• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Доповнення до листа ЦМУЛДЕР від 08.05.08 N 29/1-1.2/3451-ЕП

Державна митна служба України  | Лист від 17.09.2008 № 29/1-1.2/6736-ЕП | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 17.09.2008
  • Номер: 29/1-1.2/6736-ЕП
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 17.09.2008
  • Номер: 29/1-1.2/6736-ЕП
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
17.09.2008 N 29/1-1.2/6736-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Доповнення до листа ЦМУЛДЕР від 08.05.08 N 29/1-1.2/3451-ЕП
В доповнення до листа Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи від 08.05.08 N 29/1-1.2/3451-ЕП повідомляємо наступне.
У рамках заходів, що вживаються Держмитслужбою України щодо посилення контролю за переміщенням зерна та продуктів його переробки через митний кордон України, одним з питань, що потребують вирішення, є з'ясування, з якої пшениці, твердої або м'якої, виготовлено пшеничне борошно.
З метою детального опрацювання даного питання Управлінням направлено запит до Міністерства аграрної політики України, яке згідно чинного законодавства здійснює державний контроль за додержанням вимог стандартів, технічних умов, інших нормативних документів, пов'язаних з якістю та безпекою сільськогосподарської продукції.
Відповідно до роз'яснення, наданого Міністерством аграрної політики, на сьогоднішній день борошно із зерна пшениці повинно відповідати вимогам чинних стандартів: ГОСТ 12307-66 "Мука из твердой пшеницы (дурум) для макаронных изделий. Технические условия" та ГСТУ 46.004-99 "Борошно пшеничне. Технічні умови".
У кожному з цих стандартів як на борошно з твердої пшениці, так і на борошно з м'якої пшениці, зазначено перелік показників якості та їх оціночні критерії, що майже повністю співпадають.
Кожна партія борошна, що відвантажується виробником, повинна супроводжуватися документом щодо якості продукції (якісне посвідчення, сертифікат якості), в якому повинно бути чітко зазначено вид продукції та якому нормативному документу вона відповідає.
Наявні в Україні акредитовані лабораторії зернопереробних та хлібоприймальних підприємств, обласних державних хлібних інспекцій проводять визначення якості борошна виключно за чинними нормативними документами, які не передбачають ідентифікацію виду пшениці (тверда або м'яка), з якої вироблено борошно.
Начальник Управління І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua