• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про внесення змін до Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення

Державний комітет ветеринарної медицини України  | Наказ від 09.12.2010 № 548 | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державний комітет ветеринарної медицини України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 09.12.2010
  • Номер: 548
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державний комітет ветеринарної медицини України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 09.12.2010
  • Номер: 548
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
09.12.2010  м. Київ  № 548 
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
16 лютого 2011 р. за № 195/18933
Про внесення змін до Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення
( Наказ втратив чинність у зв'язку з втратою чинності наказом Державного департаменту ветеринарної  медицини Міністерства аграрної політики України від 21 березня 2002 року № 18  згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 7 квітня 2022 року № 209 )
Відповідно до Законів України "Про безпечність та якість харчових продуктів" та "Про ветеринарну медицину", з метою забезпечення здійснення державного ветеринарно-санітарного нагляду і контролю щодо заготівлі й реалізації сирого товарного молока згідно з міжнародними вимогами
НАКАЗУЮ:
1. Внести до наказу Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 21.03.2002 № 18 "Про затвердження Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.04.2002 за № 337/6625, такі зміни:
у назві та тексті слова "особистих підсобних господарствах населення" у всіх відмінках замінити словами "особисті селянські господарства" у відповідних відмінках.
2. Затвердити Зміни до Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення, затверджених наказом Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 21.03.2002 № 18, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05.04.2002 за № 337/6625, що додаються.
3. Управлінню ветеринарно-санітарної експертизи та безпечності харчових продуктів Державного комітету ветеринарної медицини (Семенчук О. С.):
3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3.2. Довести цей наказ до відома головних управлінь ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
4. Наказ набирає чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету ветеринарної медицини України Башинського В. В.
 

В. о. Голови 

В. М. Горжеєв 

ПОГОДЖЕНО: 

  

В. о. Голови Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва 

Г. Яцишина 

Міністр аграрної політики України 

М. В. Присяжнюк 

Перший заступник Міністра -
головний державний санітарний
лікар України 

С. А. Риженко 

Голова Державної служби
технічного регулювання України -
заступник Голови комісії з реорганізації
Держспоживстандарту України 

С. М. Орєхов 
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету ветеринарної медицини України
09.12.2010 № 548
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
16 лютого 2011 р. за № 195/18933 
Зміни
до Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення
1. У тексті слова "особистих підсобних господарств населення" у всіх відмінках замінити словами "особисті селянські господарства" у відповідних відмінках.
2. Пункт 2.3 глави 2 після слів "від гризунів" доповнити словами "та проводяться заходи з дератизації та дезінсекції.".
3. У главі 3:
3.1. Абзац перший пункту 3.1 доповнити реченням такого змісту: "Приймальник пункту має володіти інформацією щодо господарств, в яких члени сім'ї хворі на туберкульоз чи інші антропозоонозні хвороби.".
3.2. У пункті 3.2:
в абзаці першому слова "ветеринарні паспорти" замінити словами "ветеринарні картки до паспортів великої рогатої худоби", а слово ", мастит" виключити;
абзац другий викласти у такій редакції: "Державна установа ветеринарної медицини, у зоні діяльності якої є пункт, після кожного проведеного дослідження подає йому список особистих селянських господарств (власників тварин), тварини, які реагують на внутрішньошкірне введення туберкуліну, серопозитивних на лейкоз тощо, із зазначенням ідентифікаційних номерів таких тварин. Забороняється приймати молоко від хворих тварин або підозрілих у захворюванні.".
3.3. Пункт 3.3 викласти у такій редакції:
"3.3. Молоко одразу після доїння та прийому на пункті закупівлі має піддаватися охолодженню та фільтрації.
Якщо молоко надходить на пункт після доїння корів через 24 години, то температура зберігання має бути не вище 4° С, через 18 годин - не вище 6° C та через 12 годин - не вище 8° C. В окремих випадках молоко, яке має температуру не вище +10° C, необхідно реалізовувати не пізніше як через 2 години після доїння.
При щоденному здаванні молока пунктом закупівлі на молокопереробне підприємство температура його має бути не вище 8° C та за умови здавання не кожного дня (один раз на два дні) - не вище 6° C.
Молоко має бути натуральним, незбираним, без сторонніх запахів та присмаків, без осаду та згустків й відразу ж після доїння профільтрованим та охолодженим.".
3.4. У пункті 3.4:
в абзаці другому цифри та слова "8 - 10 град. C", "300 - 3000 тис/куб. см" та "10,6 - 11,8 %" замінити цифрами та словами "6 - 10 град. C", "100 - 3000 тис/куб. см" та "10,6 - 12,2 %" відповідно;
абзац четвертий після слів "відповідає вимогам" доповнити словами "ґатунку "Екстра",".
3.5. Пункт 3.5 доповнити абзацом такого змісту: "Під час транспортування молока має підтримуватися низька температура, а при надходженні до молокопереробного підприємства температура молока не повинна бути вищою 10 град. C.".
3.6. У пункті 3.6:
абзац другий після слова "густину" доповнити словом "кислотність,";
доповнити пункт новим абзацом такого змісту:
"Результати досліджень повідомляються власникам молока та спеціалісту ветеринарної медицини, що обслуговує пункт. У разі отримання незадовільних результатів приймання молока з таких господарств - постачальників забороняється, про що робиться відмітка у графі "Примітка" журналу обліку досліджень якості сирого товарного молока (додаток 3). Цей журнал зберігається на пункті заготівлі молока, його аркуші нумерують, прошнуровують і скріплюють печаткою державної установи ветеринарної медицини, яка здійснює державний ветеринарно-санітарний нагляд за діяльністю пункту.".
3.7. Пункт 3.8 після слів "результати заносить у" доповнити словами та цифрою "журнал обліку досліджень якості сирого товарного молока (додаток 3) та".
3.8. У абзаці третьому пункту 3.10 слова "в ветеринарному паспорті тварини та" та "ветеринарному паспорті тварини та" виключити.
4. У графі четвертій журналу обліку господарств - виробників сирого товарного молока додатка 1 слова "Номер паспорта корови" замінити словами "Ідентифікаційний номер тварини.".
5. Доповнити додатком 3, що додається.
 

Начальник управління
ветеринарно-санітарної експертизи
та безпечності харчових продуктів
Державного комітету ветеринарної
медицини України 

О. С. Семенчук 
 
Додаток 3
до Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення 
ЖУРНАЛ
обліку досліджень якості молока сирого
_________________________________________________________________________________________________________________________
(найменування пункту закупівлі молока)
_________________________________________________________________________________________________________________________
(найменування населеного пункту, району) 
Початок ________
Кінець _________
N
з/п 
Дата проведення дослідження  Найменування
господарства- постачальника 
Найменування показників  Примітка 
консистенція  смак та запах  колір  температура, °C  кислотність, °T  густина  масова частка жиру, %  масова частка білка, %  загальна бакзабрудненість, тис./см-3  кількість соматичних клітин, тис./см-3 
                                         
                                         
                                         
                                         
____________