• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про класифікацію згідно з УКТЗЕД висушених виробів з тіста без дріжджів (макаронних виробів)

Державна митна служба України  | Лист від 31.03.2010 № 11/4-10.14/2788-ЕП | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 31.03.2010
  • Номер: 11/4-10.14/2788-ЕП
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державна митна служба України
  • Тип: Лист
  • Дата: 31.03.2010
  • Номер: 11/4-10.14/2788-ЕП
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
31.03.2010 N 11/4-10.14/2788-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011 )
Про класифікацію згідно з УКТЗЕД висушених виробів з тіста без дріжджів (макаронних виробів)
З метою однозначної класифікації висушених виробів з тіста без дріжджів (макаронних виробів) згідно з вимогами Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності повідомляємо наступне.
Вироби з тіста без дріжджів (макаронні вироби), з начинкою (з м'яса чи інших продуктів) або без начинки, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом, наприклад спагеті, макарони, локшина, ріжки, галушки, равіолі, канелоні класифікуються у товарній позиції 1902 в залежності від складу продукту та способу приготування.
Такі вироби зазвичай висушують після їх формування або після попередньої теплової обробки до їх реалізації, щоб спростити перевезення, складування і зберігання.
Під час теплової обробки вироби з тіста без дріжджів (макаронного) стають м'якими, але зберігають свою первинну форму.
Тепловою обробкою продуктів вважається процес оброблення виробів шляхом варіння, пропарювання тощо.
Продукти, які було лише висушено, після їх формування, не вважаються підданими попередній тепловій обробці і приготовленими іншим способом (наприклад, готові страви, що містять інші інгредієнти, такі як овочі, соус, м'ясо) у розумінні товарної позиції 1902.
До товарної підпозиції 1902 19 включаються вироби з тіста без дріжджів (макаронні вироби), без начинки, без яєць, не піддані тепловій обробці або не приготовлені іншим способом. Отже, до цієї товарної підпозиції включаються вироби незалежно від того висушені вони чи ні.
До товарної підпозиції 1902 20 включаються вироби з тіста без дріжджів (макаронні вироби), з начинкою, піддані або не піддані тепловій обробці або приготовлені іншим способом.
До товарної підпозиції 1902 30 включаються вироби з тіста без дріжджів (макаронні вироби), без начинки, піддані попередній тепловій обробці або приготовлені іншим способом. Так, наприклад, вермішель швидкого приготування (попередньо проварена та висушена) включається до товарної підкатегорії 1902 30 10 00.
Заступник Голови Служби С.Д.Дериволков
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua