ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
06.09.2012 N 11.1/1.2-16.2/10065-ЕП |
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013 )
Про внесення змін до листа Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
З метою вдосконалення роботи за напрямком класифікації товарів доповнити Методичні рекомендації щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надіслані листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (із змінами та доповненнями), виклавши пункт 25 додатка 1 у редакції, що додається.
Т.в.о. Голови Служби | О.М.Дороховський |
Додаток 1
ТЕКСТОВИЙ ОПИС
пункту 25 до додатку 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП ( v7598342-11 ) (із змінами та доповненнями)
--------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Назва товару | Код товару | Методологія класифікації |
|з/п| | ( 2371а-14 ), | |
| | | ( 2371б-14 ) | |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|25 |Продукти з вмістом | 2309 |Згідно з УКТЗЕД кормові добавки розглядаються |
| |ферментів, що | 3507 |у товарній позиції 2309 "Продукти, |
| |використовуються у | |що використовуються для годівлі тварин", |
| |годівлі тварин | |ферментні препарати - у товарній позиції 3507 |
| | | |"Ферменти; ферментні препарати, в іншому місці|
| | | |не зазначені". Відповідно до змін, внесених |
| | | |наказом Держмитслужби від 18.07.12 N 373 |
| | | | ( v0373342-12 ) до Пояснень до УКТЗЕД, |
| | | |затверджених наказом від 30.12.10 N 1561 |
| | | | ( v1561342-10 ), з урахуванням примітки 1 |
| | | |до групи 23 та пункту (h) пояснень до товарної|
| | | |позиції 2309, до цієї товарної позиції не |
| | | |не включаються ферментні препарати |
| | | |(за походженням належать до білкових речовин).|
| | | |Відповідно до пункту (С) пояснень до товарної |
| | | |позиції 3507 УКТЗЕД, до неї включаються |
| | | |ферментні препарати з доданими речовинами, |
| | | |які роблять їх придатними для спеціальних |
| | | |цілей за умови, що вони не включені до інших |
| | | |товарних позицій. |
| | | |Таким чином, кормові добавки на основі |
| | | |ферментних препаратів (діючі речовини - |
| | | |фермент або суміш ферментів), що серед інших |
| | | |компонентів можуть містити компоненти, такі |
| | | |як: пшеничне борошно, крохмаль, мінеральні |
| | | |речовини та інші речовини, які |
| | | |використовуються як носії (розріджувачі), |
| | | |класифікуються в товарній позиції 3507 УКТЗЕД.|
| | | |Такі продукти додаються до кормів у невеликій |
| | | |кількості. |
| | | |Як приклад ферментного препарату, продукт, |
| | | |призначений для додання у комбікорми тварин з |
| | | |метою покращення травлення, що містить у |
| | | |якості основних речовин ферменти (ксиланазу, |
| | | |глюконазу та 17 інших ензиматичних |
| | | |активностей, включаючи целюлазу), у якості |
| | | |носія - пшеничне борошно. |
| | | |Вноситься у корм з розрахунку 5 г/т |
| | | |комбікорму. |
| | | |В той же час, продукти, що використовуються |
| | | |для годівлі тварин та розглядаються в товарній|
| | | |позиції 2309 УКТЗЕД, серед інших неосновних |
| | | |компонентів складу можуть містити невеликі |
| | | |кількості ферментів, наприклад: |
| | | |- продукт для годівлі тварин, що |
| | | |використовується у якості молочного продукту, |
| | | |з якого вилучено лактозу, спеціально для |
| | | |тварин, що страждають непереносимістю |
| | | |лактози, містить наступні компоненти: |
| | | |незбиране молоко, рослинну олію, фермент |
| | | |лактазу, вітамін А, вітамін С, вітамін В1, |
| | | |вітамін В2, ніацин, кальцій, фосфор, калій |
| | | |та магній; |
| | | |- продукт для годівлі тварин (попередня |
| | | |суміш, що буде використовуватись у якості |
| | | |інгредієнта у складі сухих і рідких кормів), |
| | | |має наступний склад: 54% тваринного жиру, |
| | | |26% рослинного жиру, 6% пшеничної клейковини, |
| | | |3% желатину, 3% сироваткового білка тваринного|
| | | |походження, 2% глюкози, 1,5% амінокислот, |
| | | |1,41% мурашиної кислоти, 1% пшеничного |
| | | |борошна, 0,72% фумарової кислоти, 0,5% |
| | | |вітамінів, 0,4% мінералів, 0,2% молочної |
| | | |кислоти, 0,15% ароматичних компонентів, |
| | | |0,07% лецитину, 0,05% ферментів (фітаза, |
| | | |лактаза). |
--------------------------------------------------------------------------------------------
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua