МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 березня 2018 р.
за № 332/31784
Про затвердження Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час
1. Затвердити такі, що додаються:
Норми забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час;
2. Головному управлінню Національної гвардії України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на командувача Національної гвардії України генерал-полковника Аллерова Ю.В.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
23.02.2018 № 139
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 березня 2018 р.
за № 332/31784
НОРМИ
забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час
НОРМА № 1
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем військових частин, підрозділів, навчальних військових частин (центрів), баз та установ Національної гвардії України
І. Посуд та столові прибори
Найменування предметів | Кількість предметів для стола на 6 осіб |
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 3 л | 1 |
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 4,5 л | 1 |
Виделка столова з нержавіючої сталі | 6 |
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий | 6 |
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі | 2 |
Ложка столова з нержавіючої сталі* | 8 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі | 6 |
Набір для спецій | 1 |
Ніж столовий з нержавіючої сталі | 6 |
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник | 2 |
Серветка паперова | 3 шт. на кожну особу, яка харчується, на день |
Серветниця | 1 |
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова** | 7 |
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова, 200 мм | 6 |
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова, 240 мм*** | 9 |
Цукорниця | 1 |
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 3 л | 1 |
Найменування предметів | Кількість предметів для стола на 4 особи |
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 3 л | 2 |
Бачок алюмінієвий або каструля з нержавіючої сталі, 4,5 л | - |
Виделка столова з нержавіючої сталі | 4 |
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий | 4 |
Ложка розливна алюмінієва або з нержавіючої сталі | 2 |
Ложка столова з нержавіючої сталі* | 6 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі | 4 |
Набір для спецій | 1 |
Ніж столовий з нержавіючої сталі | 4 |
Підставка алюмінієва або з нержавіючої сталі під бачок та чайник | 2 |
Серветниця | 1 |
Серветка паперова | 3 шт. на кожну особу, яка харчується, на день |
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова** | 5 |
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова, 200 мм | 4 |
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова, 240 мм*** | 7 |
Цукорниця | 1 |
Чайник алюмінієвий або з нержавіючої сталі, 3 л | 1 |
__________
*У тому числі на кожний стіл - одна ложка для роздачі м’яса із соусом та одна ложка для роздачі холодної закуски.
**У тому числі на кожний стіл - одна тарілка для подачі хліба. Крім того, додатково видається одна тарілка для сиру твердого та одна тарілка для булочок.
***У тому числі на кожний стіл - одна тарілка глибока для подачі м’яса з соусом.
__________
Примітки:
1. Для організації харчування поза межами пунктів постійної дислокації і в польових умовах на штатну чисельність військовослужбовців підрозділу видаються:
на одного військовослужбовця, військовозобов’язаного та резервіста (у тому числі прапорщика та офіцера) - казанок індивідуальний польовий (казанок армійський алюмінієвий) - 1 шт., ложка столова з нержавіючої сталі (ложка столова алюмінієва) - 1 шт., кухоль індивідуальний польовий (кухоль емальований) - 1 шт., фляга індивідуальна польова (фляга армійська алюмінієва) - 1 шт., чохол до фляги індивідуальної польової (чохол до фляги армійської алюмінієвої) - 1 шт.
Забезпечення військовослужбовців управлінь батальйонів, полків, бригад, територіальних управлінь здійснюється через один із підрозділів за рішенням командира (начальника) батальйону, полку, бригади, територіального управління.
2. При переміщенні військовослужбовців до іншого місця служби або звільненні в запас казанок індивідуальний польовий (казанок армійський алюмінієвий), ложка столова з нержавіючої сталі (ложка столова алюмінієва), кухоль індивідуальний (кухоль емальований), фляга індивідуальна польова (фляга армійська алюмінієва), чохол до фляги індивідуальної польової (чохол до фляги армійської алюмінієвої) здаються в установленому порядку в підрозділ, через який вони забезпечувалися. Списання зазначеного майна проводиться за фактичним зносом у встановленому порядку.
3. До повного використання у військах алюмінієвих столових приборів (ложка столова алюмінієва, ложка чайна алюмінієва, виделка столова алюмінієва, кухоль емальований, таця алюмінієва), баків оцинкованих дозволяється їх видача згідно з цією Нормою взамін столових приборів з нержавіючої сталі, таці пластмасової, кухлів напівфарфорових, баків з нержавіючої сталі.
4. У разі відсутності посуду напівфарфорового або фаянсового дозволяється забезпечувати посудом фарфоровим, пластмасовим, мелалітовим, алюмінієвим, з нержавіючої сталі або скляним (ударостійким загартованим), дозволеним Міністерством охорони здоров’я України для використання в громадському харчуванні.
5. Військовим частинам та підрозділам Національної гвардії України, задіяним у ліквідації наслідків стихійного лиха та техногенної катастрофи, у проведенні антитерористичної операції, у районах виконання спеціальних (особливих) завдань, у польових умовах на полігонах під час навчань, під час охорони громадського порядку, під час проведення ремонту приміщень стаціонарних їдалень, коли використовуються для приготування їжі польові технічні засоби і немає можливості використовувати столовий посуд згідно з цією Нормою, дозволяється забезпечувати особовий склад столовим посудом одноразового використання та серветками вологими з розрахунку на одного військовослужбовця на добу:
тарілка глибока - 1 шт.;
тарілка мілка (глибока) - 3 шт.;
тарілка десертна (глибока) - 3 шт.;
ложка столова - 1 шт.;
виделка (ложка) столова - 3 шт.;
стакан - 3 шт.;
серветка волога - 6 шт. (видаються у разі відсутності місць для миття рук).
6. Дозволяється використовувати клейонку настільну - 0,56 кв. м на одне посадкове місце.
ІІ. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) |
на 1 особу, яка харчується | на 1 стіл | на 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються |
до 50 | 51-150 | 151-500 |
Виделка столова з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л* | - | - | 3 | 1 | - |
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л* | - | - | - | 3 | 7 |
Кухоль напівфарфоровий або фаянсовий | 1 | - | - | - | - |
Ложка столова з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Ложка чайна з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Набір для спецій | - | 1 | - | - | - |
Ніж столовий з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі * | - | - | 2 | 3 | 3 |
Серветка паперова | 3 шт. на день | | | | |
Серветниця | - | 1 | - | - | - |
Стіл для збирання залишків їжі | - | - | 1 | 1 | 1 |
Тарілка глибока напівфарфорова або фаянсова | 1 | - | - | - | - |
Тарілка мілка напівфарфорова або фаянсова | 1 | - | - | - | - |
Тарілка мілка для холодних закусок напівфарфорова або фаянсова | 1 | - | - | - | - |
Таця пластмасова | 1 | - | - | - | - |
__________
*Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за цією Нормою.
__________
Примітка.
Лінії роздачі комплектуються мармітами для перших та других страв, охолоджувальними вітринами, прилавками для столових приладів, нейтральними елементами тощо із розрахунку кількості осіб, що харчуються, та змін приймання їжі.
ІІІ. Кухонний посуд та інвентар
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) на їдальню при кількості осіб, які харчуються |
до 15 | 16-50 | 51-150 | 151-300 | 301-500 | 501-750 | 751-1000 | 1001-1500 |
Бак для харчових відходів | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 4 | 6 |
Виделка для виймання м’яса | - | - | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Відро емальоване з кришкою | 2 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 |
Відро оцинковане | 2 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 8 | 8 |
Деко | 1 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 | 6 |
Дошка для оброблення продуктів | 6 | 6 | 10 | 10 | 10 | 12 | 14 | 16 |
Друшляк алюмінієвий або з нержавіючої сталі | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Екстрактор для заварювання чаю | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 4 | 5 |
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л | - | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Каструля алюмінієва, 4,5-8 л | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 |
Качалка дерев’яна | - | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 |
Колода для рубання м’яса | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Копистка дерев’яна | - | 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 |
Котломір металевий | - | - | по одному на кожний тип казана |
Лист кондитерський | 1 | 2 | 3 | 6 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Лопатка для твердих жирів | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Лопатка кухарська | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 |
Молоток для відбивання м’яса | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Маслорозподілювач | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Ніж овочевий | 2 | 6 | 11 | 14 | 17 | 21 | 26 | 32 |
Ніж хліборізний | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Ножі "Кухарська трійка" (набір) | 1 | 1 | один набір на штатного кухаря, але не менше 3 наборів на їдальню |
Сито металеве | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сікач | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сковорода чавунна або алюмінієва | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Совок металевий | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сокира для рубання м’яса | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сотейник, 10-15 л | - | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 |
Таз оцинкований | 2 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 8 | 8 |
Тертка металева | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Товкач | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 |
Фляга для молока | - | видається одна на 50 осіб |
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 4 |
Черпак алюмінієвий або з нержавіючої сталі | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 6 |
Шумівка алюмінієва або з нержавіючої сталі | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Щітка для миття казанів | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 |
ІV. Обладнання
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) на їдальню при кількості осіб, які харчуються |
до 15 | 16-50 | 51-150 | 151-300 | 301-500 | 501-750 | 751-1000 | 1001-1500 |
Технологічне устаткування |
Автомат котлетний | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 |
Казан електричний для варіння їжі, 60 л | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Машина гастрономічна (слайсер) | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Машина для нарізання варених овочів | - | - | - | - | - | 1 | 1 | 1 |
Машина для чищення картоплі | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Машина овочерізальна | - | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Машина посудомийна: 500 тар/год | - | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
1000 тар/год | - | - | - | - | - | 1 | 1 | - |
2000 тар/год | - | - | - | - | - | - | - | 1 |
Машина тістомісильна з однією діжею | - | - | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 |
Машина універсальна кухонна загального призначення | - | - | 1 | - | - | - | - | - |
М’ясорубка механічна | - | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
М’ясорубка ручна | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Плита електрична або газова | 1 | 1 | 1 | 2 | 4 | 4 | 4 | 5 |
Просіювач борошна механічний | - | - | - | - | - | 1 | 1 | 1 |
Сковорода електрична | - | - | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Хліборізка механічна | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Шафа пекарська (жарова) | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Холодильне обладнання |
Холодильник побутовий електричний | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Шафа холодильна | - | - | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Вимірювальні прилади |
Ваги настільні | 2 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Ваги товарні | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Немеханічне устаткування |
Ванна для миття посуду: двосекційна | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
трисекційна | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
Ванна для розморожування м’яса | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
Ванна для розморожування риби | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
Візок для підвезення їжі та збирання посуду | - | - | 1 | 2 | 4 | 6 | 6 | 8 |
Комплект тари для продуктів | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Контейнер для зберігання картоплі | - | - | - | 1 | 1 | 2 | 3 | 3 |
Стелаж для зберігання кухонного посуду | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 |
Стелаж для зберігання продуктів | - | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 |
Стелаж для зберігання столового посуду | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Стелаж для зберігання хліба в лотках | - | - | 1 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 |
Стелаж для зберігання хліба на тарілках | - | - | 1 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Стійка або кронштейн для підвішування м’ясних туш | - | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 |
Стійка для зберігання кухонного інвентарю | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Стіл виробничий | 2 | 4 | 7 | 12 | 14 | 18 | 20 | 22 |
Стіл для встановлення хліборізок | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Стіл для доочищення картоплі | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Стіл для збирання залишків їжі | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Стіл пересувний для видачі першої та другої страв | - | - | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
Ящик-ноші для м’яса | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
Ящик-ноші для овочів | - | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 |
Ящик-ноші для риби | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
__________
Примітки:
1. За цією Нормою забезпечуються їдальні для організації харчування військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців військової служби за контрактом військових частин, підрозділів, навчальних військових частин (центрів), баз та установ Національної гвардії України.
2. Нарахування столового посуду здійснюється відповідно до фактичної наявності 6-місних та 4-місних столів, установлених у їдальнях, з урахуванням штатної чисельності осіб, які харчуються.
3. За наявності в їдальні декількох обідніх зал додатково видаються на кожну залу (для місця контролю) ваги настільні в кількості 1 од.
НОРМА № 2
Забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем їдалень офіцерських, льотного та інженерно-технічного складу авіації Національної гвардії України
І. Посуд та столові прибори
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) на 100 осіб, які харчуються |
Ваза для фруктів скляна (тільки для льотного складу) | 25 |
Виделка столова з нержавіючої сталі | 100 |
Графин або глечик скляний | 25 |
Ложка розливна з нержавіючої сталі | 4 |
Ложка столова з нержавіючої сталі | 100 |
Ложка чайна з нержавіючої сталі | 100 |
Маслянка | 25 |
Набір для спецій | 25 |
Ніж столовий з нержавіючої сталі | 100 |
Оселедниця фарфорова | 25 |
Підставка під бачок і чайник алюмінієва або з нержавіючої сталі | 20 |
Підстаканник з нержавіючої сталі або алюмінієвий | 100 |
Полотно скатеркове лляне, кв. м | 56 |
Салатник порційний фарфоровий | 100 |
Серветка лляна * | 300 |
Серветниця | 25 |
Стакан чайний скляний | 150 |
Тарілка глибока фарфорова** | 125 |
Тарілка десертна фарфорова | 100 |
Тарілка мілка фарфорова*** | 125 |
Тарілка пиріжкова фарфорова | 100 |
Таця пластмасова | 4 |
Цукорниця | 25 |
Чайник для заварювання чаю | 4 |
Чайник з нержавіючої сталі, 3 л | 15 |
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем | 150 |
__________
*Серветки лляні дозволяється замінювати серветками паперовими з розрахунку три серветки паперові на одну особу, що харчується, на добу.
**У тому числі на кожний стіл - одна тарілка для подачі хліба.
***У тому числі на кожний стіл - одна тарілка глибока для подачі м’яса з соусом.
ІІ. Забезпечення столово-кухонним посудом їдалень, які обладнані лініями роздачі їжі
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) |
на 1 особу, яка харчується | на 1 стіл | на 1 лінію роздачі їжі з кількістю осіб, які харчуються |
до 50 | 51-150 | 151-500 |
Ваза для фруктів скляна | - | 1 | - | - | - |
Виделка столова з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Графин або глечик скляний | - | 1 | - | - | - |
Кавник металевий | - | 1 | - | - | - |
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л* | - | - | 3 | 1 | - |
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л* | - | - | - | 3 | 7 |
Ложка столова з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Ложка чайна з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Маслянка | - | 1 | - | - | - |
Набір для спецій | - | 1 | - | - | - |
Ніж столовий з нержавіючої сталі | 1 | - | - | - | - |
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі * | - | - | 3 | 3 | 3 |
Оселедниця фарфорова | - | 1 | - | - | - |
Підстаканник з нержавіючої сталі або алюмінієвий | 1 | - | - | - | - |
Полотно скатеркове лляне, кв. м | 0,56 | | | | |
Салатник порційний фарфоровий | 1 | - | - | - | - |
Серветки паперові | 3 шт. на день | | | | |
Серветниця | - | 1 | - | - | - |
Стакан чайний скляний | 1 | - | - | - | - |
Стіл для збирання залишків їжі | - | - | 1 | 1 | 1 |
Тарілка глибока фарфорова | 1 | - | - | - | - |
Тарілка десертна фарфорова | 1 | - | - | - | - |
Тарілка мілка фарфорова | 1 | - | - | - | - |
Тарілка пиріжкова фарфорова | 1 | - | - | - | - |
Таця пластмасова | 1 | - | - | - | - |
Цукорниця | - | 1 | - | - | - |
Чашка фарфорова чайна (для кави) з блюдцем | 1 | - | - | - | - |
__________
*Нарахування посуду проводиться додатково до передбаченого за цією Нормою.
__________
Примітка.
Лінії роздачі комплектуються мармітами для перших та других страв, охолоджувальними вітринами, прилавками для столових приладів, нейтральними елементами тощо із розрахунку кількості осіб, що харчуються, та змін приймання їжі.
ІІІ. Кухонний посуд та інвентар
Найменування предметів | Кількість предметів (од.) на кухню при кількості осіб, які харчуються |
до 50 | 51-125 | 126-250 | 251-500 |
Бак для харчових відходів | 1 | 1 | 1 | 2 |
Виделка для виймання м’яса | 1 | 1 | 1 | 1 |
Виделка транжирна | 1 | 1 | 1 | 1 |
Відро емальоване з кришкою | 2 | 3 | 4 | 5 |
Відро оцинковане | 2 | 3 | 4 | 5 |
Вінчик металевий | 1 | 1 | 1 | 1 |
Дошка для оброблення продуктів | 8 | 10 | 12 | 14 |
Друшляк з нержавіючої сталі або алюмінієвий | 1 | 2 | 2 | 3 |
Жаровня | 4 | 6 | 8 | 10 |
Казан наплитний алюмінієвий, 20-40 л | 3 | 5 | 6 | 7 |
Казан наплитний алюмінієвий, 50-60 л | 1 | 4 | 5 | 6 |
Каструля алюмінієва, 4,5-8 л | 4 | 6 | 9 | 12 |
Качалка дерев’яна | 1 | 1 | 1 | 1 |
Колода для рубання м’яса | 1 | 1 | 1 | 1 |
Консервовідкривач | 2 | 2 | 3 | 4 |
Котломір металевий | один на кожний вид казана |
Лист кондитерський | 1 | 2 | 2 | 4 |
Лопатка дерев’яна | 1 | 2 | 3 | 4 |
Лопатка для твердих жирів | 1 | 1 | 1 | 1 |
Лопатка кухарська | 2 | 2 | 2 | 3 |
Маслорозподілювач | 1 | 1 | 1 | 1 |
Молоток для відбивання м’яса | 1 | 1 | 1 | 2 |
Ніж овочевий | 6 | 14 | 16 | 18 |
Ніж хліборізний | 1 | 2 | 3 | 4 |
Ножі "Кухарська трійка" (набір) | один набір на штатного кухаря |
Ополоник алюмінієвий або з нержавіючої сталі | 2 | 3 | 4 | 5 |
Сито металеве | 1 | 2 | 2 | 2 |
Сікач | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сковорода чавунна або алюмінієва | 3 | 4 | 6 | 8 |
Совок металевий | 1 | 2 | 2 | 2 |
Сокира для рубання м`яса | 1 | 1 | 1 | 1 |
Сотейник, 10-15 л | 2 | 3 | 4 | 5 |
Таз оцинкований | 2 | 3 | 4 | 5 |
Тертка металева | 1 | 1 | 2 | 3 |
Товкач | 1 | 1 | 1 | 1 |
Фляга для молока | 1 | 2 | 4 | 6 |
Фляга (бідон) для олії, 10-20 л | 1 | 1 | 1 | 1 |
Черпак з нержавіючої сталі або алюмінієвий | 2 | 2 | 3 | 4 |
Шумівка з нержавіючої сталі або алюмінієва | 1 | 2 | 3 | 4 |
Щітка для миття казанів | 1 | 1 | 2 | 2 |