ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
N 6/21-5621-ЕП від 03.12.2001 |
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Центральній
митній лабораторії
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-29/1878-ЕП від 19.02.2008 )
Щодо класифікації ароматичних композицій, що використовуються у харчовій промисловості
У доповнення до листа Державної митної служби України від 28.09.2001 N 3/21-4613-ЕП щодо класифікації ароматичних композицій, що використовуються у харчовій промисловості, повідомляємо про наступне.
У товарну позицію 3302 включаються як суміші запашних речовин, так і такі суміші в поєднанні з носієм (розріджувачем), який додається з метою зручності дозування в технологічних процесах виробництва. Як носій можуть використовуватись речовини різної природи (наприклад, крохмаль, цукор, глюкоза, рослинна олія, пропіленгліколь тощо).
До складу ароматичних композицій в невеликій кількості можуть входити барвники, консерванти, згущувачі, стабілізатори тощо.
У разі, якщо до складу ароматичної композицій входить більш ніж один складовий компонент, що має енергетичну цінність або смакову характеристику, продукти виключаються з товарної позиції 3302 та класифікуються у товарній позиції 2106. При цьому до підкатегорії 2106 90 98 10 включаються ароматичні композиції за умови їх використання тільки як ароматизаторів, інакше товар класифікується за кодом 2106 90 98 90.
Наводимо приклади:
1. ароматична композиція, що містить ідентичні натуральним ароматичні речовини, пропіленгліколь (носій), барвник, гуміарабік (носій з властивостями емульгатора), класифікується в товарній позиції 3302;
2. ароматична композиція, що містить ефірні олії бергамоту та м'яти перцевої, пропіленгліколь (носій), барвник, сорбат калію (консервант), лимонну кислоту (регулятор кислотності, антиоксидант), класифікується в товарній позиції 3302;
3. ароматична композиція, що містить ідентичні натуральним ароматичні речовини, барвник, крохмаль (носій та компонент, що має енергетичну цінність), цукор (носій та компонент, що має енергетичну цінність та смакову характеристику), класифікується в товарній позиції 2106 (продукт містить два компоненти, що мають енергетичну цінність, крім того цукор також надає композиції солодкий смак); в разі використання як ароматизатор продукт класифікується за кодом 2106 90 98 10, в іншому разі - за кодом 2106 90 98 90;
4. ароматична композиція, що містить ідентичні натуральним ароматичні речовини, барвник, модифікований крохмаль (носій та компонент, що має енергетичну цінність), цукор кристалічний (носій та компонент, що має енергетичну цінність та смакову характеристику), мальтодекстрин (носій), класифікується в товарній позиції 2106 (продукт містить два компоненти, що мають енергетичну цінність, крім того цукор також надає композиції солодкий смак); в разі використання як ароматизатор продукт класифікується за кодом 2106 90 98 10, в іншому разі - за кодом 2106 90 98 90.
Заступник Голови Служби | Ю.М.Дьомін |