• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Порядок застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час

Міністерство внутрішніх справ України  | Наказ, Порядок, Норми від 23.02.2018 № 139
Реквізити
  • Видавник: Міністерство внутрішніх справ України
  • Тип: Наказ, Порядок, Норми
  • Дата: 23.02.2018
  • Номер: 139
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство внутрішніх справ України
  • Тип: Наказ, Порядок, Норми
  • Дата: 23.02.2018
  • Номер: 139
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
внутрішніх справ України
23.02.2018 № 139
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
19 березня 2018 р.
за № 333/31785
ПОРЯДОК
застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Національної гвардії України на мирний час
1. Цей Порядок розроблений з метою визначення організації та правових засад забезпечення оперативно-територіальних об’єднань, військових частин і підрозділів, вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз та установ Національної гвардії України столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами на мирний час.
2. Згідно з установленими нормами столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами забезпечуються тільки постійно діючі об’єкти продовольчої служби з’єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров’я та установ Національної гвардії України (далі - військові частини); окремі підрозділи (команди, групи), що виконують завдання в районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, антитерористичної операції, охорони громадського порядку, на блокпостах, взводних та ротних опорних пунктах; гуртожитки (казарми) для військовослужбовців військової служби за контрактом, варти, містечка утримання службових собак.
Новостворені об’єкти продовольчої служби забезпечуються за проектно-кошторисною документацією технологічним, холодильним устаткуванням та немеханічним устаткуванням за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на утримання Національної гвардії України у відповідному бюджетному періоді.
У їдальнях, де проведено реконструкцію або капітальний ремонт, використовується технічно налагоджене технологічне, холодильне та немеханічне обладнання, раніше встановлене в цих їдальнях, строк експлуатації якого ще не минув.
Відключення та підключення обладнання до мереж електро-, тепло-, водопостачання та каналізації здійснюються із залученням відповідних представників квартирно-експлуатаційної служби.
3. Під їдальнею слід розуміти комплекс приміщень, призначених для обробки продуктів, приготування та приймання їжі особовим складом, миття та зберігання столово-кухонного посуду, устаткування, інвентарю тощо.
Приміщення, які постійно або тимчасово обладнані для приймання їжі на навчальних полігонах, аеродромах, будівельних майданчиках та інших місцях, де відсутні умови для приготування гарячої їжі, їдальнями не вважаються і столово-кухонним посудом, інвентарем та устаткуванням не забезпечуються.
На законсервовані їдальні столово-кухонний посуд, обладнання та інвентар не плануються і не видаються.
4. Порядок забезпечення військових частин столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем визначено наказом Міністерства внутрішніх справ України від 14 вересня 2015 року № 1118 "Про затвердження Положення про продовольче забезпечення Національної гвардії України в мирний час", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30 вересня 2015 року за № 1169/27614.
У солдатські (курсантські тощо) казарми (гуртожитки) для військовослужбовців строкової військової служби відпуск баків для води та кухлів до них проводиться безкоштовно.
5. Посуд, обладнання та інвентар є інвентарним майном військових частин, яким вони забезпечуються на підставі звітів-заявок, що подаються до відділу продовольчого забезпечення Головного управління Національної гвардії України.
При розформуванні військових частин зазначене майно використовується (передається) відповідно до рішення командувача Національної гвардії України.
6. Під час перебування особового складу за межами місць постійної дислокації (під час виконання завдань у районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, перебування на навчальних полігонах, польових навчаннях, під час виконання господарських та інших робіт, під час охорони громадського порядку), під час ремонтів стаціонарних їдалень, у разі переходу на харчування особового складу із залученням польових технічних засобів, коли через певні обставини немає можливості забезпечити особовий склад гарячою їжею в стаціонарних умовах, для приймання їжі використовуються казанки, кухлі та ложки, що зберігаються в підрозділі, або дозволяється використання одноразового, алюмінієвого посуду чи посуду з нержавіючої сталі.
Вилучати та використовувати в таких умовах обладнання та посуд, що перебувають на обліку стаціонарних їдалень військових частин, категорично забороняється.
7. Особовий склад, який прибув на збори і стажування, посудом та приборами столовими забезпечується за рахунок військової частини, до якої прибув. Посуд та прибори столові, видані на збори, зараховуються на планове забезпечення військових частин.
8. Зарахування військових частин на забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням та інвентарем проводиться за атестатами в установленому порядку.
9. Поточні запаси столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю утримуються в таких розмірах (у відсотках) загальної потреби:
Центральна база забезпечення Національної гвардії України - 45 %;
на складах військових частин - 5% (крім обладнання).
10. Списання столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю, теплового, механічного, технологічного та холодильного обладнання, що стали непридатними після закінчення строків експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю продовольчої служби Національної гвардії України на мирний час (додаток 1) та польових засобів приготування їжі, технічних засобів підвезення води та доставки продуктів харчування, що стали непридатними, з урахуванням норм міжремонтних періодів роботи (пробігів) до капітального ремонту польових технічних засобів Національної гвардії України на мирний час (додаток 2), а також у разі передчасного зносу (псування, знищення, втрати, крадіжки тощо) проводиться відповідно до Порядку списання військового майна в Національній гвардії України, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України від 17 січня 2017 року № 25, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2017 року за № 214/30082.
Списання одноразового посуду здійснюється за фактичною витратою, але не більше кількості особового складу, зарахованого на харчування.
Закінчення встановлених строків експлуатації посуду, обладнання та інвентарю не може бути підставою для їх списання з обліку, якщо вони за якісним і технічним станом придатні для подальшого використання за прямим призначенням.
Розбирання та демонтаж технічних засобів та обладнання до затвердження актів на їх списання не допускаються.
11. Столовий фарфоровий, напівфарфоровий, фаянсовий, скляний, з нержавіючої сталі, алюмінієвий та емальований посуд дозволяється списувати щомісяця в межах фактичного зносу, але не більше 1/12 кількості, визначеної для списання за один рік за встановленим строком використання на фактичну кількість особового складу, що харчується.
У разі використання в їдальнях під час звітного періоду кількох видів посуду його списання проводиться в межах чинних норм та строків експлуатації.
12. Під час визначення вартості втрачених (яких не вистачає) або передчасно зношених столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю фактичний знос у разі неможливості встановити дату їх видачі слід обчислювати:
щодо втрачених та непридатних (яких немає у наявності) - з дати останньої видачі в експлуатацію таких самих типів посуду, обладнання та інвентарю. При цьому вартість кожного втраченого виробу не має бути нижче 25 відсотків вартості нового виробу;
щодо непридатних для подальшого використання (які є у наявності), які не відпрацювали встановлений строк експлуатації, - з дати найбільш давньої видачі в експлуатацію такого типу столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю.
13. Визначення фактичної наявності столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю, непридатних для подальшого використання, а також їх вибракування проводяться комісією, призначеною командиром військової частини. При цьому вибраковуються:
відра, кухлі та інший емальований посуд - за наявності пошкоджень емалевого шару на одній третині площі, а також зламаних ручок, які не можна відремонтувати;
фарфоровий, напівфарфоровий, фаянсовий та скляний посуд - за наявності значних сколів та тріщин;
металевий посуд та інвентар - якщо неможливо його відремонтувати;
ножі, виделки, ложки та інші предмети - у разі повного їх зносу.
Вибракування проводиться під час огляду посуду, обладнання та інвентарю.
14. Списаний металевий столово-кухонний посуд здається в металобрухт у встановленому порядку. Скатерки, серветки, що стали непридатними для використання, після закінчення строку експлуатації і списання в установленому порядку використовуються у військових частинах для господарських потреб продовольчої служби.
15. Технологічне і холодильне обладнання, передбачене нормами забезпечення для їдалень, видається військовим частинам лише за наявності умов для його встановлення та експлуатації (наявність приміщень, що за площею, об’ємом, повітрообміном, електропостачанням або газопостачанням, водопроводом, каналізацією та іншими параметрами відповідають вимогам інструкцій з експлуатації обладнання, що підтверджується відповідними документами та розрахунками).
У разі якщо неможливо забезпечити необхідні умови експлуатації, обладнання не нараховується і не видається.
Баками для води з нержавіючої сталі з фонтанчиком військові частини забезпечуються відповідно до вимог Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 548-XIV.
16. В межах виділених Національній гвардії України асигнувань дозволяється за всіма нормами забезпечення закуповувати новітні зразки столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю (столовий посуд одноразового використання, посуд скляний термостійкий, посуд керамічний та склокерамічний, посуд з нержавіючої сталі та алюмінієвий, пароконвектори, чайники електричні, мікрохвильові печі, духовки електричні, дозатори питної води (кулери) тощо), що відповідають санітарному законодавству України, замість аналогічних предметів старого зразка, якщо це не суперечить їх функціональному призначенню.
17. Дозволяється в нормах забезпечення ніж кухарський розподіляти на такі види ножів кухарських та утримувати на об’єктах продовольчої служби в таких відсотках від встановленої норми:
ніж кухарський великий - не більше 30%;
ніж кухарський середній - не більше 30%;
ніж кухарський малий - не більше 20%;
ніж для нарізання сиру - не більше 20%.
18. У разі відсутності посуду напівфарфорового або фаянсового дозволяється його заміна за відповідними нормами забезпечення посудом фарфоровим, пластмасовим, мелалітовим, алюмінієвим, із нержавіючої сталі або скляним (ударостійким загартованим), дозволеним для використання в громадському харчуванні відповідно до вимог законодавства.
19. За Нормами №№ 1-5 їдальні військових частин можуть забезпечуватися 100 - 400 літровими казанами електричними стравоварочними.
При цьому потреба в казанах електричних стравоварочних визначається з розрахунку штатної потреби та ємності казанів, необхідних для приготування їжі на одну особу, але не менше ніж: для перших страв - 1,2 л, для других страв - 0,6 л, для третіх страв - 0,3 л та для створення резерву й приготування окропу - 0,7 л.
20. Потреба в кухнях похідних на автопричепах, кухнях малолітражних, кухнях на базі автомобілів, автобусах-їдальнях, засобах доставки хліба та води визначається згідно зі штатно-табельною належністю. В окремих випадках - за фактичної потреби.
21. Для збереження продовольства, що швидко псується, окремі підрозділи (команди, групи), що виконують завдання в районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, антитерористичної операції, на блокпостах, взводних та ротних опорних пунктах, забезпечуються скринями холодильними (холодильниками побутовими, шафами холодильними) з розрахунку одна скриня (холодильник, шафа холодильна) на 20 осіб.
22. За якісним станом техніка та майно номенклатури продовольчої служби поділяються на категорії:
I категорія - нове, що не було у використанні;
II категорія - що було у використанні, технічно справне;
III категорія - вимагає середнього ремонту;
IV категорія - вимагає капітального ремонту;
V категорія - непридатне, відновлення якого неможливе або недоцільне, підлягає списанню.
Таке майно, як столово-кухонний посуд, столові прибори, скатертини, клейонки, серветки, поділяються на три категорії:
I категорія - нове, що не було у використанні;
II категорія - що було у використанні, придатне до експлуатації;
III категорія - непридатне, підлягає списанню.
Столовий посуд, виготовлений із скла, порцеляни, фаянсу, пластику й інших матеріалів, що б'ються, на категорії не поділяється.
Командувач
Національної гвардії України
генерал - полковник


Ю.В. Аллеров
Додаток 1
до Порядку застосування
Норм забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем
та мийними засобами
Національної гвардії України
на мирний час
(пункт 10)
СТРОКИ
експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю продовольчої служби Національної гвардії України на мирний час
Найменування предметівСтроки експлуатації (роки)
Посуд та прибори столові
Бачок алюмінієвий литий4
Блюдце чайне фарфорове2
Ваза для фруктів, квітів:
фарфорова4
пластмасова4
скляна4
Виделка столова:
алюмінієва2
з нержавіючої сталі4
мельхіорова7
Гірчичниця:
фарфорова2
скляна (флакон)2
пластмасова2
Глечик для води:
скляний2
кришталевий4
Графин для води:
скляний2
кришталевий4
Казанок армійський алюмінієвий6
Казанок індивідуальний польовий6
Каструля, 2,5-10 л:
алюмінієва штампована3
з нержавіючої сталі5
Кавник:
алюмінієвий5
латунний нікельований6
фарфоровий3
Кільце для серветок (серветниця):
алюмінієве анодоване5
з нержавіючої сталі6
пластмасове4
мельхіорове7
Креманка:
з нержавіючої сталі6
мельхіорова7
Кухоль:
емальований1,5
пластмасовий1
фарфоровий, напівфарфоровий (фаянсовий)1
з нержавіючої сталі4
індивідуальний польовий7
Ложка десертна:
з нержавіючої сталі6
мельхіорова7
Ложка кавова мельхіорова7
Ложка розливна:
алюмінієва лита3
з нержавіючої сталі6
Ложка столова:
алюмінієва1,5
з нержавіючої сталі4
мельхіорова7
Ложка чайна:
алюмінієва2
з нержавіючої сталі4
мельхіорова7
Маслянка:
фарфорова2
пластмасова1,5
з нержавіючої сталі7
Миска:
алюмінієва3
з нержавіючої сталі6
Молочник фарфоровий4
Набір для спецій:
алюмінієвий3
пластмасовий1
напівфарфоровий (фаянсовий)1
в оправі з нержавіючої сталі6
Ножі десертні та столові:
з нержавіючої сталі4
мельхіорові7
Ножі кухонні2
Ножі м’ясні2
Ножі овочеві1
Ножі хліборізальні2
Оселедниця:
фарфорова4
скляна2
Перечниця:
фарфорова2
скляна (флакон)2
пластмасова2
з нержавіючої сталі4
Підливочник (соусник) фарфоровий3
Підстаканник:
алюмінієвий4
з нержавіючої сталі6
мельхіоровий7
Підставка під бачок та чайник:
алюмінієва3
пластмасова1
з нержавіючої сталі6
Підставка під ніж та виделку:
алюмінієва анодована4
з нержавіючої сталі6
латунна нікельована6
мельхіорова7
Розетка (блюдце для варення):
фарфорова2
скляна2
Салатник:
фарфоровий2
скляний2
пластмасовий1
Сервіз винно-горілчаний:
скляний4
алмазної грані5
кришталевий5
Сервіз фарфоровий (столовий, чайний та кавовий)5
Сільниця:
фарфорова2
скляна (флакон)2
з нержавіючої сталі4
пластмасова1
Склянка (бокал, фужер):
скляна (скляний)4
Стакан для соків скляний, 200-250 мл1
Стакан чайний:
скляний0,5
кришталевий4
Судок з двох та трьох каструль:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Тарілка глибока:
фарфорова1,5
напівфарфорова (фаянсова)1
пластмасова1
алюмінієва3
з нержавіючої сталі6
Тарілка десертна:
фарфорова1,5
напівфарфорова (фаянсова)1
пластмасова1
алюмінієва3
Тарілка мілка:
фарфорова1,5
напівфарфорова (фаянсова)1
пластмасова1
алюмінієва3
з нержавіючої сталі6
Тарілка пиріжкова:
фарфорова1,5
напівфарфорова (фаянсова)1
Таця алюмінієва4
Таця пластмасова2
Таця столова під графин:
алюмінієва4
пластмасова2
латунна нікельована6
мельхіорова7
Фляга армійська алюмінієва6
Фляга індивідуальна польова2
Хрінниця фарфорова3
Цукорниця:
фарфорова2
скляна2
пластмасова1
Чайник:
алюмінієвий литий4
емальований2
латунний нікельований5
з нержавіючої сталі6
Чайник для заварювання чаю:
фарфоровий3
латунний нікельований5
Чашка фарфорова (чайна та кавова)2
Кухонний посуд та інвентар
Бак (бачок) для води:
оцинкований4
алюмінієвий4
з нержавіючої сталі6
пластмасовий3
Бак для харчових відходів:
оцинкований2
алюмінієвий2
з нержавіючої сталі4
пластмасовий2
Бідон для олії, 10-20 л4
Бочка сталева для олії6
Виделка для виймання м’яса5
Виделка транжирна4
Відро оцинковане або емальоване з кришкою3
Вінчик металевий3
Гігрометр4
Деко2
Дошка для оброблення продуктів1
Друшляк:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Казан наплитний:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі5
Качалка дерев’яна2
Копистка дерев’яна2
Кормушки-напувалки алюмінієві5
Лійка металева3
Котломір металевий4
Консервовідкривач3
Колода для рубання м’яса1
Лист кондитерський2
Лопатка кухарська (для твердих жирів):
алюмінієва2
з нержавіючої сталі4
дерев’яна1
Молоток для відбивання м’яса5
Насос ручний для перекачування олії5
Ніж овочевий1,5
Ніж хліборізний3
Ножі "Кухарська трійка" (набір)3
Ополоник:
алюмінієвий2
з нержавіючої сталі4
Психрометр2
Сито металеве2
Сікач5
Сковорода з нержавіючої сталі6
Сковорода чавунна та алюмінієва5
Совок металевий3
Сокира для рубання м’яса6
Сотейник алюмінієвий4
Таз оцинкований3
Термометри складські2
Термос:
з колбою скляною1
з нержавіючої сталі побутовий3
з алюмінієвим стаканом2
зі стаканом з нержавіючої сталі3
Тертка металева2
Товкач дерев’яний1
Фляга для молока4
Форми для кондитерських виробів та заливних страв3
Черпак:
алюмінієвий2
з нержавіючої сталі4
Шумівка:
алюмінієва2
з нержавіючої сталі4
Щітка для миття казанів1
Щітка-душ для обмивання м’яса2
Ящик для зберігання та доставки їжі з нержавіючої сталі3
Технологічне обладнання
Автомат для газованої води6
Автомат котлетний8
Дозатор для води (кулер)4
Духовка електрична4
Електрорушник6
Кавоварка електрична (кавомашина)6
Казан електричний для приготування страв8
Кип’ятильник:
електричний5
газовий5
на твердому паливі2
Котел паровий8
Маслорозподілювач6
Марміти електричні для перших та других страв8
Машина для нарізання варених овочів6
Машина для нарізання сирих овочів6
Машина для чищення картоплі4
Машина для приготування картопляного пюре5
Машина посудомийна6
Машина протиральна6
Машина тістомісильна з діжею8
Машини універсальні кухонні:
загального призначення5
для овочевих цехів6
для м’ясо-рибних цехів6
Машина шинкувальна10
Мікрохвильова піч5
М’ясорубка:
механічна6
ручна3
Пароконвекційні печі (пароконвектомати), шафа-розстойка з жаровою шафою10
Плита:
електрична6
газова5
на твердому паливі6
Плита електрична з конвекційними духовками, жарова поверхня електрична10
Пристосування для чищення риби6
Самовар електричний6
Сковорода електрична6
Слайсер, машина гастрономічна8
Сосисковарка електрична6
Фритюрниця електрична6
Хліборізка механічна5
Чайник електричний4
Шафа жарова8
Шафа пекарська8
Холодильне обладнання
Камери холодильні8
Прилавки та вітрини охолоджувальні8
Спліт-система для холодильної (морозильної) камери різних показників температури, скриня морозильна (прилавок холодильний)10
Холодильник побутовий електричний8
Шафа холодильна8
Шафа низькотемпературна8
Обладнання вантажопідйомне і для переміщення вантажів
Візок для підвезення їжі та збирання посуду3
Візок для таць, візок сортувальний6
Ліфт товарний10
Підйомник похилий10
Ваговимірювальні прилади
Ваги для зважування тварин10
Ваги настільні (механічні або електричні)8
Ваги товарні (механічні або електричні)10
Різноваги та гирі до ваг10
Немеханічне обладнання
Ванна для миття посуду, одно-, дво-, трисекційна:
алюмінієва3
з нержавіючої сталі6
Ванна для м’яса:
емальована4
з нержавіючої сталі6
Ванна для риби:
емальована4
з нержавіючої сталі6
Ванна пересувна:
алюмінієва3
з нержавіючої сталі6
Диспенсер6
Комплект тари для продуктів:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Контейнер для зберігання картоплі3
Лінія самообслуговування8
Паяльна лампа (форсунка)5
Пристрій для миття казанків6
Пристрій для приготування їжі (тринога)5
Стелаж для зберігання:
столового та кухонного посуду6
продуктів8
хліба в лотках8
Стелаж з полицями8
Стелаж пересувний3
Стійка або кронштейн для підвішування м’ясних туш8
Стійка для зберігання кухонного інвентарю6
Стіл виробничий:
з кришкою алюмінієвою5
з кришкою із нержавіючої сталі8
Стіл для встановлення хліборізки6
Стіл для доочищення картоплі:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Стіл для збирання залишків їжі:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Стіл для перебирання круп5
Стіл-шафа для доочищення посуду6
Стіл з бортиком та полицею, стіл нейтральний, стіл з мийкою (мийками), столи з бортиками, стіл з бортиком без полиці8
Стіл пересувний для видачі перших та других страв:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Шафа для зберігання хліба та цукру8
Шафа для посуду, полички навісні8
Ящик-ноші для м’яса, риби:
алюмінієвий3
з нержавіючої сталі6
Ящик-ноші для овочів3
Тканинні вироби
Брезент бутовий2
Брезент (для накриття продовольства, під випечений хліб тощо)2
Клейонка настільна на основі1
Клейонка настільна без основи (синтетична)0,5
Мішок лляний (для цукру)1
Намет УСБ-56, УСТ-56, намет підсобного призначення, намет до кухонь тощо (фактична експлуатація намету)2
Серветка лляна3
Скатерка лляна3
Чохли до агрегатів технічних засобів продовольчої служби10
Чохол до фляги армійської3
Чохол до фляги індивідуальної3
__________
Примітка.
Матеріальні засоби, строки експлуатації яких не зазначені в цьому додатку, визначаються за строками експлуатації аналогічних матеріальних засобів або відповідно до строків експлуатації, зазначених у паспортах (формулярах) заводів-виробників до того чи іншого виробу.
Додаток 2
до Порядку застосування
Норм забезпечення
столово-кухонним посудом,
обладнанням, інвентарем
та мийними засобами
Національної гвардії України
на мирний час
(пункт 10)
НОРМИ
міжремонтних періодів роботи (пробігів) до капітального ремонту польових технічних засобів Національної гвардії України на мирний час
Техніка продовольчої службиОдиниці виміруМіжремонтний період роботи (пробігу) до капітального ремонту
для нової технікидля техніки, яка пройшла капітальний ремонт
Автомобілі-фургони хлібні, ізотермічні та комбінованітис. км6050
Автомобілі-цистерни для водитис. км6050
Авторефрижераторитис. км6050
Агрегати для виготовлення тістагод35002800
Агрегати холодильні причіпнігод54004500
Блоки хлібопекарські автомобільнігод35002800
Блоки хлібопекарські причіпнігод35002800
Камери холодильні розбірнігод54004500
Кип’ятильники переноснігод13001000
Контейнери-рефрижераторигод50004000
Кухні автомобільнігод26002200
Кухні переноснігод13001000
Кухні причіпнігод26002200
Майстерня з ремонту холодильного та технологічного обладнаннятис. км7565
Машини для просіювання борошнагод35002800
Машини тісторозподільні переноснігод35002800
Машини тістоформувальні переноснігод35002800
Печі хлібопекарські переноснігод35002800
Печі хлібопекарські причіпнігод35002800
Плити переноснігод13001000
Плити причіпнігод26002200
Причепи-контейнеритис. км5040
Причепи-рефрижераторитис. км5040
Причепи-фургони хлібні та ізотермічнітис. км5040
Причепи-цистерни для водитис. км5040
Цистерни для води переносніміс4840
__________
Примітки:
1. Міжремонтний період роботи техніки продовольчої служби до середнього ремонту становить не менше 60% міжремонтного періоду роботи (пробігу) до капітального ремонту для нової техніки та не менше 50% для техніки, яка пройшла капітальний ремонт.
2. Під час обліку міжремонтних періодів польових технічних засобів продовольчої служби, змонтованих на шасі автомобілів та причепів, для яких норми міжремонтних періодів роботи встановлені в годинах, пробіг на відстань 25 км дорівнює одній годині роботи.
3. На комплектність технічних засобів продовольчої служби строк служби встановлюється нормами напрацювання (строком служби) самого технічного засобу, за винятком предметів запасних інструментів та приладдя.
4. Норми напрацювання до планового ремонту та списання спеціального обладнання технічних засобів, які знаходяться в штаті та використовуються з навчальною метою у військово-навчальних закладах та навчальних частинах (підрозділах) продовольчої служби, зменшуються на 20%.