МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
06.05.2019 м. Київ № 241 |
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
19 липня 2019 р. за № 800/33771
Про затвердження деяких нормативно-правових актів щодо безпечності та гігієни кормів
( Із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14 червня 2024 року № 1822 )
Відповідно до статей 6, 14, 23, 24, 26 та 30 Закону України "Про безпечність та гігієну кормів", пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124,
НАКАЗУЮ:
( преамбула із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14.06.2024 р. № 1822 )
1. Затвердити такі, що додаються:
1) форму Декларації про відповідність кормів вимогам законодавства про корми для операторів ринку, які діють виключно як продавці та здійснюють лише реалізацію кормів, без зберігання кормів на належних їм потужностях;
2) Перелік матеріалів, реалізація та використання яких для потреб годівлі тварин є обмеженими чи забороненими;
2. Директорату безпечності та якості харчової продукції забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.
3. Цей наказ набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України "Про безпечність та гігієну кормів", але не раніше дня його офіційного опублікування, крім підпунктів 3 - 8 пункту 1 цього наказу, що набирають чинності через три роки з дня офіційного опублікування цього Закону.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра В. Топчія.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України
06 травня 2019 року № 241
Декларація
про відповідність кормів вимогам законодавства про корми для операторів ринку, які діють виключно як продавці та здійснюють лише реалізацію кормів, без зберігання кормів на належних їм потужностях
_______________________________ (посада особи оператора ринку, яка склала декларацію) | ________________ (підпис) | __________________ (ім'я, прізвище) |
"___" ____________ 20__ року |
Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції | М. Мороз |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України
06 травня 2019 року № 241
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
19 липня 2019 р. за № 800/33771
ПЕРЕЛІК
матеріалів, реалізація та використання яких для потреб годівлі тварин є обмеженими чи забороненими
1. Матеріали, реалізація та використання яких для потреб годівлі тварин є забороненими:
1) харчові відходи, фекалії, сеча, відділений вміст шлунково-кишкового тракту, отриманий в результаті випорожнення або видалення зазначеного шлунково-кишкового тракту (незалежно від форми обробки або змішування);
2) шкіра, включаючи її відходи, оброблена дубильними речовинами;
3) насіння та насіннєвий матеріал, які після збору піддані обробці засобами захисту рослин для їх призначеного використання, а також побічні продукти, отримані із зазначеного насіння та насіннєвого матеріалу;
4) деревина, включаючи тирсу, або інші матеріали, отримані з деревини, що піддані обробці консервантами для деревини на стадії переробки або засобами для знищення організмів, що псують або деформують деревину;
5) відходи, утворені на будь-якій стадії обробки стічних вод, незалежно від будь-якої подальшої переробки зазначених відходів та походження стічних вод;
6) тверді відходи;
7) пакування та частини пакування використаної агропродовольчої продукції;
8) протеїнові продукти, отримані із дріжджів роду Candida, культивованих на n-алканах.
2. До матеріалів, реалізація та використання яких для потреб годівлі тварин є обмеженими, належать усі матеріали, які містять забруднюючі речовини, - будь-які біологічні речовини, у тому числі організми, мікроорганізми та їх частини, або хімічна речовина, стороння домішка чи інша речовина, що ненавмисно потрапила до кормів і становить загрозу безпечності кормів.
Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції | М. Мороз |