• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Норма належності майна продовольчої служби навчальних закладів

Державний департамент України з питань виконання покарань  | Норми від 08.07.1999 № 80 | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державний департамент України з питань виконання покарань
  • Тип: Норми
  • Дата: 08.07.1999
  • Номер: 80
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державний департамент України з питань виконання покарань
  • Тип: Норми
  • Дата: 08.07.1999
  • Номер: 80
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н О Р М И
N 80 від 08.07.99
м.Київ

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 вересня 1999 р.
за N 595/3888
Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання покарань
08.07.99 N 80 ( z0594-99 )
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства юстиції N 848/5 від 08.06.2012 )
Норма
належності майна продовольчої служби навчальних закладів
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень курсантів і слухачів
------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл |
|з/п | майна |виміру | |
| | | |---------------------------|
| | | | загальна |їдальня медич-|
| | | | їдальня |ного пункту |
| | | |------------+--------------|
| | | |кіль- |на |кіль- | на |
| | | |кість |кіль-|кість | кіль- |
| | | |пред- |кість|пред- | кість |
| | | |метів |осіб |метів |осіб |
------------------------------------------------------------------
1.1. Блюдця фарфорові шт. - - 1 1
(порцелянові) чайні
1.2. Вази скляні (пластса- " 1 4 1 4
сові) для хліба
1.3. Каструлі глибокі ема-
льовані або алюмінієві
- ємністю 3,5 л " 1 4 - -
для перших страв
- ємністю 2,0 л " 1 4 - -
для других страв
1.4. Виделки столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.5. Ложки столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.6. Ложки чайні з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.7. Ложки розливальні " 2 4 - -
металеві ємністю 0,2 л
1.8. Клейонка столова м 0,35 1 0,35 1
1.9. Чашки фарфорові без шт. 1 1 1 1
ручок або склянки
1.10. Миски з нержавіючої шт. 1 1 1 1
сталі або тарілки
фарфорові глибокі
діаметром 240 мм
1.11. Тарілки неглибокі з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі або
фарфорові діаметром
200 мм
1.12. Ножі столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.13. Тарілки фарфорові
неглибокі діаметром
175 мм
- для закусок " 1 1 1 1
- для масла " 1 4 1 4
- для цукру " 1 4 1 4
1.14. Підноси для подавання " 1 20 1 20
їжі (при подаванні їжі
у мисках, тарілках)
1.15. Підстаканники з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.16. Підставки під каструлі " 1 4 2 на
і чайники залу
1.17. Прибор скляний для компл. - - 1 на
води (графин або залу
глечик, дві склянки,
піднос)
1.18. Серветки паперові шт. 2 1 2 1
з розрахунку на
один день
1.19. Склянки (вази фарфо- " 1 4 1 4
рові або пластмасові)
для серветок
1.20. Чайники алюмінієві " 1 8 2 на
або емальовані залу
ємністю 2-4 л
1.21. Чайники фарфорові " - - 2 на
для заварювання чаю залу
чаю
Примітка. Замість посуду столового фарфорового, скляного та металевого може використовуватись посуд із харчових пластмас, належним чином сертифікований як такий, що призначений для харчових продуктів відповідних кондицій.
Розділ 2. Обладнання, посуд та інвентар для кухонь і продовольчих складів
-------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування виду |Одиниця| Кількість предметів на число слухачів |
|з/п | майна |виміру |---------------------------------------------------|
| | | |до 200 |від 201|від 501|понад | для медпунктів |
| | | |осіб |до 500 |до 1000|1000 |--------------------|
| | | | |осіб |осіб |осіб |з дос- |при самості-|
| | | | | | | |тавкою |йному приго-|
| | | | | | | |готової|туванні їжі |
| | | | | | | |їжі |------------|
| | | | | | | | |до 50 |понад|
| | | | | | | | |осіб |50 |
| | | | | | | | | |осіб |
|-----+-----------------------+-------+-------+-------+-------+------+-------+------+-----|
|1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
-------------------------------------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 1 - - 1
б) обробних приміщень " 1 2 3 4 - 1 1
в) приміщень для " 1 1 1 1 - 1 1
нарізання хліба
г) готової продукції " 1 1 1 2 - - 1
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 - 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь
2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг для:
- продовольчих складів " 1 1 1 1 - - -
на кожне окреме примі-
щення (комору) збері-
гання
- приміщень для нарі- " 1 1 1 1 - - -
зання хліба
- зважування худоби " 1 1 1 1 - - -
2.4. М'ясорубка електроме- " - 1 1 2 - - -
ханічна на 250-350
кг/год
2.5. Котли стравоварильні
електричні або, при
наявності, парові
(потреба визначається
з розрахунку ємності
на одну особу) для
приготування:
а) перших страв л 1 1 1 1 - - -
б) других страв " 0,6 0,6 0,6 0,6 - - -
в) третіх страв " 0,3 0,3 0,3 0,3 - - -
г) окропу для чаю " - - 0,5 0,5 - - -
2.6. Котли стравоварильні шт. - - 1 2 - - -
електричні або, при
наявності, парові
(ємністю 250-400 л)
для варіння кісток
2.7. Картоплечистки
механічні:
- на 150-200 кг/год " 1 2 - - - - -
- на 250-350 кг/год " - - 2 3 - - -
2.8. Машини для різання " - - - 1 - - -
варених овочів
2.9. Машини для різання " - - 1 1 - - -
сирих овочів
2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 1 1 - - 1
з комплектами зміню-
ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини
2.11. Машини шаткувальні шт. - - - 1 - - -
потужністю від
10000 кг/год і більше
2.12. Машини посудомийні:
- на 700 тарілок на " 1 - - - - - -
годину
- на 1000 тарілок " - 1 - - - - -
на годину
- на 2200 тарілок " - - 1 1 - - -
на годину
2.13. Хліборізки " - 1 1 1 - - -
електромеханічні
2.14. Плити кухонні з
поверхнею розігріву:
- до 1 кв. м " 1 - - - 1 1 1
- до 2 кв. м " - 1 1 2 - - -
2.15. Сковороди електричні
з чашами:
- ємністю до 25 л " 1 - - - - - -
- ємністю до 75 л " - 1 2 3 - - -
2.16. Шафи для смажіння " 1 1 1 2 - 1 1
2.17. Камери холодильні
для продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " 1 1 - - - - -
- об'ємом 12-18 куб.м " 1 1 - - - - -
2.18. Колоди для розрубу-
вання м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 - - 1
- для продовольчих " 1 1 1 1 - - 1
складів
2.19. Шафи холодильні для
кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 шт. 1 1 2 1 - - 1
куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 1 2 2 - - -
куб. м
- об'ємом 1,2-1,4 " - 1 2 6 - - -
куб.м
2.20. Холодильники побутові " 1 1 - - 1 1 1
електричні
2.21. Візки вантажні ванта- " 1 1 1 2 - - -
жністю 130-400 кг
2.22. Візки для перевезення " - 1 1 1 - - -
діжок
2.23. Візки для котлів " 1 2 2 3 - - -
наплитних
2.24. Візки для збирання " 1 2 2 3 - - -
посуду
2.25. Ванни для холодної " 3 4 5 7 - - -
обробки продуктів
2.26. Ванни мийні металеві:
- трисекційні " 1 1 2 3 1 1 1
- двосекційні " 1 1 1 2 - 1 1
- односекційні " 2 2 2 3 - 1 1
2.27. Столи виробничі " 4 8 12 16 2 3 3
2.28. Столи обробні мета-
леві для:
а) м'яса " 1 2 3 4 - 1 1
б) риби " 1 2 3 3 - 1 1
в) овочів " 1 2 2 3 - 1 1
г) готової продукції " 1 2 2 2 - - -
2.29. Стойки для " - - 1 1 - - -
підвішування туш
2.30. Стелажі для зберіган- за фактичною потребою
ня хліба, посуду
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.31. Сотейники алюмінієві " 2 3 3 5 - 1 1
ємністю 15 л
2.32. Відра оцинковані
або з пластичних мас:
- для кухонь " 4 5 6 6 - 2 3
- для продовольчих " 1 2 2 3 - - -
складів
2.33. Каструлі від 2 до " 5 7 10 15 3 5 7
10 л
2.34. Відра емальовані
або з пластичних мас:
- для кухонь шт. 4 5 6 6 - 2 3
- для продовольчих " 1 2 2 3 - - -
складів
2.35. Виделки кухарські " 1 1 2 3 - 1 1
котлові
2.36. Виделки транжирні " 1 1 2 3 1 1 1
2.37. Котли наплитні " 7 10 15 20 - 6 9
алюмінієві ємністю
20-40 л
2.38. Ножі жолобкові, " 10 15 25 35 - 3 5
корінчасті для
чищення картоплі і
овочів
2.39. Ножі консервні або " 2 3 4 5 1 1 1
пристрої для відкри-
вання консервних банок
2.40. Ножі кухонні:
а) для обробки м'яса " 2 2 4 6 - 2 2
б) для обробки риби " 2 2 4 6 - 2 2
риби
в) для обробки " 2 2 4 6 - 2 2
овочів
г) для різання масла " 1 1 2 3 1 1 1
2.41. Ножі м'ясні для " 1 1 2 3 - - -
продовольчих складів
2.42. Ножі хліборізальні " 1 2 2 3 1 1 1
2.43. Ножі "Кухарська компл. один на кожного кухаря, але не менше
трійка" 4 комплектів на кухню
2.45. Ножі-сікачі (рубаки) шт. 1 1 2 2 - 1 1
2.46. Насоси ручні для " 1 1 1 1 - - -
олії рослинної
2.47. Психрометри для " 2 2 2 2 - - -
продовольчих скла-
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
2.48. Тази овальні " 3 3 5 5 - 1 2
оцинковані
2.49. Рукомийники односос-
кові алюмінієві (при
відсутності водопро-
воду):
- для кухонь " 2 2 2 3 1 1 1
- для продовольчих " 1 1 1 2 - - -
складів
2.50. Сокири для розрубу-
вання м'яса:
- для їдалень шт. 1 1 1 1 - - -
- для продовольчих " 1 1 1 1 - - -
складів
2.51. Тази круглі оцинко-
вані для:
- рукомийників " 2 3 3 5 1 1 1
(див. п. 2.49)
- інших потреб їдалень " 1 2 3 5 1 1 1
2.52. Термометри складські " 2 2 2 2 - - -
для продовольчих
складів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання
2.53. Фляги для молока " 3 7 15 30 - 1 2
ємністю 36-38 л
2.54. Черпаки кухарські " 2 3 4 5 - - 1
ємністю 2 л
2.55. Шумівки алюмінієві " 2 2 3 5 - 2 2
2.56. Цідилки (друшляки) " 2 2 3 4 - 1 1
алюмінієві ємністю
7,0 л
2.57. Мішки з тканини для " 2 мішки на 10 осіб
зберігання перехідних
запасів продовольства
до 30 днів
Примітки. 1. Кип'ятильники безперервної дії для приготування окропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води на 1 особу.
2. Кип'ятильники безперервної дії для приготування окропу для миття посуду і столових приборів для навчальних закладів з чисельністю до 200 осіб, а також для лазаретів медичних пунктів, установлюються з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу.
3. Навчальні заклади з чисельністю понад 200 осіб забезпечуються посудомийними машинами і гарячим водопостачанням.
Начальник управління матеріально-технічного
забезпечення полковник внутрішньої служби

В.М.Романенко