ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
29.12.2017 № 703
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 січня 2018 р.
за № 109/31561
ЗМІНИ
до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час
1. Розділ "Немеханічне обладнання" таблиці пункту 26 доповнити позиціями 33-36 такого змісту:
"
".
2. Доповнити Порядок пунктами 34-42 такого змісту:
"34. За Нормами №№ 1-6 забезпечення новітніми зразками технологічного обладнання їдалень у разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів здійснюється відповідно до штатної чисельності з розрахунку:
35. Дозволяється за всіма нормами забезпечення замість тарілок мілких для холодних закусок забезпечувати салатниками порційними.
36. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів дозволяється за всіма нормами забезпечення видавати додатково стакан скляний або кухоль скляний ударостійкий (загартований) з розрахунку 1,5 шт. на одну особу, що харчується.
37. Забезпечення мийними засобами військових частин, установ Міністерства оборони України, в яких використовуються пароконвектомати та посудомийні машини побутові, здійснюється військовими частинами за рахунок виділених асигнувань та за нормою, зазначеною в паспорті (формулярі) підприємства-виробника.
38. Для зберігання продовольства в окремих підрозділах (командах, групах) у польових умовах дозволяється використовувати контейнери харчові пластикові з кришкою (3-5 л у кількості 6 шт. - до 10 осіб, що харчуються, 7-10 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 10-20 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 20-30 л у кількості 6 шт. - до 50 осіб, що харчуються).
39. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів забезпечення столами виробничими (столами для доочищення картоплі, столами для збирання залишків їжі, столами для встановлення хліборізок тощо) та стелажами (шафами) для зберігання столово-кухонного посуду, продуктів, хліба в лотках тощо здійснюється відповідно до встановлених норм за заявками військових частин із зазначенням відповідних розмірів згідно з наявними площами виробничих приміщень.
40. За потреби замість тарілок мілких одноразових у кількості 3 шт., тарілок десертних одноразових у кількості 3 шт., виделок столових одноразових у кількості 3 шт. дозволяється за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України видавати тарілки глибокі одноразові у кількості 3 шт. та ложки столові одноразові у кількості 3 шт.
41. За Нормою № 13 у разі відсутності порошкових мийних засобів дозволяється заміняти їх рідкими мийними засобами з розрахунку 50 %.
42. Дозволяється забезпечувати медичні відділення Головного військово-медичного клінічного центру, військово-медичних клінічних центрів Міністерства оборони України та військових госпіталів усіх найменувань посудомийними машинами побутовими з розрахунку 1 комплект на 30 та більше ліжок штатної чисельності.".
Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник | І.І. Колесник |