ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
19.09.2005 N 29/1-16/4784-ЕП |
Начальникам
регіональних митниць,
митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Про класифікацію пальмової олії товарної позиції 1511
( Із змінами, внесеними згідно з Листом Державної митної служби N 29/1-11.3/1042-ЕП від 19.02.2008 )
В зв'язку зі змінами у Митному тарифі України, затвердженими Законом України від 31.05.07 N 1109-V "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України", та з метою однозначної класифікації окремих видів товарів згідно з вимогами УКТ ЗЕД, повідомляємо.
( Абзац перший із змінами, внесеними згідно з Листом Державної митної служби N 29/1-11.3/1042-ЕП від 19.02.2008 )
У товарних категоріях УКТ ЗЕД 1511 90 11 та 1511 90 19 класифікується тверда фракція пальмової олії - пальмовий стеарин, який за своїм жирнокислотним складом характеризується значним вмістом пальмітинової кислоти "С16:0" (48-74%) та має температуру плавлення min. 44 град. C.
У товарних категоріях 1511 90 91 та 1511 90 99 класифікується рафінована пальмова олія незалежно від її агрегатного стану (рідка, тверда, пластична або така що мажеться) та рідка фракція пальмової олії (пальмовий олеїн).
З метою уникнення непорозумінь при класифікації зазначених товарів пропонуємо зазначати у запитах до експертних підрозділів питання щодо відповідності складу та фізико-хімічних показників жиру опису вищезазначених категорій.
Начальник Управління | О.Г.Рувін |
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua