СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Центральне управління
НАКАЗ
13.01.2014 № 5 |
Зареєстрований в Міністерстві
юстиції України
5 лютого 2014 р.
за № 221/24998
Про харчування у санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Служби безпеки № 785 від 10.12.2015 № 111 від 20.02.2017 № 3 від 04.01.2018 № 220 від 02.08.2022 )
Відповідно до статті 27 Закону України "Про Службу безпеки України", статті 6 Основ законодавства України про охорону здоров’я та з метою організації харчування у санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1) Перелік середньодобового набору харчових продуктів на одну повнолітню особу в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України, що додається;
2) Норми заміни харчових продуктів на одну повнолітню особу за енергетичною цінністю в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України, що додаються.
2. Харчування дітей віком від 3 до 7 років та заміну харчових продуктів для них у санаторіях "Трус-кавець", "Одеса" та "Ворзель" Служби безпеки України здійснювати за віковими групами згідно з додатками 1,2 до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2012 року № 918 "Про затвердження нормативів харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)".
( Пункт 2 в редакції НаказівСлужби безпеки № 3 від 04.01.2018, № 220 від 02.08.2022 )
3. Організацію харчування дітей відповідних вікових груп у державній установі "База відпочинку "Любич" Служби безпеки України, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку "Оздоровчий табір для дітей "Лісний" санаторію "Ворзель" Служби безпеки України, оздоровчому таборі "Маяк" Служби безпеки України здійснювати згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
( Пункт 3 в редакції Наказів Служби безпеки № 3 від 04.01.2018, № 220 від 02.08.2022 )
4. Харчування та заміну харчових продуктів у санаторіях Служби безпеки України щодо осіб, які перебувають на санаторно-курортному або реабілітаційному лікуванні, та дітей старше 7 років здійснювати згідно з Переліком середньодобового набору харчових продуктів на одну повнолітню особу в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України та Нормами заміни харчових продуктів на одну повнолітню особу за енергетичною цінністю в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України, затвердженими цим наказом.
( Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Служби безпеки № 785 від 10.12.2015; в редакції Наказу Служби безпеки № 3 від 04.01.2018 )
5. Начальнику Військово-медичного управління Служби безпеки України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби безпеки України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.
7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Голова Служби | О. Якименко |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Центрального управління
Служби безпеки України
13.01.2014 № 5
ПЕРЕЛІК
середньодобового набору харчових продуктів на одну повнолітню особу в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України*
№ з/п | Найменування продукту | Грамів, (штук) |
1 | хліб житній | 150 |
2 | хліб пшеничний | 150 |
3 | борошно пшеничне вищого сорту | 50 |
4 | крохмаль картопляний | 1 |
5 | макаронні вироби (з твердих сортів пшениці) | 20 |
6 | крупа різна | 80 |
7 | овочі різні | 600 |
8 | картопля | 300 |
9 | консерви овочеві (квашена капуста, огірки солоні, помідори солоні, гриби солоні, зелений горошок тощо) | 50 |
10 | томат-паста, томат-пюре | 10 |
11 | фрукти свіжі, ягоди | 350 |
12 | сухофрукти (ізюм, курага, чорнослив), горіхи | 30 |
13 | соки фруктові, овочеві | 100 |
14 | м’ясо | 200 |
15 | ковбасні вироби, копченості | 10 |
16 | субпродукти (печінка, нирки, язик тощо) | 20 |
17 | м’ясо птиці | 100 |
18 | риба свіжа охолоджена, свіжоморожена | 150 |
19 | морепродукти | 10 |
20 | оселедець | 10 |
( Позицію 21 виключено на підставі Наказу Служби безпеки № 111 від 20.02.2017 ) | ||
21 | сир м’який | 100 |
22 | сметана, вершки | 40 |
23 | сир твердий | 30 |
24 | кисломолочні продукти (кефір, ряжанка тощо) | 200 |
25 | молоко незбиране, вміст жиру 2,6 % | 100 |
( Позицію 26 виключено на підставі Наказу Служби безпеки № 111 від 20.02.2017 ) | ||
26 | масло вершкове, вміст жиру 80 - 85 % | 50 |
27 | яйця курячі | (1) |
28 | олія рослинна | 50 |
29 | цукор та цукрозамінники | 45 |
30 | варення, джем, мед бджолиний, кондитерські вироби | 20 |
31 | чай | 4 |
32 | кава натуральна, какао | 5 |
33 | дріжджі пресовані | 2 |
34 | сіль, сіль йодована | 5 |
35 | пектин | 1 |
36 | спеції, сода, лимонна кислота | 3 |
37 | оцет | 2 |
38 | мінеральна столова вода | 500 |
__________
*Харчова та енергетична цінність цього Переліку - 4445,3 кілокалорій (білок - 189,0 грамів, жири - 191,5 грамів, вуглеводи - 469,7 грамів).
Зазначена калорійність цього Переліку дозволяє збільшувати або зменшувати калорійність шляхом пропорційного, збалансованого збільшення або зменшення вмісту харчових речовин за розрахованою персональною потребою особи.
( Перелік із змінами, внесеними згідно з Наказом Служби безпеки № 111 від 20.02.2017 )
Т.в.о. начальника Військово-медичного управління | В. Завалецький |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Центрального управління
Служби безпеки України
13.01.2014 № 5
НОРМИ
заміни харчових продуктів на одну повнолітню особу за енергетичною цінністю в санаторно-курортних та оздоровчих закладах Служби безпеки України
І. Взаємозамінність продуктів при виготовленні страв
__________
*Чисельник - маса яблук при розморожуванні напівфабрикату на повітрі, знаменник - маса яблук при розморожуванні напівфабрикату в цукровому сиропі.
ІІ. Заміна продуктів за білком і вуглеводами*
__________
*Заміна продуктів проводиться у разі відсутності продуктів у торговельній мережі або за медичними показаннями.
Т.в.о. начальника Військово-медичного управління | В. Завалецький |