• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Щодо класифікації товарів при митному оформленні згідно з вимогами УКТ ЗЕД

Державна митна служба України  | Лист від 30.10.2001 № 6/21-5066-ЕП | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 30.10.2001
  • Номер: 6/21-5066-ЕП
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 30.10.2001
  • Номер: 6/21-5066-ЕП
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
N 6/21-5066-ЕП від 30.10.2001
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
В зв'язку з запитами митниць та з метою уникнення розбіжностей у класифікації товарів при митному оформленні згідно з вимогами УКТ ЗЕД повідомляємо.
В товарній позиції 1301 класифікуються природні (рослинного походження) камеді, смоли, гумісмоли, живиця - виділення рослин, які здатні затвердіти на повітрі. Вони класифікуються у цій товарній позиції як і в необробленому, неочищеному стані, так і промиті, очищенні, знебарвлені, дроблені або у вигляді порошку. Однак, якщо ці продукти оброблені іншим способом, ніж зазначено вище, вони не включаються до зазначеної товарної позиції. Наприклад, камеді та гумісмоли, які завдяки обробці водою під тиском набули водорозчинної форми класифікуються у товарній позиції 1302; камеді, які завдяки обробці сірчаною кислотою набули розчинної форми класифікуються у товарній позиції 3506; смоляні залишки після перегонки (переплавлені смоли) класифікуються у товарній позиції 3806.
Природні смоли, про які йдеться у пункті ж) примітки до групи 13 УКТ ЗЕД, аналогічні натуральному каучуку, балаті, гутаперчі, гваюлі, чіклу класифікуються у товарній позиції 4001.
Камедь ксантану (англ. - Gum xcantan), яка отримується шляхом промислового мікробіологічного синтезу і належить до полімерів (полісахариди), класифікується у товарній позиції 3913. Камедь ксантану може використовуватись як загущувач або стабілізатор у харчовій промисловості (харчова добавка Е 415) та при виготовлені препаратів особистої гігієни.
Заступник Голови Служби Ю.М.Дьомін
WEB MD Office "НПО Поверхность"