• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час

Міністерство внутрішніх справ України  | Наказ, Порядок, Норми від 23.02.2018 № 139
Реквізити
  • Видавник: Міністерство внутрішніх справ України
  • Тип: Наказ, Порядок, Норми
  • Дата: 23.02.2018
  • Номер: 139
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство внутрішніх справ України
  • Тип: Наказ, Порядок, Норми
  • Дата: 23.02.2018
  • Номер: 139
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
23.02.2018 № 139
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 березня 2018 р.
за № 332/31784
Про затвердження Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час
Відповідно до підпункту 50 пункту 4 Положення про Міністерство внутрішніх справ України , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 878, пункту 3 розділу IV Положення про продовольче забезпечення Національної гвардії України в мирний час , затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 14 вересня 2015 року № 1118, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 вересня 2015 року за № 1169/27614, та з метою впорядкування продовольчого забезпечення Національної гвардії України
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
Норми забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час;
2. Головному управлінню Національної гвардії України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на командувача Національної гвардії України генерал-полковника Аллерова Ю.В.
МіністрА.Б. Аваков
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
23.02.2018 № 139
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 березня 2018 р.
за № 332/31784
НОРМИ
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час
НОРМА № 1
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем військових частин, підрозділів, навчальних військових частин (центрів), баз та установ Національної гвардії України
І. Посуд та столові прибори
Найменування предметівКількість предметів для стола на 6 осіб
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 3 л1
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 4,5 л1
Виделка столова з нержавіючої сталі6
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий6
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі2
Ложка столова з нержавіючої сталі*8
Ложка чайна з нержавіючої сталі6
Набір для спецій1
Ніж столовий з нержавіючої сталі6
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник2
Серветка паперова3 шт. на кожну особу, яка харчується, на день
Серветниця1
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова**7
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова, 200 мм6
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова, 240 мм***9
Цукорниця1
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 3 л1
Найменування предметівКількість предметів для стола на 4 особи
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 3 л2
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 4,5 л-
Виделка столова з нержавіючої сталі4
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий4
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі2
Ложка столова з нержавіючої сталі*6
Ложка чайна з нержавіючої сталі4
Набір для спецій1
Ніж столовий з нержавіючої сталі4
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник2
Серветниця1
Серветка паперова3 шт. на кожну особу, яка харчується, на день
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова**5
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова, 200 мм4
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова, 240 мм***7
Цукорниця1
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 3 л1
__________
*У тому числі на кожний стіл - одна ложка для роздачі м’яса із соусом та одна ложка для роздачі холодної закуски.
**У тому числі на кожний стіл - одна тарілка для подачі хліба. Крім того, додатково видається одна тарілка для сиру твердого та одна тарілка для булочок.
***У тому числі на кожний стіл - одна тарілка глибока для подачі м’яса з соусом.
__________
Примітки:
1. Для організації харчування поза межами пунктів постійної дислокації і в польових умовах на штатну чисельність військовослужбовців підрозділу видаються:
на одного військовослужбовця, військовозобов’язаного та резервіста (у тому числі прапорщика та офіцера) - казанок індивідуальний польовий (казанок армійський алюмінієвий) - 1 шт., ложка столова з нержавіючої сталі (ложка столова алюмінієва) - 1 шт., кухоль індивідуальний польовий (кухоль емальований) - 1 шт., фляга індивідуальна польова (фляга армійська алюмінієва) - 1 шт., чохол до фляги індивідуальної польової (чохол до фляги армійської алюмінієвої) - 1 шт.
Забезпечення військовослужбовців управлінь батальйонів, полків, бригад, територіальних управлінь здійснюється через один із підрозділів за рішенням командира (начальника) батальйону, полку, бригади, територіального управління.
2. При переміщенні військовослужбовців до іншого місця служби або звільненні в запас казанок індивідуальний польовий (казанок армійський алюмінієвий), ложка столова з нержавіючої сталі (ложка столова алюмінієва), кухоль індивідуальний (кухоль емальований), фляга індивідуальна польова (фляга армійська алюмінієва), чохол до фляги індивідуальної польової (чохол до фляги армійської алюмінієвої) здаються в установленому порядку в підрозділ, через який вони забезпечувалися. Списання зазначеного майна проводиться за фактичним зносом у встановленому порядку.
3. До повного використання у військах алюмінієвих столових приборів (ложка столова алюмінієва, ложка чайна алюмінієва, виделка столова алюмінієва, кухоль емальований, таця алюмінієва), баків оцинкованих дозволяється їх видача згідно з цією Нормою взамін столових приборів з нержавіючої сталі, таці пластмасової, кухлів напівфарфорових, баків з нержавіючої сталі.
4. У разі відсутності посуду напівфарфорового або фаянсового дозволяється забезпечувати посудом фарфоровим, пластмасовим, мелалітовим, алюмінієвим, з нержавіючої сталі або скляним (ударостійким загартованим), дозволеним Міністерством охорони здоров’я України для використання в громадському харчуванні.
5. Військовим частинам та підрозділам Національної гвардії України, задіяним у ліквідації наслідків стихійного лиха та техногенної катастрофи, у проведенні антитерористичної операції, у районах виконання спеціальних (особливих) завдань, у польових умовах на полігонах під час навчань, під час охорони громадського порядку, під час проведення ремонту приміщень стаціонарних їдалень, коли використовуються для приготування їжі польові технічні засоби і немає можливості використовувати столовий посуд згідно з цією Нормою, дозволяється забезпечувати особовий склад столовим посудом одноразового використання та серветками вологими з розрахунку на одного військовослужбовця на добу:
тарілка глибока - 1 шт.;
тарілка мілка (глибока) - 3 шт.;
тарілка десертна (глибока) - 3 шт.;
ложка столова - 1 шт.;
виделка (ложка) столова - 3 шт.;
стакан - 3 шт.;
серветка волога - 6 шт. (видаються у разі відсутності місць для миття рук).
6. Дозволяється використовувати клейонку настільну - 0,56 кв. м на одне посадкове місце.
ІІ. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Найменування предметівКількість предметів (од.)
на 1 особу, яка харчуєтьсяна 1 стілна 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються
до 5051-150151-500
Виделка столова з нержавіючої сталі1----
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л*--31-
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л*---37
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий1----
Ложка столова з нержавіючої сталі1----
Ложка чайна з нержавіючої сталі1----
Набір для спецій-1---
Ніж столовий з нержавіючої сталі1----
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі *--233
Серветка паперова3 шт. на день
Серветниця-1---
Стіл для збирання залишків їжі--111
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова1----
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова1----
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова або фаянсова1----
Таця пластмасова1----
__________
*Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за цією Нормою.
__________
Примітка.
Лінії роздачі комплектуються мармітами для перших та других страв, охолоджувальними вітринами, прилавками для столових приладів, нейтральними елементами тощо із розрахунку кількості осіб, що харчуються, та змін приймання їжі.
ІІІ. Кухонний посуд та інвентар
Найменування предметівКількість предметів (од.) на їдальню при кількості осіб, які харчуються
до 1516-5051-150151-300301-500501-750751-10001001-1500
Бак для харчових відходів11112346
Виделка для виймання м’яса--111222
Відро емальоване з кришкою21122334
Відро оцинковане23335588
Деко12334556
Дошка для оброблення продуктів66101010121416
Друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі11122222
Екстрактор для заварювання чаю-1111122
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л12233345
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л-1222345
Каструля алюмінієва, 4,5-8 л33334455
Качалка дерев’яна-1112223
Колода для рубання м’яса-1111111
Копистка дерев’яна-2223345
Котломір металевий--по одному на кожний тип казана
Лист кондитерський12365678
Лопатка для твердих жирів11122222
Лопатка кухарська11223345
Молоток для відбивання м’яса11111111
Маслорозподілювач11122222
Ніж овочевий26111417212632
Ніж хліборізний11111222
Ножі "Кухарська трійка" (набір)11один набір на штатного кухаря, але не менше 3 наборів на їдальню
Сито металеве11111111
Сікач11111111
Сковорода чавунна або алюмінієва12222222
Совок металевий11111111
Сокира для рубання м’яса-1111111
Сотейник, 10-15 л-1112223
Таз оцинкований23335588
Тертка металева11112222
Товкач11122334
Фляга для молока-видається одна на 50 осіб
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л11111224
Черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі33333446
Шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі12222222
Щітка для миття казанів11122223
ІV. Обладнання
Найменування предметівКількість предметів (од.) на їдальню при кількості осіб, які харчуються
до 1516-5051-150151-300301-500501-750751-10001001-1500
Технологічне устаткування
Автомат котлетний------11
Казан електричний для варіння їжі, 60 л--111111
Машина гастрономічна (слайсер)--111111
Машина для нарізання варених овочів-----111
Машина для чищення картоплі--111122
Машина овочерізальна---11111
Машина посудомийна: 500 тар/год---11---
1000 тар/год-----11-
2000 тар/год-------1
Машина тістомісильна з однією діжею----1111
Машина універсальна кухонна загального призначення--1-----
М’ясорубка механічна---11111
М’ясорубка ручна11111111
Плита електрична або газова11124445
Просіювач борошна механічний-----111
Сковорода електрична--111222
Хліборізка механічна--111122
Шафа пекарська (жарова)--111111
Холодильне обладнання
Холодильник побутовий електричний12222222
Шафа холодильна--234444
Вимірювальні прилади
Ваги настільні23355555
Ваги товарні-1111111
Немеханічне устаткування
Ванна для миття посуду: двосекційна-1111222
трисекційна11111222
Ванна для розморожування м’яса11122333
Ванна для розморожування риби11122333
Візок для підвезення їжі та збирання посуду--124668
Комплект тари для продуктів11222222
Контейнер для зберігання картоплі---11233
Стелаж для зберігання кухонного посуду-1111223
Стелаж для зберігання продуктів-1223345
Стелаж для зберігання столового посуду11123456
Стелаж для зберігання хліба в лотках--123345
Стелаж для зберігання хліба на тарілках--112345
Стійка або кронштейн для підвішування м’ясних туш---11112
Стійка для зберігання кухонного інвентарю-1111122
Стіл виробничий2471214182022
Стіл для встановлення хліборізок--111122
Стіл для доочищення картоплі--111122
Стіл для збирання залишків їжі-1111122
Стіл пересувний для видачі першої та другої страв--122333
Ящик-ноші для м’яса-1111122
Ящик-ноші для овочів-2333344
Ящик-ноші для риби-1111122
__________
Примітки:
1. За цією Нормою забезпечуються їдальні для організації харчування військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців військової служби за контрактом військових частин, підрозділів, навчальних військових частин (центрів), баз та установ Національної гвардії України.
2. Нарахування столового посуду здійснюється відповідно до фактичної наявності 6-місних та 4-місних столів, установлених у їдальнях, з урахуванням штатної чисельності осіб, які харчуються.
3. За наявності в їдальні декількох обідніх зал додатково видаються на кожну залу (для місця контролю) ваги настільні в кількості 1 од.
НОРМА № 2
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень офіцерських, льотного та інженерно-технічного складу авіації Національної гвардії України
І. Посуд та столові прибори
Найменування предметівКількість предметів (од.) на 100 осіб, які харчуються
Ваза для фруктів скляна (тільки для льотного складу)25
Виделка столова з нержавіючої сталі100
Графин або глечик скляний25
Ложка розливна з нержавіючої сталі4
Ложка столова з нержавіючої сталі100
Ложка чайна з нержавіючої сталі100
Маслянка25
Набір для спецій25
Ніж столовий з нержавіючої сталі100
Оселедниця фарфорова25
Підставка під бачок і чайник алюмінієва або з нержавіючої сталі20
Підстаканник з нержавіючої сталі або алюмінієвий100
Полотно скатеркове лляне, кв. м56
Салатник порційний фарфоровий100
Серветка лляна *300
Серветниця25
Стакан чайний скляний150
Тарілка глибока фарфорова**125
Тарілка десертна фарфорова100
Тарілка мілка фарфорова***125
Тарілка пиріжкова фарфорова100
Таця пластмасова4
Цукорниця25
Чайник для заварювання чаю4
Чайник з нержавіючої сталі, 3 л15
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем150
__________
*Серветки лляні дозволяється замінювати серветками паперовими з розрахунку три серветки паперові на одну особу, що харчується, на добу.
**У тому числі на кожний стіл - одна тарілка для подачі хліба.
***У тому числі на кожний стіл - одна тарілка глибока для подачі м’яса з соусом.
ІІ. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Найменування предметівКількість предметів (од.)
на 1 особу, яка харчуєтьсяна 1 стілна 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються
до 5051-150151-500
Ваза для фруктів скляна-1---
Виделка столова з нержавіючої сталі1----
Графин або глечик скляний-1---
Кавник металевий-1---
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л*--31-
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л*---37
Ложка столова з нержавіючої сталі1----
Ложка чайна з нержавіючої сталі1----
Маслянка-1---
Набір для спецій-1---
Ніж столовий з нержавіючої сталі1----
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі *--333
Оселедниця фарфорова-1---
Підстаканник з нержавіючої сталі або алюмінієвий1----
Полотно скатеркове лляне, кв. м0,56
Салатник порційний фарфоровий1----
Серветки паперові3 шт. на день
Серветниця-1---
Стакан чайний скляний1----
Стіл для збирання залишків їжі--111
Тарілка глибока фарфорова1----
Тарілка десертна фарфорова1----
Тарілка мілка фарфорова1----
Тарілка пиріжкова фарфорова1----
Таця пластмасова1----
Цукорниця-1---
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем1----
__________
*Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за цією Нормою.
__________
Примітка.
Лінії роздачі комплектуються мармітами для перших та других страв, охолоджувальними вітринами, прилавками для столових приладів, нейтральними елементами тощо із розрахунку кількості осіб, що харчуються, та змін приймання їжі.
ІІІ. Кухонний посуд та інвентар
Найменування предметівКількість предметів (од.) на кухню при кількості осіб, які харчуються
до 5051-125126-250251-500
Бак для харчових відходів1112
Виделка для виймання м’яса1111
Виделка транжирна1111
Відро емальоване з кришкою2345
Відро оцинковане2345
Вінчик металевий1111
Дошка для оброблення продуктів8101214
Друшляк з нержавіючої сталі або алюмінієвий1223
Жаровня46810
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л3567
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л1456
Каструля алюмінієва, 4,5-8 л46912
Качалка дерев’яна1111
Колода для рубання м’яса1111
Консервовідкривач2234
Котломір металевийодин на кожний вид казана
Лист кондитерський1224
Лопатка дерев’яна1234
Лопатка для твердих жирів1111
Лопатка кухарська2223
Маслорозподілювач1111
Молоток для відбивання м’яса1112
Ніж овочевий6141618
Ніж хліборізний1234
Ножі "Кухарська трійка" (набір)один набір на штатного кухаря
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі2345
Сито металеве1222
Сікач1111
Сковорода чавунна або алюмінієва3468
Совок металевий1222
Сокира для рубання м`яса1111
Сотейник, 10-15 л2345
Таз оцинкований2345
Тертка металева1123
Товкач1111
Фляга для молока1246
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л1111
Черпак з нержавіючої сталі або алюмінієвий2234
Шумівка з нержавіючої сталі або алюмінієва1234
Щітка для миття казанів1122