• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Зміни до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час

Міністерство оборони України  | Наказ від 29.12.2017 № 703
Реквізити
  • Видавник: Міністерство оборони України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 29.12.2017
  • Номер: 703
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство оборони України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 29.12.2017
  • Номер: 703
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
29.12.2017 № 703
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 січня 2018 р.
за № 109/31561
ЗМІНИ
до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
1. Розділ "Немеханічне обладнання" таблиці пункту 26 доповнити позиціями 33-36 такого змісту:
"
№ з/пНайменування предметівСтроки експлуатації (роки)
33Контейнер харчовий пластиковий з кришкою2
34Візок вантажний4
35Гастроємності з кришкою до лінії роздачі їжі та пароконвектомата GN 1|18
36Термоконтейнер для гастроємностей8
".
2. Доповнити Порядок пунктами 34-42 такого змісту:
"34. За Нормами №№ 1-6 забезпечення новітніми зразками технологічного обладнання їдалень у разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів здійснюється відповідно до штатної чисельності з розрахунку:
№ з/пНайменування предметівКількість предметів (од.) на кількість осіб, які харчуються
до 5051-300301-750751-1500
123456
1Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 6-8 рівнів1---
2Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 10-12 рівнів-1--
3Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 16 рівнів--1-
4Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 20 рівнів---2
5Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 6-8 л11-1
6Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 9-12 л--1-
7Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 15-18 л---1
8Машина тістомісильна об’ємом 10-30 л11--
9Машина тістомісильна об’ємом 31-60 л--1-
10Машина тістомісильна об’ємом 61-100 л---1
11Лінія самообслуговування на 500 осіб-11-
12Лінія самообслуговування на 1000 осіб---1
13Візок вантажний1223
14Гастроємності з кришкою до лінії роздачі їжі та пароконвектомата GN 1|112243240
15Термоконтейнер для гастроємностей1124
16Плита електрична на 1-2 конфорки1---
17Плита електрична на 3-4 конфорки-11-
18Плита електрична на 6 конфорок--12
19Сковорода електрична з чашею 30-40 л1---
20Сковорода електрична з чашею 41-60 л-11-
21Сковорода електрична з чашею 61-80 л--12
22Шафа жарова електрична односекційна1---
23Шафа жарова електрична двосекційна--11
24Шафа жарова електрична трисекційна--12
25Машина для нарізання сирих (варених) овочів до 100 кг1---
26Машина для нарізання сирих (варених) овочів 100-250 кг-1--
27Машина для нарізання сирих (варених) овочів 251-350 кг--11
28Машина для нарізання сирих (варених) овочів 351-500 кг---1
29М’ясорубка механічна 50-150 кг/год-11-
30М’ясорубка механічна 151-300 кг/год--11
31М’ясорубка механічна 301-500 кг/год---1
32Машина для чищення картоплі 75-150 кг/год-11-
33Машина для чищення картоплі 151-300 кг/год--11
34Машина для чищення картоплі 301-500 кг/год---1
35Хліборізка механічна 200-300 нарізок/год-1--
36Хліборізка механічна 301-500 нарізок/год--1-
37Хліборізка механічна 501-1000 нарізок/год---1
38Машина посудомийна на 500-700 тар/год купольного типу-1--
39Машина посудомийна на 800-1200 тар/год тунельного типу--1-
40Машина посудомийна на 1400-2000 тар/год тунельного типу---1
41Казан електричний стравоварний, 100 л13--
42Казан електричний стравоварний, 150 л-111
43Казан електричний стравоварний, 250 л-274
44Казан електричний стравоварний, 400 л--18
45Кип’ятильник електричний настільний, до 40 л-224
35. Дозволяється за всіма нормами забезпечення замість тарілок мілких для холодних закусок забезпечувати салатниками порційними.
36. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів дозволяється за всіма нормами забезпечення видавати додатково стакан скляний або кухоль скляний ударостійкий (загартований) з розрахунку 1,5 шт. на одну особу, що харчується.
37. Забезпечення мийними засобами військових частин, установ Міністерства оборони України, в яких використовуються пароконвектомати та посудомийні машини побутові, здійснюється військовими частинами за рахунок виділених асигнувань та за нормою, зазначеною в паспорті (формулярі) підприємства-виробника.
38. Для зберігання продовольства в окремих підрозділах (командах, групах) у польових умовах дозволяється використовувати контейнери харчові пластикові з кришкою (3-5 л у кількості 6 шт. - до 10 осіб, що харчуються, 7-10 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 10-20 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 20-30 л у кількості 6 шт. - до 50 осіб, що харчуються).
39. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів забезпечення столами виробничими (столами для доочищення картоплі, столами для збирання залишків їжі, столами для встановлення хліборізок тощо) та стелажами (шафами) для зберігання столово-кухонного посуду, продуктів, хліба в лотках тощо здійснюється відповідно до встановлених норм за заявками військових частин із зазначенням відповідних розмірів згідно з наявними площами виробничих приміщень.
40. За потреби замість тарілок мілких одноразових у кількості 3 шт., тарілок десертних одноразових у кількості 3 шт., виделок столових одноразових у кількості 3 шт. дозволяється за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України видавати тарілки глибокі одноразові у кількості 3 шт. та ложки столові одноразові у кількості 3 шт.
41. За Нормою № 13 у разі відсутності порошкових мийних засобів дозволяється заміняти їх рідкими мийними засобами з розрахунку 50 %.
42. Дозволяється забезпечувати медичні відділення Головного військово-медичного клінічного центру, військово-медичних клінічних центрів Міністерства оборони України та військових госпіталів усіх найменувань посудомийними машинами побутовими з розрахунку 1 комплект на 30 та більше ліжок штатної чисельності.".
Перший
заступник начальника
Генерального штабу
Збройних Сил України
генерал-полковник




І.І. Колесник