МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
18.07.2017 № 371 |
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
09 серпня 2017 р.
за № 978/30846
Про внесення змін до наказу Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390
Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство оборони України , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 671 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 730), та з метою належного забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
Зміни до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час, затверджених наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1259/29389;
Зміни до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 29 липня 2016 року № 390, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2016 року за № 1260/29390.
2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр оборони України генерал армії України | С.Т. Полторак |
ПОГОДЖЕНО: Тимчасово виконуючий обов'язки Міністра освіти і науки України | В.В. Ковтунець |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
18.07.2017 № 371
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
09 серпня 2017 р.
за № 978/30846
ЗМІНИ
до Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
1. Норму № 11 викласти в такій редакції:
"НОРМА № 11
Забезпечення обладнанням та інвентарем продовольчих складів військових частин (кораблів), установ та військових навчальних закладів, дитячих оздоровчих таборів та дошкільних навчальних закладів Міністерства оборони України
__________
Примітки:
1. За цією Нормою безкоштовно забезпечуються продовольчі склади військових частин (кораблів), установ, військових навчальних закладів, дитячих оздоровчих таборів та дошкільних навчальних закладів Міністерства оборони України.
2. Холодильними розбірними камерами військові частини, установи, військові навчальні заклади забезпечуються згідно з табелями до штатів. ".
2. Норму № 14 викласти в такій редакції:
"НОРМА № 14
Забезпечення столово-кухонним посудом та інвентарем окремих підрозділів (команд, груп) у разі неможливості використання штатних технічних засобів для приготування їжі
__________
Примітки:
1. За цією Нормою безкоштовно забезпечуються окремі підрозділи (команди, групи), що виконують завдання в районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, антитерористичної операції, на блокпостах, взводних та ротних опорних пунктах, у разі неможливості використання штатних технічних засобів для приготування їжі.
2. Забезпечення особового складу за цією Нормою здійснюється за відповідним наказом командира військової частини.
3. Запаси майна продовольчої служби за цією Нормою створюються військовими частинами з розрахунку до 30% штатної чисельності особового складу.
4. Забезпечення мийними засобами за цією Нормою здійснюється з розрахунку 100% Норми № 13 на одного військовослужбовця.
5. Послуга з заправлення газом здійснюється військовими частинами за КЕКВ 2274 "Оплата природного газу" з розрахунку до 0,120 літрів газу скрапленого пропан-бутан на добу на одну особу, що харчується.
6. Забезпечення паливом примусів бензинових, на дизпаливі та на гасу здійснюється службою пально-мастильних матеріалів військових частин. Витрата пального визначена в паспортах (формулярах) підприємств - виробників на кожний зразок окремо. ".
Начальник Тилу Збройних Сил України генерал-майор | І.Ю. Гаврилюк |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
18.07.2017 № 371
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
09 серпня 2017 р.
за № 978/30846
ЗМІНИ
до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
1. Пункт 1 викласти в такій редакції:
"1. Згідно зі встановленими нормами столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами забезпечуються тільки постійно діючі об’єкти продовольчої служби військових частин, навчальних центрів, кораблів, установ, вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України та Збройних Сил України (далі - військові частини); окремі підрозділи (команди, групи), що виконують завдання в районах ліквідації стихійного лиха, техногенної катастрофи, антитерористичної операції, на блокпостах, взводних та ротних опорних пунктах; гуртожитки (казарми) для військовослужбовців військової служби за контрактом; дитячі оздоровчі табори та дошкільні навчальні заклади Міністерства оборони України.
Новостворені об’єкти продовольчої служби забезпечуються за проектно-кошторисною документацією технологічним, холодильним та немеханічним устаткуванням за кошти продовольчої служби.
У їдальнях, в яких проведено реконструкцію або капітальний ремонт, використовується технічно налагоджене технологічне, холодильне та немеханічне обладнання, яке було раніше встановлене в цих їдальнях та ще не відслужило встановлених строків експлуатації.
Роботи зі встановлення нового технологічного і холодильного обладнання стаціонарних їдалень (камбузів) здійснюються підприємствами-постачальниками, а у випадку, якщо це не передбачено умовами договорів закупівлі, - силами та засобами військових частин.
Відключення та підключення обладнання до мереж електро-, тепло-, водопостачання та каналізації здійснюються із залученням представників відповідних квартирно-експлуатаційних відділів (КЕВ) або квартирно-експлуатаційних частин (КЕЧ) районів, за якими військові частини закріплені на забезпечення.".
2. Пункт 21 викласти в такій редакції:
"21. Залежно від виділених Міністерству оборони України асигнувань дозволяється за нормами № 1 - № 6, № 12 та № 15 для поліпшення організації харчування особового складу закуповувати та встановлювати новітні зразки столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю (столовий посуд одноразового використання, посуд скляний термостійкий, посуд керамічний та склокерамічний, посуд з нержавіючої сталі та алюмінієвий, пароконвектори, чайники електричні, мікрохвильові печі, духовки електричні, дозатори питної води (кулери) тощо), що відповідають санітарному законодавству України, а також замість аналогічних предметів старого зразка, якщо це не суперечить їх функціональному призначенню.".
3. Пункт 26 викласти в такій редакції:
"26. Строки експлуатації столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю Збройних Сил України на мирний час
".
4. Доповнити Порядок пунктами 27 - 33 такого змісту:
"27. Дозволяється замість скатертин лляних використовувати клейонку для накриття столів.
28. Замість серветок лляних дозволяється видавати серветки паперові з розрахунку за одну серветку лляну три серветки паперові на добу.
29. У польових умовах дозволяється для накриття столів для прийому їжі особовим складом використовувати клейонку для накриття столів з розрахунку 0,3 метра погонних на одну особу.
30. У польових умовах дозволяється видавати особовому складу серветки паперові з розрахунку три штуки на добу на одну особу, що харчується.
31. Забезпечення новітніми зразками столово-кухонного посуду, обладнання та інвентарю за нормами № 1 - № 6 здійснюється відповідно до штатної чисельності військових частин з урахуванням технічних характеристик виробів відповідно до паспортів (формулярів).
32. Дозволяється за розділом ІІ Норми № 1 видавати особовому складу серветки паперові з розрахунку три штуки на добу на одну особу, що харчується.
33. Дозволяється забезпечувати їдальні військових частин шафами жаровими відповідно до штатної чисельності військових частин з урахуванням технічних характеристик виробів відповідно до паспортів (формулярів).".
Начальник Тилу Збройних Сил України генерал-майор | І.Ю. Гаврилюк |