ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.10.2012 N 11.1/2-16.2/11807-ЕП |
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013 )
Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
Доповнити Додаток 5 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 10 у редакції, що додається в додатку 1 до листа.
Перший заступник Голови Служби | О.М.Дороховський |
Додаток 1
ТЕКСТОВИЙ ОПИС
пункту 10 до додатку 5 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями)
--------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Назва товару | Код товару | Методологія класифікації |
|з/п| | ( 2371г-14 ) | |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|10 |Холодильне обладнання | 8418 10 |Холодильне та морозильне обладнання за |
| |та визначення терміну | 8418 21 |принципом розморожування поділяються на |
| |"місткість" | 8418 30 |обладнання із краплинним розморожуванням, |
| |холодильного обладнання| 8418 40 |розморожуванням у ручному режимі та із |
| | | 8418 50 |системою "No Frost", яка відрізняється від |
| | | |інших систем примусовою циркуляцією повітря та|
| | | |наявністю необхідних для здійснення процесу |
| | | |видалення льоду додаткових пристосувань. |
| | | |Виробники холодильно-морозильної техніки, |
| | | |зазвичай, використовують кілька позначок |
| | | |місткості холодильних агрегатів, наприклад: |
| | | |1. Об'єм загальний (брутто) - це внутрішній |
| | | |об'єм холодильного агрегату в літрах, який |
| | | |вимірюється без віднімання всіх зазорів та |
| | | |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на |
| | | |внутрішній панелі дверей, що не придатні для |
| | | |зберігання продуктів та вираховується за |
| | | |об'ємом рідини, залитої у камеру холодильного |
| | | |агрегату, за умови, що двері зачинені, а всі |
| | | |приналежності, що знімаються (полки, |
| | | |пристосування), вийняті. |
| | | |2. Об'єм корисний (нетто) - це внутрішній |
| | | |об'єм холодильного агрегату в літрах, який |
| | | |вимірюється з відніманням всіх зазорів та |
| | | |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на |
| | | |внутрішній панелі дверей, що не придатні для |
| | | |зберігання продуктів, фактично об'єм, |
| | | |доступний для користування. |
| | | |В холодильному та морозильному обладнанні з |
| | | |однаковими габаритними розмірами та різною |
| | | |системою розморожування корисний об'єм (нетто)|
| | | |може відрізнятися на 10 - 15 %, тобто не є |
| | | |постійною величиною. Зменшення корисного |
| | | |об'єму може бути обумовлено також наявністю |
| | | |додатково встановлених вентиляторів для |
| | | |поліпшення циркуляції повітря та швидкого і |
| | | |рівномірного охолодження камер холодильного |
| | | |агрегату та іншого додаткового обладнання. У |
| | | |холодильних агрегатів, які не мають |
| | | |морозильного відділення, об'єм загальний та |
| | | |об'єм корисний відрізняються незначно, |
| | | |наприклад на об'єм наявних полиць. Виробники |
| | | |холодильно-морозильного обладнання постійно |
| | | |працюють над удосконаленням конструкції |
| | | |обладнання з метою збільшення корисного об'єму|
| | | |(нетто) із збереженням інших технічних |
| | | |характеристик. |
| | | |Згідно з вимогами УКТЗЕД класифікація |
| | | |холодильно-морозильного обладнання |
| | | |здійснюється в залежності від місткості (англ.|
| | | |- capacity). |
| | | |За результатами аналізу підходів митних |
| | | |адміністрацій різних країн до класифікації |
| | | |холодильно-морозильного обладнання та інших |
| | | |документів, які містять пояснення щодо |
| | | |трактування різних характеристик об'єму |
| | | |холодильно-морозильного обладнання, з'ясовано,|
| | | |що термін "capacity" трактується як внутрішній|
| | | |об'єм холодильного агрегату в літрах, який |
| | | |вимірюється без віднімання всіх зазорів та |
| | | |заглиблень на внутрішній поверхні шафи і на |
| | | |внутрішній панелі дверей, що не придатні для |
| | | |зберігання продуктів, тобто відповідає об'єму |
| | | |загальному (брутто). Це пов'язано з тим, що |
| | | |під час роботи холодильного агрегату |
| | | |охолодженню підлягає весь внутрішній простір |
| | | |камери, включаючи полиці, ящики, додаткові |
| | | |пристосування (вентилятори), зазори і |
| | | |заглиблення, в основу розрахунків технічних |
| | | |характеристик встановлюваних компресора, |
| | | |конденсатора, випарника, енергоспоживання |
| | | |покладається загальний об'єм (брутто). |
| | | |Враховуючи вищезазначене, а також те, що об'єм|
| | | |загальний (брутто) сталий та завжди вказується|
| | | |у технічному паспорті на обладнання, для |
| | | |класифікації морозильного та холодильного |
| | | |обладнання згідно з УКТЗЕД слід |
| | | |використовувати об'єм загальний (брутто), а |
| | | |саме його більший технічний параметр. |
--------------------------------------------------------------------------------------------
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua