МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
04.06.2007 N 381 |
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2007 р.
за N 666/13933
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 106 від 24.03.2014 )
Про затвердження Положення про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу
Відповідно до статті 3 Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої", на виконання пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 6 червня 2006 року N 788 "Деякі питання обігу спирту етилового денатурованого (спирту технічного)"
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу, що додається.
2. Департаменту харчової промисловості (Кіщак Ю.П.) забезпечити подання наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Гадзало Я.М.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
04.06.2007 N 381
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2007 р.
за N 666/13933
ПОЛОЖЕННЯ
про використання спеціальних технічних пристроїв при відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу
1. Загальні положення
1.1. Це Положення розроблене з метою здійснення контролю спеціальними технічними пристроями, які фіксують в електронному вигляді дані про обсяг спирту етилового денатурованого (спирту технічного) та використання денатуруючих добавок при відвантаженні його для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу.
Дія цього Положення поширюється на державні підприємства - виробники спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу відповідно до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 6 червня 2006 року N 788.
1.2. Положення визначає механізм здійснення контролю за об'ємами спирту технічного, узятого на денатурацію, фіксації цих даних в електронному вигляді та використання денатуруючих добавок при відвантаженні спирту етилового денатурованого (спирту технічного) для потреб підприємств - виробників продуктів органічного синтезу.
1.3. Одиницею вимірювання спирту етилового денатурованого (спирту технічного) є декалітр безводного спирту (дал б.с.) за температури + 20 град. С.
1.4. Результати вимірювання спирту технічного пропуском через технічні мірники I класу є єдиними для відображення їх у складському і бухгалтерському обліках.
2. Здійснення контролю за об'ємами спирту етилового денатурованого спеціальними технічними пристроями (витратомірами)
2.1. При відпуску спирту етилового денатурованого (спирту технічного) споживачам, що виробляють продукти органічного синтезу, технологічна схема процесу виготовлення спирту денатурованого, яка повинна відповідати вимогам Технологічної інструкції денатурації спирту етилового технічного ТІ У 18.6976-99 (затвердженої Комітетом харчової промисловості України 18 серпня 1999 року), додатково обладнується спеціальними технічними пристроями (витратомірами), які фіксують в електронному вигляді об'єми взятого для денатурації спирту технічного та денатуруючих добавок.
2.2. Витратоміри спирту етилового технічного включаються в технологічну схему відпуску спирту етилового денатурованого після існуючих технічних мірників спирту I класу.
2.3. У залежності від рецептури та кількості спирту етилового денатурованого в декалітрах безводного спирту (дал б.с.), необхідної для відвантаження споживачам, обліковують об'єми спирту етилового технічного та денатуруючих добавок. Кількість спирту відміряють мірниками I класу та паралельно фіксують відпущений об'єм в електронному вигляді витратоміром спирту і подають в збірник для змішування. Розраховану кількість денатуруючих добавок відміряють за допомогою градуйованих збірників та через витратоміри денатуруючих добавок подають в збірник для змішування.
2.4. Електронні витратоміри здійснюють та фіксують в електронному вигляді такі вимірювання:
- об'єм безводного спирту в спирті етиловому технічному, приведений до температури + 20 град. С, який взято для пригозування спирту етилового денатурованого, у декалітрах;
- об'єми денатуруючих добавок, які взято для приготування спирту етилового денатурованого, у куб. дм.
2.5. Електронні витратоміри спирту та денатуруючи добавок повинні забезпечувати:
- визначення об'єму безводного спирту в спирті етиловому технічному, приведеного до температури + 20 град. С з точністю +- 2% у порівнянні з його обліком мірниками;
- визначення об'єму використаних денатуруючих добавок з точністю +- 2% у порівнянні з їх обліком градуйованими збірниками.
2.6. Дані про обсяги спирту етилового денатурованого (спирту технічного), який відвантажується на виробництво продуктів органічного синтезу, та денатуруючих добавок уносять до журналу згідно з додатком.
Директор Департаменту харчової промисловості | Ю.П.Кіщак |
Додаток
до Положення
про використання спеціальних
технічних пристроїв
при відпуску спирту
етилового денатурованого
(спирту технічного)
для потреб
підприємств-виробників
продуктів органічного
синтезу
ЖУРНАЛ
обліку спирту етилового денатурованого (спирту технічного) та денатуруючих добавок
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |Дата| Споживач |номер | Відпущено спирту етилового | Використано денатуруючих добавок |
|з/п| | спирту |наряду| технічного | |
| | | етилового | |-------------------------------------+--------------------------------------------------|
| | |денатурованого| |відмірено| покази |відхилення | назва |відмірено| покази | відхилення |
| | | | |мірниками|електронного |між вимірами |денатуруючої|граду- |електронного |між вимірами |
| | | | | | приладу |мірниками та | добавки |йованим | приладу |градуйованим |
| | | | | |(витратоміра)|показами | |збірником|(витратоміра)|збірником та |
| | | | | | |електронного | | | | показами |
| | | | | | | приладу | | | |електронного |
| | | | | | |(витратоміра)| | | | приладу |
| | | | | | | | | | |(витратоміра)|
| | | | |---------+-------------+-------------| |---------+-------------+-------------|
| | | | |дал б.с. | дал б.с. |дал б. | % | |куб. дм | куб. дм |куб. дм| % |
| | | | | | |с. | | | | | | |
|---+----+--------------+------+---------+-------------+-------+-----+------------+---------+-------------+-------+-----|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|---+----+--------------+------+---------+-------------+-------+-----+------------+---------+-------------+-------+-----|
| | | | | | | | | | | | | |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------