• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про класифікацію згідно з УКТЗЕД сумішей олій

Державна митна служба України  | Лист від 22.08.2008 № 29/2-11.1/6197-ЕП | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 22.08.2008
  • Номер: 29/2-11.1/6197-ЕП
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 22.08.2008
  • Номер: 29/2-11.1/6197-ЕП
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
22.08.2008 N 29/2-11.1/6197-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Про класифікацію згідно з УКТЗЕД сумішей олій
У зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2008 року Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України" від 31.05.2007 N 1109-V та з метою уникнення розбіжностей при класифікації олій (включаючи їх фракції) та сумішей олій та їх фракцій згідно з вимогами УКТЗЕД повідомляємо про наступне.
Згідно з вимогами УКТЗЕД до товарних позицій 1507-1515 включаються окремі (тобто не змішані з жирами або оліями, отриманими з насіння чи плодів олійних рослин різних ботанічних видів) олії, зазначені в товарних позиціях, поряд з їх фракціями, рафіновані чи нерафіновані, але без зміни їхнього хімічного складу.
До цих товарних позицій включаються олії сирі, очищені (наприклад, освітлені, промиті, профільтровані, знебарвлені, нейтралізовані, дезодоровані) або рафіновані та їх фракції. Поділ на фракції здійснюється наступними методами: сухим фракціонуванням, що включає пресування, декантацію, виморожування та фільтрацію; сольвентним - поділ на фракції за допомогою селективних розчинників та фракціонуванням за допомогою поверхнево-активних речовин. Фракціонування не викликає ніяких змін у хімічній структурі олій.
Суміш фракцій однієї олії, рафінована чи нерафінована, але без зміни хімічного складу, не розглядається як суміш олій (або їх фракцій) різного походження. Такі суміші включаються до товарної позиції, в якій класифікується відповідна олія та її фракції.
Наприклад, рафінована суміш пальмової олії, пальмового олеїну та пальмового суперолеїну класифікується у товарній позиції 1511.
До товарних позицій 1507-1515 не включаються придатні чи непридатні до споживання жири та олії хімічно модифіковані, їхні суміші та готові продукти з них.
Такі товари включаються до товарних позицій 1516, 1517 або 1518, якщо вони не мають властивостей продуктів, що включаються в інші товарні позиції, наприклад, у товарні позиції 3003, 3004, 3303-3307, 3403.
В товарні позиції 1507-1515 також не включаються придатні для вживання в їжу готові продукти, приготовлені з окремого жиру або олії (чи їхніх фракцій), які були піддані емульгуванню, збиванню, текстурованню і т.д. (товарна позиція 1517).
Олії та їх фракції, частково або повністю гідрогенізовані, інтеретерифіковані, реетерифіковані або елаїдинізовані, рафіновані або нерафіновані, але не піддані подальшій обробці, придатні чи непридатні для безпосереднього використання як продукт харчування включаються у товарну позицію 1516.
Але до цієї товарної позиції не включаються гідрогенізовані олії та їхні фракції, що пройшли подальше оброблення з метою перетворення в харчовий продукт, таке як текстурування (зміна текстури або кристалічної структури) (товарна позиція 1517). До цієї товарної позиції також не включаються гідрогенізовані, інтеретерифіковані або елаїдинізовані жири, масла і олії або їх фракції в тих випадках, коли у продукті більше одного виду жиру, або масла, або олії піддавались модифікації (товарна позиція 1517 або 1518).
У товарній позиції 1517 класифікуються суміші або готові продукти з тваринних та рослинних жирів, масел та олій або фракцій різних жирів, масел чи олій цієї групи, крім харчових жирів, масел, олій та їхніх фракцій товарної позиції 1516. Зазвичай, це рідкі або тверді суміші чи готові продукти.
Продукти цієї товарної позиції (жири, масла або олії), які могли бути попередньо гідрогенізовані, можуть бути піддані емульгуванню (наприклад, знежиреним молоком), збиванню, текстуруванню (зміні текстури або кристалічної структури) і т.п. і можуть містити добавки в невеликих кількостях лецитину, крохмалю, харчових барвників, смакових речовин, вітамінів, вершкового масла або інших молочних жирів (відповідно до обмежень, викладених в Примітці 1(с) до цієї групи).
Рідкі (при t 18-20 град. С) суміші нелетких олій або їх фракцій, не піддані збиванню, емульгуванню, текстуруванню тощо, які не містять добавок, що змінюють споживчі властивості продукту, класифікуються у товарній підкатегорії 1517 90 91 00.
Тверді (при t 18-20 град. С) суміші олій або їх фракцій, з подібними характеристиками зазначеними вище, призначені для виробництва харчових продуктів, класифікуються у товарній підкатегорії 1517 90 99 19.
У разі додання до сумішей олій, які класифікуються у товарних під категоріях 1517 90 91 00 та 1517 90 99 19, речовин, що змінюють споживчі або технологічні властивості (смакові, ароматичні, лікувально-профілактичні, текстуруючі добавки тощо), вони розглядаються як приготування з новими властивостями та мають класифікуватися у товарній підкатегорії 1517 90 99 99.
У зв'язку зі змінами, які відбулися в номенклатурі Митного тарифу затвердженого Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України" від 31.05.2007 N 1109-V, пояснюємо, що термін "рослинні жири" є аналогічним терміну "олії".
Т.в.о. начальника Управління О.М.Литвин
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua