• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Зміни до Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування

Міністерство економіки України | Наказ від 25.01.2008 № 21
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 25.01.2008
  • Номер: 21
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 25.01.2008
  • Номер: 21
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економіки
України
25.01.2008 N 21
( z0089-08 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
7 лютого 2008 р.
за N 92/14783
ЗМІНИ
до Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування ( z0004-97 )
1. У назві слова "громадського харчування" замінити словами "закладах ресторанного господарства".
2. У пункті 1 слова "громадського харчування" замінити словами "закладах ресторанного господарства".
3. У пункті 2 слова "громадського харчування" замінити словами "ресторанного господарства".
4. У пункті 5 слова "громадського харчування" замінити словами "закладів ресторанного господарства".
5. У пункті 6 слова "в підприємствах громадського харчування" замінити словами "у закладах ресторанного господарства".
6. Абзац одинадцятий пункту 7 викласти в такій редакції:
"У закладах ресторанного господарства в меню зазначається перелік страв, кулінарних, борошняних кондитерських, булочних виробів та напоїв власного виробництва, вихід і ціна однієї порції. У прейскуранті зазначається перелік алкогольних і безалкогольних напоїв, пива, тютюнових, кондитерських виробів та інших закупних товарів, маса, об'єм і ціна на відповідну одиницю продукту, крім того, для алкогольних напоїв - ємність пляшки, ціна за пляшку, за 50 та 100 мілілітрів. У підприємствах з обслуговуванням офіціантами в бланках рахунків повинні бути передбачені графи для зазначення назв страв, кількості порцій, ціни за порцію та підсумкової суми цін відпущеної продукції".
7. У пункті 9:
у абзаці першому слова "громадського харчування" замінити словами "закладах ресторанного господарства";
абзац третій викласти в такій редакції:
"У закладах ресторанного господарства меню і прейскурант мають бути підписані керівником, бухгалтером (калькулятором) та матеріально-відповідальною особою (завідувач виробництва, бригадир, буфетник, бармен тощо) і скріплені печаткою суб'єкта господарювання".
8. В абзаці четвертому пункту 11 слова "громадського харчування" замінити словами "закладу ресторанного господарства".
9. У пункті 14 слова "В підприємствах громадського харчування" замінити словами "У закладах ресторанного господарства".
10. Пункт 16 викласти в такій редакції:
"16. Споживач має право на перевірку ціни товару. На вимогу споживача продавець зобов'язаний надати йому документи, що підтверджують ціну товару".
11. Пункт 17 викласти в такій редакції:
"17. За порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкт господарювання несе відповідальність згідно із законодавством".
12. Пункт 18 викласти в такій редакції:
"18. Контроль за дотриманням цієї Інструкції здійснюють органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах їх компетенції відповідно до законодавства".
13. У тексті слово "покупець" в усіх відмінках та числах замінити словом "споживач" у відповідних відмінках та числах.
Начальник відділу
внутрішньої торгівлі

І.А.Дмитренко