв у їдальнях: каструлі алюмінієві - 4 шт. (використовуються для приготування першої страви, для приготування другої страви, для протирання овочів та каш, для приготування компоту або киселю); каструлі алюмінієві для приготування на пару - 2 шт. (використовуються для приготування м'ясних та рибних парових страв); сковорідка - 1 шт. (використовується для пасерування борошна та підсушування круп); м'ясорубка ручна - 1 шт.; деко - 1 шт.; ручна шатківниця або тертушка - 1 шт.; сито-грохот - 1 шт.; друшляк - 1 шт.; сито металеве - 1 шт.; дошки для розробки продуктів - 3 шт.; ножі кухонні "Кухарська трійка" (великий, середній, малий) з магнітним утримувачем - 1 компл.; шумівка - 1 шт.; черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі - 3 шт.; качалка дерев'яна - 1 шт.; лопатки кухарські - 2 шт.; копистка дерев'яна - 1 шт.; ножі овочеві - 4 шт.; товкач - 1 шт.
2. Розрахунок ємності каструль проводиться залежно від кількості осіб, що потребують дієтичного харчування: для перших страв - 0,8 л і для других страв - 0,5 л на одну особу.
IV. Обладнання
Таблиця 4
Найменування предметівКількість предметів (од.) на їдальню з чисельністю осіб, які харчуються
до 1516-5051-150151-300301-500501-750751-10001001-1500
123456789
Технологічне устаткування
Машина для чищення картоплі--111122
Машина овочерізальна---11111
Машина універсальна кухонна загального призначення--1-----
Машина для нарізання варених овочів-----111
Машина тістомісильна з однією діжею потужністю 50 кг/год--111---
Машина тістомісильна з однією діжею потужністю 200 кг/год-----111
М'ясорубка механічна--111111
М'ясорубка ручна11111111
Шафа пекарська--111111
Шафа жарова--111111
Автомат для приготування пончиків електричний-1111122
Духовка побутова пекарська11------
Автомат для приготування котлет-----111
Хліборізка механічна--111122
Плита електрична або газова11124445
Казан електричний для приготування їжі об'ємом 60-100 л--111111
Казан електричний для приготування їжі об'ємом 40-250 лрозраховується від кількості осіб, що харчуються, та наявності інших засобів приготування їжі
Сковорода електрична--111222
Сосисковарка електрична--112222
Машина посудомийна продуктивністю:
500 тар./год---11---
1000 тар./год-----11-
2000 тар./год-------1
Машина для полірування столових приборів--111111
Холодильне обладнання
Шафа холодильна--112222
Холодильник побутовий електричний12222222
Морозильна камера побутова11------
Вимірювальні прилади
Ваги настільні-123377777
Ваги товарні-1122222
Немеханічне устаткування
Стіл виробничий2471214182022
Стіл для доочищення картоплі--111122
Стіл пересувний для видачі перших, других страв--122333
Стіл для збирання залишків їжі-1111122
Стіл для встановлення хліборізок--111122
Стелаж для зберігання кухонного посуду-1111223
Стелаж для зберігання столового посуду11123456
Стелаж для зберігання продуктів-1223345
Стелаж для зберігання хліба в лотках--123345
Шафа-стелаж для зберігання цукру в тарілках-2---11111
Стійка для зберігання кухонного інвентарю-1111122
Стійка або кронштейн для підвішування м'ясних туш---11112
Ванна для миття посуду:
двосекційна11111222
трисекційна-1111222
Комплект тари для продуктів11222222
Ящик-носилки для м'яса-1111122
Ящик-носилки для риби-1111122
Ящик-носилки для овочів-2333344
Контейнер для зберігання картоплі---11233
Візок для підвезення їжі та збирання посуду--124668
__________
-1За наявності в їдальні декількох обідніх залів додатково видаються на кожний зал (для місця контролю) ваги настільні у кількості 1 одиниця.