ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
22.12.2008 N 485 |
Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 N 399 від 03.11.2009 N 483 від 30.12.2009 Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 від 28.12.2010 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності
а) з 1 квітня 2009 р.:
ДСТУ 6029:2008 Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені
та пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні
умови
- Вперше
ДСТУ 6031:2008 Казеїн харчовий. Технічні умови
- Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 6032:2008 встановлено з 1 січня2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 395від 27.10.2009 )
ДСТУ 6032:2008 Олії. Переробляння. Терміни та визначення
понять
- Вперше
ДСТУ 2333:2008 Жири модифіковані. Виробництво та
переробляння. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2333-93
ДСТУ 3001:2008 Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни та
визначення понять
- На заміну ДСТУ 3001-95
ДСТУ 6033:2008 Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічні
умови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72)
( Підпункт "а" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 483 від 30.12.2009 )
а-1) з 1 червня 2010 р.
ДСТУ 6035:2008 Вермути. Технічні умови
- Вперше
( Пункт 1 доповнено підпунктом "а-1" згідно з Наказом Державноїслужби технічного регулювання N 603 від28.12.2010 )
б) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 6034:2008 Препарати ветеринарні біологічні. Сік
шлунковий натуральний коней. Технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76)
ДСТУ 6036:2008 Вина плодово-ягідні. Загальні технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90)
ДСТУ 6037:2008 Виноматеріали плодово-ягідні оброблені.
Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90)
ДСТУ 6038:2008 Напої на основі вина. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 6039:2008 Вина, коньяки України, напої. Методи
визначання повноти наливу у спожиткову тару
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80)
ДСТУ 6040:2008 Продукція виноробна. Правила приймання та
методи відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74)
ДСТУ 6041:2008 Спирти етилові із виноградної сировини.
Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 6042:2008 Продукти харчові. Методи виявлення
ботулінічних токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86)
ДСТУ 6043:2008 Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом та
субпродуктами птиці. Загальні технічні умови
- Вперше
( Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавної служби технічного регулювання N 603 від28.12.2010 )
в) з 1 липня 2011 р.
ДСТУ 6030:2008 М'ясо. Яловичина та телятина в тушах,
півтушах і четвертинах. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 779-55,
ГОСТ 16867-71)
( Пункт 1 доповнено підпунктом "в" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 483 від 30.12.2009; із змінами,внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 від 28.12.2010 )
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з наданням чинності з 1 квітня 2009 р.:
Зміна N 1 ДСТУ Виробництво етилового спирту з харчової
3296-95 сировини. Терміни та визначення
Зміна N 1 ДСТУ Кава натуральна розчинна. Загальні технічні
4394:2005 умови
Зміна N 4 ДСТУ Бензини автомобільні. Технічні умови
4063-2001
3. Скасувати чинність нормативних документів
а) з 1 квітня 2009 р.:
ДСТУ 2333-93 Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирних
кислот. Терміни та визначення
ДСТУ 3001-95 Виробництво маргарину. Терміни та визначення
ГОСТ 1016-90 Консервы. Овощи фаршированные в томатном
соусе. Технические условия
ГОСТ 17472-72 Консервы. Голубцы или перец, фаршированные
мясом и рисом
( Підпункт "а" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 483 від 30.12.2009 )
б) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 21825-76 Сок желудочный натуральный "Эквин" (для
ветеринарных целей). Технические условия
ГОСТ 28615-90 Виноматериалы плодовые обработанные. Общие
технические условия
ГОСТ 28616-90 Вина плодовые. Общие технические условия
ГОСТ 23943-80 Вина и коньяки. Методы определения полноты
налива в бутылки
ГОСТ 14137-74 Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные
спирты. Правила приемки и методы отбора проб
ГОСТ 10444.7-86 Продукты пищевые. Методы выявления
ботулинических токсинов и Clostridium
botulinum
в) з 1 липня 2011 р.
ГОСТ 779-55 Мясо-говядина в полутушах и четвертинах.
Технические условия
ГОСТ 16867-71 Мясо-телятина в тушах и полутушах.
Технические условия
( Пункт 3 доповнено підпунктом "в" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 483 від 30.12.2009; із змінами,внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 від 28.12.2010 )
4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені цим наказом.
5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова | Л.Лосюк |