МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
21.01.2005 N 24/28/18 |
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 січня 2005 р.
за N 100/10380
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства N 267/491/813 від 16.07.2014) від 16.07.2014 )
Про затвердження Порядку ведення реєстру атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів
Відповідно до статті 12 Закону України "Про молоко та молочні продукти", з метою інформування про суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво молока, молочної сировини і молочних продуктів,
НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок ведення реєстру атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів, що додається.
2. Скасувати наказ Міністерства аграрної політики України, Міністерства охорони здоров'я України, Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 13.12.2004 N 449/612/275 "Про затвердження Порядку проведення атестації виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів суб'єктів господарювання, форми атестата виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів та Порядку ведення реєстру атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів".
3. Департаменту ринків продукції тваринництва з Головною державною племінною інспекцією Мінагрополітики України (Микитюк Д.М.) в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра аграрної політики України Мельника Ю.Ф., директора Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України Бережнова С.П. та заступника Голови Держспоживстандарту України Черепкова С.Т.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України,
Міністерства охорони
здоров'я України,
Державного комітету України
з питань технічного
регулювання та споживчої
політики
21.01.2005 N 24/28/18
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 січня 2005 р.
за N 100/10380
ПОРЯДОК
ведення реєстру атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів
1. Загальні положення
1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до статті 12 Закону України "Про молоко та молочні продукти".
1.2. До реєстру атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів (далі - Реєстр) заносяться суб'єкти господарювання всіх форм власності (далі - суб'єкти господарювання), які здійснюють виробництво та перероблення молока, молочної сировини і молочних продуктів.
1.3. Реєстр вводиться з метою інформування про суб'єктів господарювання, виробництво та перероблення молока, молочної сировини і молочних продуктів, які відповідають обов'язковим вимогам нормативно-правових актів.
2. Умови реєстрації суб'єктів господарювання
2.1. Реєстрація суб'єктів господарювання здійснюється за результатами проведення атестації виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів на підставі подання відповідного територіального органу виконавчої влади з питань аграрної політики та наданих до заяви на атестацію документів протягом семи робочих днів з дня їх одержання Міністерством аграрної політики України.
2.2. До Реєстру заносяться суб'єкти господарювання, які одержали атестат виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів (далі - атестат).
2.3. Реєстрація суб'єктів господарювання, які отримали атестат, та присвоєння реєстраційного номера здійснюються на підставі наказу Міністерства аграрної політики України.
3. Ведення Реєстру
3.1. Ведення Реєстру здійснюється Міністерством аграрної політики України і передбачає:
забезпечення державного обліку суб'єктів господарювання, яким надано право виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів;
присвоєння суб'єкту господарювання реєстраційного номера;
формування та постійне зберігання автоматизованої бази даних про атестованих виробників молока, молочної сировини і молочних продуктів;
інформаційно-довідкове обслуговування користувачів даними Реєстру.
3.2. Реєстр включає таку інформацію:
реєстраційний номер суб'єкта господарювання виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів;
назву суб'єкта господарювання, його місцезнаходження, банківські реквізити, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ (ідентифікаційний номер);
дату видачі, номер атестата та термін його чинності, назву продукції.
3.3. Перелік суб'єктів господарювання, які внесені до Реєстру, Міністерство аграрної політики України щорічно публікує в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті міністерства.
3.4. Суб'єкти господарювання та атестаційні комісії відповідних територіальних органів виконавчої влади з питань аграрної політики відповідають за достовірність даних для занесення до Реєстру та своєчасність їх подання.
4. Виключення суб'єктів господарювання з Реєстру
4.1. Виключення суб'єкта господарювання з Реєстру проводиться за умови:
анулювання атестата суб'єкта господарювання відповідним територіальним органом виконавчої влади з питань аграрної політики, який його видав;
закінчення строку дії атестата;
зміни місцезнаходження суб'єкта господарювання;
ліквідації (реорганізації) суб'єкта господарювання.
4.2. Виключення суб'єктів господарювання з Реєстру здійснюється за наказом Міністерства аграрної політики України, про що в Реєстрі робиться відповідний запис.
Міністерство аграрної політики України в 10-денний термін письмово повідомляє суб'єкта господарювання про факт його виключення з Реєстру та публікує повідомлення в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті міністерства.
4.3. Рішення щодо виключення суб'єкта господарювання з Реєстру може бути оскаржене у встановленому законодавством порядку.