• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про впровадження методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД

Державна митна служба України  | Рекомендації, Лист від 16.05.2011 № 11.1/2-16/7598-ЕП | Документ не діє
Редакції
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Рекомендації, Лист
  • Дата: 16.05.2011
  • Номер: 11.1/2-16/7598-ЕП
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Рекомендації, Лист
  • Дата: 16.05.2011
  • Номер: 11.1/2-16/7598-ЕП
  • Статус: Документ не діє
Редакції
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць,
начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013 )
Про впровадження методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД
( Із змінами, внесеними згідно з Листами Державної митної служби N 11.1/2-16/7914-ЕП від 23.05.2011 N 11.1/2-16/8018-ЕП від 25.05.2011 N 11.1/2-16/10098-ЕП від 11.07.2011 N 11.1/2-16/12950-ЕП від 15.09.2011 N 11.1/1.2-16.2/14359-ЕП від 17.10.2011 N 11.1/2-16.2/14566-ЕП від 21.10.2011 N 11.1/2-16.2/269-ЕП від 12.01.2012 N 11.1/2-16.2/1950-ЕП від 23.02.2012 N 11.1/2-16.2/2077-ЕП від 27.02.2012 N 11.1/1.2-16.2/3589-ЕП від 29.03.2012 N 11.1/2-16.2/4774-ЕП від 24.04.2012 N 11.1/2-16.2/7629-ЕП від 05.07.2012 N 11.1/2-16.2/7915-ЕП від 11.07.2012 N 11.1/3-16/8978-ЕП від 07.08.2012 N 11.1/1.2-16.2/10065-ЕП від 06.09.2012 N 11.1/2-16.2/11807-ЕП від 22.10.2012 N 11.1/1.2-16.2/12675-ЕП від 09.11.2012 N 11.1/2-16.2/13067-ЕП від 20.11.2012 N 11.1/1.2-16/13286-ЕП від 26.11.2012 N 11.1/1.2-16/14052-ЕП від 14.12.2012 N 11.1/3-16.2/14544-ЕП від 29.12.2012 N 11.1/1.2-16/969-ЕП від 28.01.2013 N 11.1/2-16/1391-ЕП від 07.02.2013 N 11.1/2-16/1548-ЕП від 14.02.2013 )
З метою вдосконалення роботи за напрямком класифікаційної роботи надаються методичні рекомендації щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД.
Методичні рекомендації розроблені на виконання статті 312 Митного кодексу України щодо тлумачення термінів та класифікаційних вимог в УКТЗЕД та повинні обов'язково враховуватись при класифікації товарів.
Лист Державної митної служби України від 19.02.2011 N 11/1-10.16/2720-ЕП "Про впровадження методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД" вважати таким, що втратив чинність.
Перший заступник
Голови Служби

О.М.Дороховський
Додаток 1
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
щодо класифікації згідно з вимогами УКТЗЕД ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ) товарів харчового призначення
--------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Назва товару | Код товару | Методологія класифікації |
|з/п| | ( 2371а-14 ) | |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|1. |Голови або половини | 0203 |Товарні підкатегорії 0206 49 20 00 і 0210 99 |
| |голів свійських свиней,| 0206 |49 00 включають, зокрема, голови або половини |
| |з головним мозком, | 0210 |голів свійських свиней, з головним мозком, |
| |щоковиною або язиком | |щоковиною або язиком або без них, а також їх |
| |або без них, а також їх| |частини. |
| |частини | |Голова відокремлюється від половини туші таким|
| | | |чином: |
| | | |- прямим відрубуванням паралельно черепу; |
| | | |- відрубом паралельно черепу до рівня очей і |
| | | |далі похило до передньої частини таким чином, |
| | | |щоб залишити щоковину прикріпленою до |
| | | |половини туші. |
| | | |Щоковини, свинячі п'ятачки і вуха та прилегла |
| | | |до голови м'якоть, зокрема м'якоть позаду |
| | | |черепа розглядаються як частини голови. Проте |
| | | |м'ясо без кісток переднього краю, представлене|
| | | |окремо (нижня частина шиї, щоковина або |
| | | |щоковина та нижня частина шиї разом), буде |
| | | |належати до товарної підкатегорії 0203 19 55 |
| | | |00, 0203 29 55 00, 0210 19 50 00 або 0210 19 |
| | | |81 00 з урахуванням конкретного випадку.". |
