• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про класифікаційні групи мясних і молочних продуктів

Міністерство економіки України | Лист від 10.03.1998 № 37-21-1-12/2310
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки України
  • Тип: Лист
  • Дата: 10.03.1998
  • Номер: 37-21-1-12/2310
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство економіки України
  • Тип: Лист
  • Дата: 10.03.1998
  • Номер: 37-21-1-12/2310
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ
Л И С Т
N 37-21-1-12/2310 від 10.03.98
м.Київ
Мінсільгосппроду Автономної
Республіки Крим,
управлінням сільського
господарства і продовольства
обласних та Севастопольської
міської державних
адміністрацій, Комітетам,
Головним управлінням та
іншим організаціям (за
списком)
Про класифікаційні групи м'ясних і молочних продуктів
Відповідно до Порядку нарахування та виплат дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко та м'ясо в живій вазі (п. 3 та інші), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 1998 року N 145 наказ Мінагропрому України від 23 лютого 1998 року N 60), та враховуючи запити з місць, Міністерство агропромислового комплексу України повідомляє.
До молока та молочної продукції, м'яса та м'ясопродуктів переробні підприємства відносять продукцію за класифікатором нормативних документів ДК 004-95 таких кодів: 67.100, 67.100.10, 67.100.20, 64.120, 67.120.10, 67.120.20.
Це стосується міждержавних стандартів (ГОСТ), державних стандартів (ДСТУ), галузевих стандартів (ГСТУ) та технічних умов (ТУ).
Підприємства, які виробляють молочну та м'ясну продукцію за раніше затвердженою нормативно-технічною документацією, до розрахунку приймають продукцію таких класифікаційних груп: Н11, Н12, Н13, Н16, Н17, Н18, Н98.
Основні види молочної та м'ясної продукції, які виробляються переробними підприємствами при переробці молока та м'яса в живій вазі і від реалізації яких нараховується сільгосптоваровиробниками дотація, включені в додаток.
Заступник Міністра агропромислового комплексу України Ю.Я.ЛузанЗаступник Міністраекономіки України М.В.Чечетов
Додаток
Основні види молочної та м'ясної продукції, які виробляються переробними підприємствами при переробці молока та м'яса в живій вазі, і від реалізації яких нараховується сільгосптоваровиробникам дотація
1. Масло коров'яче всіх видів, включаючи масло з різними наповнювачами і добавками.
2. Сири жирні сичужні тверді всіх видів, в тому числі нестандартні для виробництва плавлених сирів:
сири сичужні м'які всіх видів;
сири розсільні всіх видів, в тому числі бринза;
сири плавлені всіх видів з власної сировини;
сири жирні та інші білкові продукти для плавлення.
3. Продукція з незбираного молока в перерахунку на молоко, в тому числі:
молоко незбиране питне всіх видів, включаючи асортимент дитячого харчування, напої молочні;
кисломолочна продукція жирна, з неї;
кефір жирний всіх видів, з нього з плодово-ягідними та іншими наповнювачами;
простокваша всіх видів;
ацидофільні молоко та напої, ацидофілін;
кисломолочні напої жирні;
йогурт жирний, в тому числі з різними наповнювачами та добавками;
кисломолочні продукти дитячого харчування та інші кисломолочні продукти;
вершки всіх видів, включаючи вершки для дитячого харчування, та з наповнювачами і добавками;
напої вершкові;
вершки пластичні;
сметана всіх видів, з неї з наповнювачами та добавками;
сир кисломолочний (творог) жирний всіх видів, включаючи для дитячого харчування та з наповнювачами;
вироби з кисломолочного сиру - сиркова маса та сирки, напівфабрикати (вареники, сирники, тісто для сирників та інші), пасти, креми, пудинги, десерти, торти та інші;
майонези на молочній основі, соуси молочні.
4. Молоко коров'яче. Первинна обробка, зберігання та транспортування.
5. Консерви молочні, в тому числі:
молоко або вершки згущені, концентровані, стерилізовані з цукром або без цукру, всіх видів, з наповнювачами, добавками та інші.
6. Сухі молочні продукти, в тому числі:
молоко сухе незбиране всіх видів;
сухі вершки та сухі суміші, включаючи суміші для морозива, сухі молочні суміші для дитячого харчування, сухі молочні добавки, всіх видів, з наповнювачами та інші.
7. Морозиво, в тому числі:
морозиво вершкове, молочне, на плодово-ягідній основі, з наповнювачами та добавками, спеціального призначення та інше - всіх видів;
вироби з морозива, включаючи торти, кекси, тістечка з морозива та інші.
8. Продукція із знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки, в тому числі:
молоко та кисломолочні знежирені молочні продукти всіх видів, включаючи вироби з наповнювачами та добавками; напої із знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки;
сир кисломолочний (творог) знежирений, сиркова маса, сирки знежирені, напівфабрикати знежирені всіх видів, включаючи вироби з наповнювачами та добавками;
сири нежирні, інші білкові концентрати для плавлення;
морозиво на основі знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки;
молоко знежирене згущене, концентроване, стерилізоване з цукром або без цукру, з наповнювачами і добавками та інше;
сухе знежирене молоко, маслянка та сироватка, в тому числі з наповнювачами і добавками, сухий замінник незбираного молока, сухе регенерироване молоко, сухі білкові добавки, СГД та інші сухі молочні продукти;
замінник незбираного молока рідкий;
згущена молочна сироватка з цукром або без цукру, з наповнювачами чи добавками, молочна сироватка збагачена, сквашена, концентрат молочної сироватки, альбумінний сир (творог), білок з сироватки, молоко альбумінне та інші продукти з сироватки;
молочний цукор-сирець, рафінований, фармакопейний та інший;
казеїн, з нього:
казеїн-сирець;
казеїн сухий харчовий;
казеїн сухий технічний;
казеїнати харчові та інші;
реалізація знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки в оптовій і роздрібній торгівлі, продаж господарствам - постачальникам молочної сировини.
9. М'ясо яловичина.
10. М'ясо телятина.
11. М'ясо свинина.
12. М'ясо баранина, козлятина.
13. М'ясо конина.
14. М'ясо птиці, в тому числі:
м'ясо всіх видів домашньої птиці в патраному та напівпатраному виді, частини тушок (окорочки, четвертинки, половинки, філе, крила, голови, ноги, шиї, субпродукти (серце, м'язевий шлунок, печінка)), супові набори із м'яса птиці, субпродуктів;
кулінарні вироби із м'яса птиці всіх видів та напівфабрикати;
копченості із м'яса бройлерів, курей, качок, індиків, гусей;
ковбаси із м'яса птиці, варені, варено-копчені, напівкопчені, шинка із м'яса птиці, хліб м'ясний, сосиски;
тушки курчат запечені, качка запечена, кури запечені;
пасторма качина та гусяча;
консерви із м'яса птиці всіх видів як із чистого м'яса, так і з домішками різних круп, цибулі та іншого;
паштети із м'яса птиці, печінки, субпродуктів;
м'ясо птиці механічної обвалки;
пельмені різні із використанням м'яса птиці механічної обвалки;
птиця смажена: курчата, кури, качки, каченята, гуси, індики.
15. М'ясо кроликів.
16. Фасоване м'ясо.
17. Субпродукти I категорії.
18. Субпродукти II категорії.
19. Ковбасні вироби, в тому числі:
варені;
сосиски, сардельки, напівкопчені, сиров'ялені, твердокопчені;
копченості;
студень;
ковбасні вироби з конини;
інші види ковбасних виробів.
20. М'ясні напівфабрикати.
21. Жири тваринні топлені харчові.
22. Консерви м'ясні, в тому числі:
м'ясотушковані, фаршові із говядини, свинини, баранини в соусі, із субпродуктів I категорії, із субпродуктів II категорії, із м'яса птиці;
м'ясо-рослинні консерви.
23. Вироби кулінарні із м'яса.
24. Перелік продукції, що виробляється згідно з нормативно-технічною документацією, яка затверджена обласними центрами стандартизації та метрології, узгоджується з облдержадміністраціями.
Голова правління асоціації "Укрм'ясо" В.І.Попов
Голова правління асоціації "Укрмолпром" В.М.Бондаренко