МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
5 вересня 2014 р.
за № 1080/25857
Про затвердження Змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2012 року № 1140
Відповідно до підпункту 7.1 підпункту 7 пункту 4
Положення про Міністерство охорони здоров’я України , затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, та з метою удосконалення медичних вимог до якості та безпечності харчових продуктів
НАКАЗУЮ:
2. Відділу громадського здоров’я (А. Григоренко) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Р. Салютіна.
ПОГОДЖЕНО: Т. в. о. Державної санітарно-епідеміологічної служби України Президент Національної академії медичних наук України академік | О.П. Кравчук А.М. Сердюк |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
охорони здоров’я України
18.08.2014 № 576
Зареєстровано у Міністерстві
юстиції України
5 вересня 2014 р.
за № 1080/25857
ЗМІНИ
до Державних санітарних норм та правил "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини" ( z0088-13 )
1. Пункт 2.8 розділу II викласти в такій редакції:
"2.8. Для виготовлення харчових продуктів забороняється використовувати сировину, піддану повторному заморожуванню. Не допускається використання м’яса птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування та для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства. Не допускається використання м’яса птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів та харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.".
2. Пункт 3.2розділу III викласти в такій редакції:
3. У розділі IV:
у пункті 4.13:
перше речення абзацу першого виключити;
в абзаці другому слова "проводиться територіальними органами Державної санітарно-епідеміологічної служби України" замінити словами "здійснюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності харчових продуктів.";
у пункті 4.20 слово "К-нітрозамінів" замінити словом "N-нітрозамінів".
В. о. начальника Відділу громадського здоров’я | А. Григоренко |