| | | |Таким чином, м'ясо свиней представлене |
| | | |окремими обваленими (без кісток) шматками, а |
| | | |саме: нижня частина шиї, щоковина або щоковина|
| | | |та нижня частина шиї разом, включаються у |
| | | |товарні підкатегорії 0203 19 55 00 (свіжі або |
| | | |охолоджені), 0203 29 55 00 (морожені), 0210 19|
| | | |50 00 (солоні або в розсолі) або 0210 19 81 00|
| | | |(сушені або копчені). |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|2. |М'ясні обрізки - | 0203 |Класифікація згідно з УКТЗЕД товару "м'ясні |
| |фрагменти, що містять | 0206 |обрізки - фрагменти, що містять м'язову і |
| |м'язову і жирову | 0209 |жирову тканини в різних співвідношеннях" |
| |тканини в різних | 0210 |здійснюється відповідно до: |
| |співвідношеннях | |- Правила 1 Основних правил інтерпретації |
| | | |УКТЗЕД; |
| | | |- Додаткової примітки 2 D до групи 02 УКТЗЕД; |
| | | |- Загальних положень до групи 02, Пояснень до |
| | | |товарних позицій 0206, 0209 УКТЗЕД. |
| | | |У товарній позиції 0209 класифікується "сало",|
| | | |тобто жирова тканина, розташована під шкіркою |
| | | |та з нею зв'язана, незалежно від частини туші,|
| | | |з якої вона одержана. Сало цієї товарної |
| | | |позиції обмежується салом без пісних частин. |
| | | |Тваринний жир, що міститься в тушах чи в |
| | | |самому м'ясі, розглядається як складова |
| | | |частина м'яса і класифікується у товарних |
| | | |позиціях 0203 або 0210 залежно від конкретного|
| | | |випадку (наприклад, свинина з прошарками сала |
| | | |та аналогічне м'ясо з великими прошарками сала|
| | | |і сало з прилеглим шаром м'яса). |
| | | |У Поясненнях до товарної позиції 0206 |
| | | |представлено повний перелік продуктів, які |
| | | |згідно з УКТЗЕД вважаються субпродуктами. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|3. |М'ясо куряче | 0207 |Відповідно до УКТЗЕД м'ясо та харчові м'ясні |
| |свіжоморожене солене | |субпродукти класифікуються у товарній групі |
| | | |02, а саме: м'ясо та харчові субпродукти |
| | | |свійської птиці, класифікуються в товарній |
| | | |позиції 0207 та 0210 УКТЗЕД, залежно від |
| | | |ступеню обробки та стану м'яса, в якому воно |
| | | |подане. |
| | | |Враховуючи те, що тривале зберігання |
| | | |(консервація) даних продуктів забезпечується |
| | | |завдяки глибокій заморозці при температурі від|
| | | |-18 град.С, соління продукту суттєво не |
| | | |впливає на характер м'яса мороженого, яке |
| | | |класифікується у товарній позиції 0207 УКТЗЕД.|
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|4. |Кальмари морожені | 0307 |Кальмари (Teuthida) - це ряд головоногих |
| | | |молюсків. Даний ряд включає в себе близько 30 |
| | | |родин (Architeuthidae, Cranchiidae, |
| | | |Loliginidae, Ommastrephidae, Onychoteuthidae, |
| | | |Enoploteuthidae та інші), кожна з яких |
| | | |включає в себе певну кількість родів, а кожен |
| | | |рід має свої види. |
| | | |Згідно з вимогами УКТЗЕД в товарній позиції |
| | | |0307 розглядаються молюски, відділені або не |
| | | |відділені від черепашок, живі, свіжі, |
| | | |охолоджені, морожені, сушені, солоні або в |
| | | |розсолі; водяні безхребетні, крім ракоподібних|
| | | |та молюсків, живі, свіжі, охолоджені, |
| | | |морожені, сушені, солоні або в розсолі; |
| | | |борошно, порошок та гранули з водяних |
| | | |безхребетних, крім ракоподібних, придатні для |
| | | |харчування. |
| | | |У товарних підкатегоріях 0307 49 31 00 - 0307 |
| | | |49 59 00 згідно з УКТЗЕД класифікуються |
| | | |заморожені кальмари, які є представниками |
| | | |родів Ommastrephes spp., Loligo spp., |
| | | |Nototodarus spp., Sepioteuthis spp. |
| | | |Представники інших родів кальмарів, якщо вони |
| | | |заморожені, включаються у товарні підкатегорії|
| | | |0307 99 11 00 (тільки види роду Illex spp.) та|
| | | |0307 99 18 00 (всі інші види родів кальмарів, |
| | | |що не включені в попередні товарні |
| | | |підкатегорії). |
| | | |Так, наприклад, в товарній підкатегорії 0307 |
| | | |49 59 00 згідно з УКТЗЕД не класифікуються |
| | | |наступні товари: |
| | | |- морожені кальмари та їх частини видів Illex |
| | | |argentinus, Illex illecebrosus, що належать до|
| | | |роду "Illex" (товарна підкатегорія 0307 99 11 |
| | | |00); |
| | | |- морожені кальмари та їх частини видів |
| | | |Todarodes pasificus та Dosidicus gigas, |
| | | |(товарна підкатегорія 0307 99 18 00). |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|5. |Калкан (або | 0301 99 80 10 |Калкан (або чорноморський калкан) - морський |
| |чорноморський калкан) | 0302 29 90 10 |вид риби роду Скофтальмових (Scophtalmus) |
| | | 0303 39 70 10 |родини Калканових (Bothidae). |
| | | |Для опису товарів групи 03 УКТЗЕД передбачено |
| | | |використання загальноприйнятих в сучасній |
| | | |іхтіологічній термінології латинської назви на|
| | | |рівні роду і виду риби та її сучасної |
| | | |української назви. |
| | | |В УКТЗЕД для калкану встановлено видову |
| | | |латинську назву Psetta maxima. На теперішній |
| | | |час в Україні можуть використовуватись ще такі|
| | | |синоніми видових латинських назв цього виду: |
| | | |Psetta maeoticus, Scophtalmus maeoticus, |
| | | |Pleurunectes maeoticus, Rombus maeoticus (за |
| | | |інформацією з листа Держкомрибгоспу). |
| | | |Отже, у разі зазначення декларантом в графі 31|
| | | |ВМД ( za140-07, 910а-2007-п ) калкану |
| | | |латинським синонімом (наприклад Scophtalmus |
| | | |maeoticus), його класифікація здійснюється у |
| | | |товарних підкатегоріях 0301 99 80 10, 0302 29 |
| | | |90 10, 0303 39 70 10 з описом "калкан (Psetta |
| | | |maxima)". |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|6. |Заморожене філе | 0304 29 19 90 |Під час визначення кодів УКТЗЕД для риб та |
| |пангасіуса (Pangasius | |продукції з неї визначальною для цих цілей є |
| |hypophthalmus) та | |інформація про вид риби (українська та |
| |тиляпії (Oreochromis | |латинська назва виду) та її належність до |
| |niloticus) | |прісноводних чи морських. |
| | | |Інформація про місця розведення, вирощування |
| | | |риб або місця їх вилову при класифікації цих |
| | | |товарів для митних цілей не використовується. |
| | | |Терміни та поняття, які використовуються в |
| | | |УКТЗЕД, являються умовними і не завжди |
| | | |збігаються з науковими та загальноприйнятими. |
| | | |З літературних джерел (Fishes of the World, |
| | | |3rd edition, Joseph S. Nelson) відомо, що |
| | | |риба виду Pangasius hypophthalmus належить до |
| | | |родини Pangasidae. Ця родина включає тільки |
| | | |прісноводні види риб, які є об'єктами |
| | | |промислового рибальства та рибництва. |
| | | |Тиляпія (Oreochromis niloticus) - це також |
| | | |прісноводний вид риб водойм Африки, є об'єктом|
| | | |промислового рибальства та рибництва (згідно з|
| | | |Іхтіологічним російсько-українським тлумачним |
| | | |словником, Київ, 1999). |
| | | |Враховуючи зазначене, вважаємо, що філе |
| | | |морожене пангасіуса (Pangasius hypophthalmus) |
| | | |та тиляпії (Oreochromis niloticus) |
| | | |класифікується у товарній підкатегорії 0304 29|
| | | |19 90 згідно з УКТЗЕД. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|7. |Риба та ракоподібні | 03 |Риба, ракоподібні, молюски та інші водяні |
| |сушені, солені або | 16 |безхребетні, які входять до групи 03, |
| |приготовлені іншим | |залишаються в ній, навіть якщо вони упаковані |
| |способом | |в будь-які герметичні місткості (наприклад, |
| | | |копчений лосось у банках, тільки сушена, |
| | | |солена риба у пластикових пакетах). |
| | | |Продукти приготовлені і консервовані інакше, |
| | | |ніж передбачено товарними позиціями цієї |
| | | |групи, повинні класифікуватись у групі 16. |
