• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження Рекомендованих норм технічного оснащення закладів громадського харчування

Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України  | Наказ, Норми від 03.01.2003 № 2
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України
  • Тип: Наказ, Норми
  • Дата: 03.01.2003
  • Номер: 2
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України
  • Тип: Наказ, Норми
  • Дата: 03.01.2003
  • Номер: 2
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ
ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ
Н А К А З
03.01.2003 N 2
Про затвердження Рекомендованих норм технічного оснащення закладів громадського харчування
Згідно із Концепцією розвитку внутрішньої торгівлі України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.97 N 1449, і Правилами роботи закладів (підприємств) громадського харчування, затвердженими наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 N 219, а також з метою удосконалення методичної бази з питань технічного оснащення закладів громадського харчування
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Рекомендовані норми технічного оснащення закладів громадського харчування, що додаються.
2. Керівнику департаменту політики внутрішньої торгівлі і побутових послуг Родіонову Ю.Ф.:
довести цей наказ до Республіканського комітету з торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Автономної Республіки Крим, управлінь з питань торгівлі та побутового обслуговування населення обласних (міських) державних адміністрацій;
забезпечити опублікування цих Рекомендованих норм у друкованих засобах масової інформації відповідно до законодавства.
Міністр В.Хорошковський
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економіки
та з питань європейської
інтеграції України
03.01.2003 N 2
РЕКОМЕНДОВАНІ НОРМИ
технічного оснащення закладів громадського харчування
I. Загальні положення
1. Рекомендовані норми технічного оснащення закладів громадського харчування (далі - Норми) розроблено відповідно до вимог організації і роботи закладів громадського харчування, які визначені Порядком заняття торговельною діяльністю і правилами торговельного обслуговування населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 N 108, і Правилами роботи закладів (підприємств) громадського харчування, затвердженими наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 N 219, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за N 680/6968.
2. Зазначені Норми розраховані для найбільш поширених закладів громадського харчування різних типів, які складають основу виробничо-торговельної сфери (громадського харчування) на території України.
3. Норми призначено для застосування під час проектування, будівництва, реконструкції або технічного переобладнання закладів громадського харчування різних типів усіх організаційно-правових форм.
4. Дані Норми є інструментом забезпечення відповідного рівня технологічності виробничо-торговельного процесу, механізації та автоматизації технологічних операцій з дотриманням вимог санітарно-гігієнічних норм, правил техніки безпеки, охорони праці, протипожежних вимог, що підвищує рівень захисту прав працівників закладів громадського харчування і споживачів.
5. Одночасно Норми рекомендовано для використання відповідними державними органами з метою визначення достатнього рівня технічного оснащення під час введення в експлуатацію закладів громадського харчування суб'єктами господарської діяльності різних організаційно-правових форм.
6. У Нормах прийнята за базу номенклатура найбільш прогресивного торговельно-технологічного устаткування вітчизняного виробництва, країн Західної та Східної Європи, що дозволить забезпечити необхідний технічний рівень виробничих і технологічних процесів закладів громадського харчування. Вона відповідає вимогам санітарно-гігієнічних норм і правил техніки безпеки.
7. Номенклатура містить устаткування, яке належить до європейського стандарту GN за серіями M600, M700, M750, M800, M900, номер яких відповідає ширині (глибині) устаткування:
серія M600 - M700 застосовується для закладів громадського харчування місткістю зали до 80 місць;
серія M750 - M800 застосовується для закладів громадського харчування місткістю зали понад 80 місць;
серія M900 застосовується для закладів громадського харчування місткістю зали понад 150 місць.
8. Норми технічного оснащення призначено для наступних типорозмірів закладів сфери громадського харчування:
Тип закладуГрадація за місткістю зали, місць
1234567
Ресторан24 - 5051 - 8081 - 100101 - 150151 - 200понад 200
Ресторан-бар24 - 5051 - 8081 - 100101 - 150--
Ресторан швидкого
обслуговування
(фаст-фуд)
-50 - 8081 - 100101 - 150151 - 200-
Кафетерій (ресторан
самообслуговування)
-50 - 8081 - 100101 - 150151 - 200-
Кафе24 - 5051 - 8081 - 100101 - 150151 - 200-
Бар24 - 4950 - 80----
Пивний бар24 - 4950 - 8081 - 100---
Гриль-бар-50 - 8081 - 100---
Закусочна (шинок)-50 - 8081 - 100---
Їдальня-50 - 8081 - 100101 - 150151 - 200-
Дієтична їдальня24 - 5051 - 8081 - 100---
Їдальня-роздавальня24 - 5051 - 8081 - 100---
Буфет8 - 2424 - 50 ---
Кіоск спеціалізований
типу:
"хот-дог", "поп-корн", "бокс-ланч", "фроузен-кустард",
"гамбургер", "чіп-моубіл", "софт-дрінк", "оранж-джус"
тощо
9. Нормами враховано реальний стан товаропостачання закладів громадського харчування в Україні:
комплексне використання напівфабрикатів високого ступеня готовності (м'ясних, рибних, з птиці), готових кулінарних, кондитерських і борошняних виробів;
високий рівень використання заморожених продуктів і напівфабрикатів;
використання овочів у необробленому вигляді.
10. У Норми включено: теплове, механічне, холодильне, роздавальне, барне, мийне, ваговимірювальне, підйомно-транспортне устаткування.
11. У Нормах для кожного типорозміру закладу громадського харчування указано сумарні показники основного параметра устаткування залежно від його виду і технологічного призначення (продуктивність, площа для смаження, ємність тощо).
12. Норми розроблено на підставі дослідження виробничих програм і форм обслуговування з урахуванням обсягу, структури і асортименту страв і напоїв, що продаються, а також питомої ваги напівфабрикатів високого ступеня готовності й готових кулінарних, кондитерських і борошняних виробів у загальному обсязі харчових продуктів, що використовуються у виробництві.
13. У Нормах технічного оснащення закладів громадського харчування різних типів визначено таке устаткування:
теплове - з урахуванням кількості страв і виробів, які продаються в години максимального завантаження торговельної зали, термінів зберігання готової продукції, погодинної продуктивності теплових апаратів і способів теплового оброблення;
механічне - з урахуванням асортименту одержуваних напівфабрикатів високого ступеня готовності й готових кулінарних, кондитерських і борошняних виробів, обсягів робіт з механічного обробляння продуктів і кратності обробляння в години максимального завантаження закладів;
холодильне - для зберігання продукції, що швидко псується, а також для продажу морозива і напоїв;
роздавальне і барне - з урахуванням потоку споживачів у години максимального завантаження торговельної зали і пропускної спроможності роздавальні з наступним або попереднім розрахунком;
ваговимірювальне - відповідно до маси продуктів, які підлягають зважуванню під час надходження до закладу, а також для зважування в процесі виготовлення і порціювання страв;
підйомно-транспортне - лише для тих видів устаткування, які не залежать від архітектурно-будівельного виконання будівлі, а визначаються типорозміром закладу громадського харчування (візки вантажні, стелажі пересувні, візки для збору посуду, візки офіціантські);
мийне - з урахуванням максимального обсягу робіт з миття столового посуду за одну годину максимального завантаження зали. Мийне устаткування передбачено у випадку використання в закладах громадського харчування стандартного посуду багаторазового використання.
14. У закладах громадського харчування передбачається застосування реєстраторів розрахункових операцій (електронних контрольно-касових апаратів). Їхня кількість визначається відповідно до нормативно-правових актів.
15. Технічне оснащення спеціалізованих закладів громадського харчування, які не увійшли до визначеного Нормами переліку закладів громадського харчування рекомендується здійснювати виходячи з потреби за умови дотримання належного рівня торговельно-виробничого процесу та вимог санітарно-гігієнічних норм і правил охорони праці й техніки безпеки.
У зв'язку з тим, що в основу Норм покладено номенклатуру устаткування, яке належить до європейського стандарту, надаємо пояснення деяких технічних термінів, на які є посилання у текстах таблиць:
1) За одиницю "деко" прийнята гастроємність євростандарту (модуля) GN 1/1, габаритні розміри 530 х 325 мм.
2) За одиницю "лист" прийнято модуль, габаритні розміри 400 х 600 мм.
3) Можлива взаємозаміна указаного устаткування.
4) Ваги настільні в зоні роздавальні у складі барної чи буфетної стойки, верхня межа зважування 0,2 кг; 2 кг.
5) Ваги настільні технологічні, верхня межа зважування 2 кг; 10 кг.
* Саламандер - шафа з інфрачервоним підігрівом продуктів.
** Блендер - апарат для приготування коктейлів.
Рекомендований склад устаткування для роздавання готових страв
*** Барні (буфетні, коктейльні) стойки:
охолоджувальна вітрина для кондитерських виробів і закусок;
охолоджувальний елемент барної стойки;
нейтральний елемент барної стойки;
пристінні шафи;
пристінні вітрини.
**** Лінії для роздавання готових страв (комплект):
охолоджувальний прилавок-вітрина;
прилавок для перших страв;
прилавок для других страв;
нейтральний елемент;
прилавок для касира;
візок для приборів;
пристрої для підігріву тарілок - 1-2 шт.;
термостати - 2 шт.
***** Лінія для роздавання готових страв "шведський стіл":
вітрини охолоджувальні - 1-2 шт.;
марміти для гарячих страв: комплект на 4-8 мармітів GN 1/1 - 1-2 шт.;
нейтральні елементи (прилавки), 4 GN 1/1 - 1-3 шт.;
термостати - 2 шт.;
сокоохолоджувачі - 1-3 шт.;
пристрої для підігріву тарілок - 1-2 шт.;
супниці настільні (10 л) - 2-4 шт.
II. Номенклатура торговельно-технологічного устаткування, рекомендованого для технічного оснащення закладів (підприємств) громадського харчування різних типів
N
п/п
Найменування устаткуванняОсновний
параметр
Коротка технічна
характеристика
Примітка
продук-
тивність
габарити, мм
123456
1Теплове устаткування-
1.1Тип: печі конвекційні (конвектомати)
спеціалізовані 1)
1.1.1Печі конвекційні спеціалізовані
(конвектомати)
деко 1)3 2/3580 х 549 х 362-
1.1.2- " -деко 1)4 2/3595 х 590 х 570-
1.1.3- " -деко 1)6 2/3835 х 740 х 570-
1.2Тип: печі конвекційні (конвектомати)
універсальні
-
1.2.1Печі конвекційні універсальні
(конвектомати)
деко 1)4 1/1820 х 640 х 580-
1.2.2- " -деко5 2/3595 х 580 х 670-
1.2.3- " -деко 1)6 1/1940 х 820 х 690-
1.2.4- " -деко 1)12 1/1940 х 830 х 1165-
1.3Тип: печі пароконвекційні
(пароконвектомати) універсальні
-
1.3.1Печі пароконвекційні універсальні
(пароконвектомати)
деко 1)5 2/3625 х 692 х 630-
1.3.2- " -деко 1)5 1/1830 х 662 х 630-
1.3.3Печі пароконвекційні універсальні
(пароконвектомати)
деко 1)5 3/2940 х 816 х 630-
1.3.4- " -деко 1)7 1/1940 х 816 х 816-
1.3.5- " -деко 1)10 1/1830 х 662 х 960-
1.3.6- " -деко 1)12 1/1940 х 816 х 1138-
1.4Тип: фритюрниці -
1.4.1Фритюрниціл4210 х 370 х 250-
1.4.2- " -л2 х 4390 х 370 х 250-
1.4.3- " -л6260 х 320 х 230-
1.4.4- " -л2 х 6525 х 320 х 230-
1.4.5- " -л8260 х 320 х 250-
1.4.6- " -л2 х 8525 х 320 х 250-
1.4.7- " -л10265 х 370 х 355-
1.4.8- " -л2 х 10525 х 320 х 330-
1.4.9- " -л15400 х 750 х 850-
1.4.10- " -л2 х 12,5600 х 850 х 850-
1.4.11- " -л30600 х 850 х 850-
1.5Тип: сковороди (жаровні) 2) -
1.5.1Сковороди (жаровні)л21600 х 800 х 850-
1.5.2- " -л33800 х 800 х 850-
1.6Тип: сковороди перекидні 2) -
1.6.1Сковороди перекидніл44600 х 800 х 850-
1.6.2Сковороди перекидніл59800 х 800 х 850-
1.6.3- " -л851100 х 800 х 850-
1.6.4- " -л931300 х 800 х 850-
1.7Тип: плити конфоркові -
1.7.1Плити конфоркові (поверхня різна) 2)кв. м площа для
смаження
0,46400 х 800 х 850-
1.7.2- " -кв. м площа для
смаження
0,36600 х 800 х 850-
1.7.3- " -кв. м площа для
смаження
0,52800 х 800 х 850-
1.7.4- " -кв. м площа для
смаження
0,641000 х 800 х 850-
1.7.5- " -кв. м площа для
смаження
0,771200 х 800 х 850-
1.8Тип: плити безпосереднього
смаження 2)
кв. м площа для
смаження
-
1.8.1Плита електрична безпосереднього
смаження
кв. м площа для
смаження
0,29400 х 800 х 850-
1.8.2- " -кв. м площа для
смаження
0,43600 х 800 х 850-
1.8.3- " -кв. м площа для
смаження
0,58800 х 800 х 850-
1.9Тип: плити (жаровні)-гриль -
1.9.1Плити (жаровні)-грилькв. м площа для
смаження
0,22400 х 800 х 850-
1.9.2- " -кв. м площа для
смаження
0,35600 х 800 х 850-
1.9.3Плити (жаровні)-грилькв. м площа для
смаження
0,59800 х 800 х 850
1.10Тип: гриль прижимний (контактний) -
1.10.1Гриль прижимний (контактний)кв. м робочої
поверхні
0,08430 х 420 х 270ребристий
або гладкий
+ ребристий
1.10.2- " -кв. м робочої
поверхні
0,13560 х 430 х 270гладкий +
ребристий
1.10.3- " -кв. м робочої
поверхні
0,05310 х 420 х 270ребристий
або гладкий
1.11Тип: гриль ротаційний (планетарний) -
1.11.1Гриль ротаційний (планетарний)кільк. шпажок3400 х 700 х 480-
1.11.2- " -кільк. шпажок4400 х 800 х 550-
1.11.3- " -кільк. шпажок6450 х 800 х 550-
1.11.4- " -кільк. шпажок12 - 221000 х 710 х 780-
1.12Тип: котли -
1.12.1Котлил40/60800 х 850 х 850-
1.12.2- " -л80/100800 х 850 х 850-
1.12.3- " -л1501000 х 850 х 850-
1.12.4- " -л3001400 х 850 х 850-
1.13.1Кип'ятильникил/год.25Ф320-
1.13.2- " -л/год.40Ф400-
1.13.3Кип'ятильникил/год.50Ф420-
1.13.4- " -л/год.100Ф550-
1.14Тип: пекарські, кондитерські шафи і шафи для смаження -
1.14.1Пекарські, кондитерські шафи і шафи
для смаження
деко 1)4650 х 700 х 850-
1.14.2- " -деко 1)6670 х 700 х 1020-
1.14.3- " -деко 1)101015 х 775 х 1025-
1.14.4- " -деко 1)121015 х 775 х 1625-
1.14.5- " -деко 1)241450 х 940 х 1845-
2Роздавальне та барне устаткування
2.1Тип: печі мікрохвильові (НВЧ) -
2.1.1Печі мікрохвильові (НВЧ)л20430 х 420 х 460-
2.1.2- " -л30430 х 530 х 526-
2.2Тип: тостери -
2.2.1Тостеризавантажено
тостів
4360 х 250 х 240-
2.2.2- " -завантажено
тостів
6480 х 250 х 240-
2.2.3- " -завантажено
тостів
12480 х 250 х 330-
2.3Тип: саламендери (гриль повітряний чи поверхневий)нагрівальний
елемент
2.3.1Саламандер--520 х 510 х 430*стаціонарний
2.3.2- " ---400 х 510 х 505*пересувний
2.4Тип: Марміти водяні -
2.4.1Марміти водянідеко 1)2800 х 820 х 885-
2.4.2Марміти водянідеко 1)31100 х 820 х 885-
2.4.3- " -деко 1)41400 х 820 х 885-
2.4.4- " -деко 1)51800 х 820 х 885-
2.5Тип: марміти сухі -
2.5.1Марміти сухіл1400 х 800 х 900-
2.5.2- " -л2800 х 800 х 900-
2.5.3- " -л31100 х 800 х 900-
2.6Тип: термостати -
2.6.1Термостатил10Ф300-
2.6.2- " -л20Ф400-
2.7Тип: пристрої підігріву посуду -
2.7.1Пристрої підігріву посудутарілок50400 х 600 х 900-
2.7.2- " -тарілок80800 х 600 х 900-
2.8Тип: каво(чає)варка -
2.8.1Каво(чає)варкаблок1330 х 450 х 450-
2.8.2- " -блок2600 х 580 х 495-
2.8.3- " -блок3700 х 580 х 550-
2.9Тип: комбайни барні -
2.9.2(міксер + блендер) 300 х 160 х 500-
2.9.2(міксер + блендер + соковижималка) 420 х 330 х 520-
2.9.3(міксер + блендер + соковижималка
оранж-фреш + льодопокривач)
530 х 350 х 540-
2.10Тип: соковижималки -
2.10.1Соковижималкал0,8280 х 440 х 500-
2.10.2- " -л0,5250 х 400 х 460-
2.11Тип: блендери -
2.11.1Блендерил1 х 1,5
(1,2)
200 х 200 х 500споживацький
пластиковий
стакан
2.11.2- " -л1 х 2150 х 150 х 500інвентарний
металевий
стакан
2.11.3- " -л2 х 2140 х 300 х 520інвенарний
металевий
стакан
2.12Тип: соковижималки для цитрусових (оранж-фреш) -
2.12.1Соковижималки для цитрусових
(оранж-фреш)
л0,4210 х 210 х 250-
2.12.2- " -л0,6200 х 310 х 360-
2.13Тип: міксери -
2.13.1Міксерил1 х 0,5160 х 300 х 500-
2.13.2- " -л2 х 0,5320 х 300 х 50-
2.14Тип: льодогенератори -
2.14.1Льодогенераторкг/добу10350 х 400 х 500-
2.14.2- " -кг/добу20353 х 400 х 583-
2.14.3- " -кг/добу28380 х 520 х 620-
2.14.4- " -кг/добу38490 х 630 х 675-
2.14.5- " -кг/добу50490 х 630 х 785-
2.14.6- " -кг/добу90496 х 680 х 885лускоподібний
лід
2.15Тип: охолоджувачі напоїв і пива -
2.15.1Охолоджувачі напоїв і пивакільк. напоїв2 х 10230 х 340 х 580-
2.15.2- " -кільк. напоїв2500 х 400 х 350надстіковий
2.15.3- " -кільк. напоїв4630 х 400 х 350надстіковий
3Холодильне устаткування
3.1Тип: модульні холодильні камери (середньо- та низькотемпературні)модуль панель
1200/1500 та
900/1200 Н=
2200 (2150),
2600 (2550),
3200 (3150)
Модульні холодильні камерикуб. м6,01800 х 1500 х
2150
- " -куб. м86,47350 х 6150 х
2200
3.2Тип: шафи холодильні (середньотемпературні і низькотемпературні)варіанти:
глухі двері,
скляні двері,
розсувні
двері
3.2.1Шафи холодильні
(середньотемпературні і
низькотемпературні)
л500655 х 735 х 2000
3.2.2- " -л600745 х 735 х 2000
3.2.3- " -л700845 х 740 х 2000
3.2.4- " -л12001260 х 780 х 2000
3.2.5- " -л14001430 х 780 х 2000
3.3Тип: ларі (прилавки) морозильні (низькотемпературні)розсувні
верхні
кришки
3.3.1Ларі (прилавки) морозильні
(низькотемпературні)
л180/130720 х 600 х 850-
3.3.2- " -л200/170905 х 600 х 850*скляні
3.3.3- " -л300/2701200 х 600 х 850*глухі
3.3.4- " -л450/5501450 х 665 х 930-
3.4Тип: Столи з охолоджувальними шафами -
3.4.1Столи з охолоджувальними шафамил2201250 х 600 х 850-
3.4.2- " -л120790 х 700 х 850-
3.4.3- " -л2701250 х 700 х 850-
3.4.4- " -л4201725 х 700 х 850-
3.4.5- " -л6702195 х 700 х 850-
3.4.6- " -л2701250 х 700 х 1220салатний
4Механічне устаткування
4.1Тип: Машини чищення овочівпродуктив-
ність
4.1.1Машини чищення овочівзавантаження,
кг
3,5450 х 340 х 550до 70 к/год.
4.1.2- " -завантаження,
кг
4320 х 420 х 560до 80 кг/год.
4.1.3- " -завантаження,
кг
8400 х 400 х 830до 200
кг/год.
4.2Тип: м'ясорубка -
4.2.1М'ясорубкакг/год.16 - 30270 х 280 х 380-
4.2.2- " -кг/год.60 - 120370 х 210 х 380-
4.2.3- " -кг/год.150 - 300550 х 310 х 420-
4.3Тип: куттери -
4.3.1Куттерзавантаження,
кг
3,5400 х 330 х 270-
4.3.2- " -завантаження,
кг
5,5410 х 330 х 350-
4.4Тип: овочерізка -
4.4.1Овочерізкакг/год.50 - 180355 х 310 х 48-
4.4.2- " -кг/год.180 - 200530 х 310 х 520-
4.4.3- " -кг/год.250 - 350355 х 640 х 605-
4.5Тип: машини нарізки гастрономії (слайсери) -
4.5.1Машини нарізки гастрономії
(слайсери)
рад. ножа, см22380 х 360 х 290-
4.5.2- " -рад. ножа, см25440 х 400 х 300-
4.5.3- " -рад. ножа, см27,5570 х 480 х 420-
4.6Тип: машини збивальні (планетарні) -
4.6.1Машини збивальні (планетарні)л5 - 7380 х 230 х 250-
4.6.2- " -л20573 х 630 х 107-
4.6.3- " -л30840 х 560 х 805-
4.6.4- " -л40740 х 750 х 131-
4.7Тип: машини тістомісильні -
4.7.1Машини тістомісильніл28450 х 650 х 965-
4.7.2- " -л32440 х 640 х 750-
4.7.3- " -л50530 х 800 х 800-
4.7.4- " -л8080 х 1400 х 1100-
4.7.5- " -л14050 х 1245 х 1100-
5Мийне устаткування
5.1Тип: спеціалізовані мийні машини
5.1.1Спеціалізовані мийні машини для
тарілок
шт./год.400600 х 600 х 850розмір без
столика
попереднього
оброблення
посуду
5.1.2- " -шт./год.720600 х 600 х 1120
5.1.3Спеціалізовані мийні машини для
скляного посуду
шт./год.1500460 х 550 х 700
5.1.4- " -шт./год.2100600 х 600 х 850
5.1.5Спеціалізовані мийні машини для
скляного посуду (моноблок)
шт./год.4001800 х 600 х 850розмір зі
столиком
попереднього
оброблення
посуду
5.2Тип: універсальні мийні машини
5.2.1Універсальні мийні машиништ./год.430460 х 550 х 700розмір без
столика
попереднього
оброблення
посуду
5.2.2- " -шт./год.540600 х 600 х 850
5.2.3- " -шт./год.720600 х 600 х 1250
5.2.4Універсальні мийні машини
періодичної дії (камерні)
шт./год.540635 х 750 х 1965
5.2.5Універсальні мийні машини
періодичної дії (камерні)
шт./год.1080335 х 750 х 1965розмір зі
столиком
попереднього
оброблення
посуду
5.2.6- " -шт./год.1200835 х 750 х 1965розмір зі
столиком
попереднього
оброблення
посуду
5.2.7- " -шт./год.2400380 х 750 х 1870-
5.2.8- " -шт./год.2160380 х 750 х 1870-
5.2.9Універсальні мийні машини
(моноблоки)
шт./год.4001800 х 600 х 850-
5.2.10- " -шт./год.7201800 х 600 х 850-
5.2.11Універсальні мийні машини
(конвеєрно-транспортні)
шт./год.1600 - 1800380 х 900 х 1650-
5.2.12- " -шт./год.1600 - 2400350 х 900 х 1650-
5.3Тип: ванни мийні
5.3.1Ванни мийні односекційні--600 х 600глибина 250
5.3.2- " ---700 х 700глибина 300
5.3.3- " ---700 х 800глибина 300
5.3.4Ванни мийні двосекційні--1200 х 600глибина 250
5.3.5- " ---1200 (1400) х 700глибина 300
5.3.6- " ---1200 (1400) х 800глибина 300
5.3.7Ванни мийні зі столиком (полицею)--1200 (1400) х 6001-секційні
5.3.8- " ---1600 (1800) х 6002-секційні
5.3.9- " ---1900 х 6003- та
4-секційні
5.3.10Ванни мийні зі столиком (полицею)--1200 (1400) х 7001-секційні
5.3.11- " ---1600 (1800) х 7002-секційні
5.3.12- " ---2400 х 7003-секційні
5.3.13Ванни мийні трисекційні--1900 х 8002-секційні
5.3.14- " ---1600 (1800) х 600глибина 250
5.3.15- " ---1000 х 700глибина 300
5.4Тип: столи з мийними ваннами -
5.4.1Столи з мийними ваннами (серія 500)--L = 1000, 1500-
5.4.2Столи з мийними ваннами (серії 600,
700, 800)
--L = 1200, 1500,
1800
-
6Ваговимірювальне та підйомно-транспортне устаткування
6.1Тип: ваги механічнірозмір платформи:
6.1.1Ваги механічнімежа
зважування, кг
6 - 10260 х 275-
6.1.2- " -межа
зважування, кг
100, 200450 х 600-
6.1.3- " -межа
зважування, кг
500, 1000265 х 795-
6.2Тип: ваги електронні (торговельні, порційні та товарні)розмір платформи:
6.2.1Ваги електронні (торговельні,
порційні та товарні)
межа
зважування, кг
3220 х 150-
6.2.2- " -межа
зважування, кг
6350 х 290-
6.2.3- " -межа
зважування, кг
15250 х 380-
6.2.4- " -межа
зважування, кг
15357 х 426з чекодрукую-
чим пристроєм
6.2.5- " -межа
зважування, кг
60300 х 300-
6.2.6- " -межа
зважування, кг
150600 х 400-
6.2.7- " -межа
зважування, кг
300, 600815 х 620-
6.3Тип: візки вантажні (платформи)платформа:
6.3.1Візки вантажні (платформи)кг100460 х 360міжприлавочні
6.3.2- " -кг100700 х 450-
6.3.3- " -кг200850 х 550-
6.3.4- " -кг3001000 х 650-
6.3.5- " -кг4001150 х 750з бортом або
без нього
6.3.6Візок з гідравлічним підйомомкг12501240 х 640 х 380-
6.3.7Штабелеркг400, 1000 -
6.4Тип: Візки спеціальні та стелажі пересувні-
6.4.1Візок з підйомною платформоюкг80 -
6.4.2Візок для збору посудукг 500 х 600 х 1100-
6.4.3Візок офіціантськийкг 420 х 640 х 1100-
6.4.4Стелаж кондитерський пересувнийдеко 1)8 - 1/1425 х 600 х 850-
6.4.5- " -деко 1)16 - 1/1800 х 600 х 850-
6.4.6- " -деко 1)8 - 3/2500 х 670 х 850-
6.4.7- " -деко 1)16 - 3/2950 х 670 х 850-
6.4.8- " -деко 1)20 - 1/1400 х 570 х 1650-
6.4.9- " -деко 1)40 - 1/1800 х 600 х 1650-
6.4.10- " -деко 1)20 - 3/2500 х 670 х 1650-
6.4.11- " -деко 1)40 - 3/2950 х 670 х 1650-