| | | |На даний час в Україну надходить велика |
| | | |кількість риби, ракоподібних, молюсків та |
| | | |інших водяних безхребетних в пластикових |
| | | |вакуумних упаковках вагою від 10 грам до 1 |
| | | |кілограма і більше. Така продукція є готовою |
| | | |до вживання без подальшої обробки і призначена|
| | | |для роздрібної торгівлі. |
| | | |На упаковці в графі "інформація про склад |
| | | |продукту", в більшості випадків, вказано про |
| | | |наявність тільки самого продукту та солі. |
| | | |Технологія вироблення такої продукції |
| | | |(інформація про технологію виробництва наявна |
| | | |в Департаменті) для покращення споживчих |
| | | |властивостей та збільшення терміну зберігання |
| | | |в процесі виробництва в більшості випадків |
| | | |передбачає додання до продукції консервантів, |
| | | |ароматизаторів, приправ, смакових добавок |
| | | |тощо. |
| | | |Так, наприклад, у разі, коли до складу |
| | | |продукту входить риба, кальмари, палички |
| | | |кальмарів, інші морепродукти та сіль і |
| | | |глутамінат натрію (харчова добавка Е621 - |
| | | |виконує функцію підсилювача смаку та аромату),|
| | | |продукт класифікується у групі 16 згідно з |
| | | |УКТЗЕД. |
| | | |Для однозначної класифікації товару необхідно |
| | | |мати повну інформацію про склад товару та |
| | | |спосіб приготування. Така інформація може бути|
| | | |наявна в даних про технологію виготовлення, в |
| | | |сертифікатах якості, інших офіційних |
| | | |документах про склад продукції. |
| | | |Також слід звертати увагу на можливу |
| | | |невідповідність інформації, наведеної на |
| | | |упаковці продукції, фактичному складу |
| | | |продукції у відповідності до технології |
| | | |вироблення. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|8. |Ікра риб | 0302 |Ікра риб залежно від ступеня обробки та |
| | | 0303 |способу приготування класифікується в товарних|
| | | 0305 |підкатегоріях товарних позицій 0302, 0303, |
| | | 0511 |0305, 0511 та 1604 за УКТЗЕД. |
| | | 1604 |У товарній групі 03 класифікується придатна |
| | | |для харчування ікра риб, яка міститься в |
| | | |ястиках, необроблена (ікринки не очищені від |
| | | |органів кріплення та ястикової оболонки) і не |
| | | |приготовлена іншими способами, ніж описано в |
| | | |цій товарній групі. Способи приготування ікри |
| | | |риб, описані в товарній групі 03, - |
| | | |охолоджена, морожена, солона, в розсолі, |
| | | |копчена, сушена. |
| | | |Ястики - статеві органи самок риб (яєчники), |
| | | |які містять яйця-ікринки, зв'язані в єдиний |
| | | |орган за допомогою тонкої з'єднувальної |
| | | |тканини (оболонки), багатої нервами та |
| | | |кровоносними судинами. Розмір ікринок у різних|
| | | |видів риб різний. Найбільші ікринки у |
| | | |лососевих риб, найменші - у оселедцевих. |
| | | |Ваговий склад ястиків такий: ікринки - від 77 |
| | | |до 96 % ваги ястика, з'єднувальна тканини |
| | | |(оболонка) - від 4 до 23 %. Коливання у вазі |
| | | |ікринок та з'єднувальної тканини залежать від |
| | | |зрілості ікри й від індивідуальних |
| | | |особливостей риби. |
| | | |Неочищена від ястикової оболонки ікра риб |
| | | |згідно з вимогами УКТЗЕД класифікується: |
| | | |- свіжа або охолоджена - у товарній позиції |
| | | |0302; |
| | | |- морожена - у товарній позиції 0303; |
| | | |- сушена, солона або в розсолі, гарячого або |
| | | |холодного копчення - у товарній позиції 0305. |
| | | |Непридатна для використання в їжу ікра риб |
| | | |класифікується в товарній позиції 0511. До |
| | | |такої ікри риб належать: |
| | | |1) запліднена ікра для риборозведення; |
| | | |визначається за наявністю чорних точок, які є |
| | | |очами зародків; |
| | | |2) солона ікра (наприклад, тріски або |
| | | |скумбрії), яку використовують як риболовну |
| | | |наживку. Таку ікру можна відрізнити від ікри |
| | | |риб товарної позиції 1604 за притаманним |
| | | |різким неприємним запахом. |
| | | |У товарній позиції 1604 класифікується ікра |
| | | |риб, яка складається з ікринок, очищених від |
| | | |ястикової оболонки, органів кріплення, |
| | | |згустків крові. |
| | | |Неочищена від ястика (так звана ястична) ікра |
| | | |класифікується в товарній позиції 1604, якщо |
| | | |її приготовлено способами, відмінними від |
| | | |зазначених у групі 03 (наприклад, з доданням |
| | | |прянощів або з тепловою обробкою). |
| | | |В УКТЗЕД: |
| | | |- термін "охолоджений" означає, що температуру|
| | | |продукту знижено до 0 град.С без заморожування|
| | | |- термін "морожений" означає, що продукт |
| | | |охолоджено до температури нижче точки його |
| | | |замерзання до повного проморожування; |
| | | |- термін "ікра осетрових", який міститься в |
| | | |текстових описах товарної позиції 1604, |
| | | |товарної підпозиції 1604 30 та підкатегорії |
| | | |1604 30 10 00, стосується ікри, яку |
| | | |виготовлено з ікринок осетрових риб. У тексті |
| | | |примітки 1(d) до групи 03 під словом "ікра" |
| | | |розуміється ікра осетрових риб (чорна ікра). |
| | | |Осетрові риби водяться в річках кількох |
| | | |регіонів: Італії, Аляски, Туреччини, Ірану, |
| | | |Росії). Основні види осетрових риб - білуга, |
| | | |шип, осетер та севрюга. Ікра осетрових (чорна |
| | | |ікра) буває звичайно у вигляді м'якої |
| | | |зернистої маси, що складається з ікринок |
| | | |розміром від 0,2 до 0,4 мм в діаметрі. Колір -|
| | | |від сріблясто-сірого до зеленувато-чорного. Ця|
| | | |ікра має дуже сильний запах і злегка |
| | | |солонувата на смак. Може бути представлена в |
| | | |пресованому вигляді, тобто у вигляді |
| | | |гомогенізованої пасти, якій іноді надають |
| | | |форми невеликих тонких циліндрів або яку |
| | | |пакують у невеликі ємності; |
| | | |- під терміном "ікра інших риб", який |
| | | |міститься в тексті примітки 1(d) до групи 03 і|
| | | |текстових описах товарної позиції 1604, |
| | | |товарної підпозиції 1604 30 та підкатегорії |
| | | |1604 30 90 00, розуміється продукт (ікра риб),|
| | | |який виготовляють з ікринок багатьох видів |
| | | |риб, крім осетрових (наприклад, лосося, |
| | | |коропа, щуки, тунця, кефалі, тріски). Ікринки |
| | | |промивають, очищають від органів кріплення, |
| | | |солять, а іноді пресують або висушують. Також |
| | | |ці ікринки можуть бути приправлені та |
| | | |підфарбовані. |
| | | |Ікра риб, яка відповідає вищезазначеним |
| | | |термінам "ікра осетрових" та "ікра інших риб",|
| | | |класифікується в товарній позиції 1604 |
| | | |незалежно від того, упакована вона в |
| | | |герметичну ємність чи не упакована. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|9. |Плоди вишні | 0809 |Сучасна ботанічна систематика об'єднує вишні і|
| | | 0811 |черешні разом зі сливами, персиками, мигдалем |
| | | |та ін. в один великий рід Prunus, який |
| | | |нараховує більш як 200 видів. |
| | | |Згідно з вимогами УКТЗЕД в товарній позиції |
| | | |0809 розглядаються абрикоси, вишні та черешні,|
| | | |персики (включаючи нектарини), сливи та |
| | | |терен, свіжі; в товарній позиції 0811 |
| | | |розглядаються плоди та горіхи, сирі або варені|
| | | |у воді чи на парі, морожені, з доданням або |
| | | |без додання цукру чи інших підсолоджуючих |
| | | |речовин. |
| | | |У товарні підкатегорії 0809 20 05 00 та 0811 |
| | | |90 75 00 включаються лише плоди вишні кислої, |
| | | |або вишні звичайної (Prunus cerasus, або |
| | | |Cerasus vulgaris) та всі її різновиди |
| | | |(наприклад, вишня морель Prunus cerasus var. |
| | | |austera). |
| | | |Їстівні плоди всіх інших видів вишень, |
| | | |наприклад, плоди вишні повстяної, або |
| | | |китайської (Prunus tomentosa), вишні степової |
| | | |(Prunus fruticosa) включаються у товарні |
| | | |підкатегорії 0809 20 95 00 та 0811 90 80 00 |
| | | |згідно з УКТЗЕД. В ці товарні підкатегорії |
| | | |також включаються плоди черешні, або пташиної |
| | | |вишні (Prunus avium, або Cerasus avium), разом|
| | | |з її підвидами, зокрема, плоди черешні юліана |
| | | |(Prunus avium var. juliana) та черешні щільної|
| | | |(Prunus avium var. duracina). |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|10.|Битий рис | 1006 40 00 00 |У товарну підкатегорію 1006 40 00 00 |
| | | |включається "битий рис", який згідно з |
| | | |Додатковою приміткою 1 (h) до групи 10 означає|
| | | |дрібні частини зерна, довжина яких дорівнює |
| | | |або менша ніж 3/4 середньої довжини цілого |
| | | |зерна. |
| | | |Оскільки у Примітках до групи 10 та у назві |
| | | |товарної позиції 1006 відсутні застереження |
| | | |щодо складу продуктів цієї групи, то в цю |
| | | |товарну підкатегорію включаються також суміші |
| | | |"битого рису" з іншими видами рису або іншими |
| | | |компонентами. Класифікація таких сумішей в |
| | | |УКТЗЕД здійснюється відповідно до положень |
| | | |Правил 2 (b) або 3 та 6 Основних правил |
| | | |інтерпретації УКТЗЕД. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|11.|Вироби з картоплі | 1105 |До товарної позиції 1105 включається сушена |
| | | 2005 |картопля, подана у вигляді борошна, крупи, |
| | | |порошку, пластівців чи гранул. Борошно, |
| | | |крупа, порошок, пластівці чи гранули цієї |
| | | |товарної позиції можуть бути одержані шляхом |
| | | |варіння на парі і розтирання свіжої картоплі |
| | | |та наступного сушіння одержаної маси або до |
| | | |борошна, порошку, гранул та інше. |
| | | |Продукти цієї товарної позиції можуть бути |
| | | |поліпшені доданням дуже невеликих кількостей |
| | | |антиокислювачів, емульгаторів та вітамінів. |
| | | |Перелік вищеперелічених дозволених добавок є |
| | | |вичерпним. Це означає, що присутність певних |
| | | |інгредієнтів, які не зазначені у цьому |
| | | |переліку, не дозволяє класифікувати продукт у |
| | | |товарній позиції 1105. |
| | | |Крім того, у Поясненнях до товарної позиції |
| | | |1105 зазначається, що "до цієї товарної |
| | | |позиції не включаються продукти, які в |
| | | |результаті додання інших речовин набули |
| | | |властивостей готових картопляних продуктів". |
| | | |Враховуючи викладене, у товарній позиції 1105 |
| | | |згідно з УКТЗЕД класифікується лише борошно, |
| | | |крупа, порошок, пластівці, гранули з |
| | | |картоплі, сушені, або одержані шляхом варіння |
| | | |на парі і розтирання свіжої картоплі та |
| | | |наступного сушіння одержаної маси з доданням |
| | | |дуже невеликих кількостей антиокислювачів, |
| | | |емульгаторів та вітамінів. |
| | | |Класифікація в цій товарній позиції продуктів,|
| | | |в склад яких додано інші інгредієнти, в тому |
| | | |числі консерванти та стабілізатори, є |
| | | |невірною. |
| | | |Продукти, описані вище, з доданими |
| | | |інгредієнтами іншими, ніж описані в Поясненнях|
| | | |до товарної позиції 1105, класифікуються у |
| | | |товарній позиції 2005. |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|12.|Пальмова олія | 1511 90 |У товарних категоріях УКТ ЗЕД 1511 90 11 та |
| | | |1511 90 19 класифікується тверда фракція |
| | | |пальмової олії - пальмовий стеарин, який за |
| | | |своїм жирнокислотним складом характеризується |
| | | |значним вмістом пальмітинової кислоти "С16:0" |
| | | |(48-74 %) та має температуру плавлення min |
| | | |44 град.C. |
| | | |У товарних категоріях 1511 90 91 та 1511 90 99|
| | | |класифікується рафінована пальмова олія |
| | | |незалежно від її агрегатного стану (рідка, |
| | | |тверда, пластична або така що мажеться) та |
| | | |рідка фракція пальмової олії (пальмовий |
| | | |олеїн). |