ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про затвердження національних стандартів, національних нормативних документів, скасування нормативного документа та внесення зміни до наказу Держспоживстандарту
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 125 від 16.04.2008 )
Відповідно до Закону України
"Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 липня 2008 р.:
ДСТУ 4879:2007 | Крісла колісні. Загальні технічні умови - Вперше |
ДСТУ 4880:2007 | Крісла колісні. Настанови щодо застосування серії стандартів ДСТУ ISO 7176 на методи випробування (ISO/TR 13570-1:2005, NEQ) - Вперше |
б) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4881:2007 | Глютам. Технічні умови - Вперше |
ДСТУ 4882:2007 | Шини пневматичні великогабаритні та надвеликогабаритні для позадорожніх кар'єрних автомобілів. Загальні вимоги до експлуатування - Вперше |
ДСТУ 4883:2007 | Шини пневматичні для тракторів та сільськогосподарських машин. Загальні вимоги до експлуатування - Вперше |
ДСТУ 4884:2007 | Добрива органічні та органо-мінеральні. Термінита визначення понять - Вперше |
ДСТУ 4885:2007 | Енергоощадність. Геліоенергетика. Методика визначання ресурсів - Вперше |
ДСТУ 4886.1:2007 | Сіль кухонна. Правила відбирання і готування проб - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині розділу 1) |
ДСТУ 4886.2:2007 | Сіль кухонна. Визначення органолептичних показників - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.1) |
ДСТУ 4886.3:2007 | Сіль кухонна. Визначення вологи - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.2) |
ДСТУ 4886.4:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту нерозчинного у воді залишку - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.3) |
ДСТУ 4886.5:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту хлору - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.4) |
ДСТУ 4886.6:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту кальцію і магнію - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пунктів 2.5 і 2.6) |
ДСТУ 4886.7:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту сульфатів - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.8) |
ДСТУ 4886.8:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту калію - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пунктів 2.14 і 2.15) |
ДСТУ 4886.9:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту йоду - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.12) |
ДСТУ 4886.10:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту брому - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.13) |
ДСТУ 4886.11:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту фтору - Вперше |
ДСТУ 4886.12:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту залізистосиньородистого калію - Вперше |
ДСТУ 4886.13:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту оксиду заліза - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пунктів 2.9 і 2.10) |
ДСТУ 4886.14:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту хлориду калію - Вперше |
ДСТУ 4886.15:2007 | Сіль кухонна. Визначення розчинності солі - Вперше |
ДСТУ 4886.16:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту кобальту - Вперше |
ДСТУ 4886.17:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту марганцю - Вперше |
ДСТУ 4886.18:2007 | Сіль кухонна. Визначення вмісту селену - Вперше |
ДСТУ 4886.19:2007 | Сіль кухонна. Визначення маси нетто - Вперше |
ДСТУ 4886.20:2007 | Сіль кухонна. Визначення крупності - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.16) |
ДСТУ 4886.21:2007 | Розсіл хлориду натрію. Визначення загальної лужності - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.17.2) |
ДСТУ 4886.22:2007 | Розсіл хлориду натрію. Визначення густини - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.17.1) |
ДСТУ 4886.23:2007 | Розсіл хлориду натрію. Визначення складу - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пункту 2.17.3) |
ДСТУ 4886.24:2007 | Розсіл хлориду натрію. Визначення pH - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 13685-84 в частині пунктів 2.18 і 2.19) |
( Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 125 від 16.04.2008 )
2. Затвердити національні нормативні документи:
ДСТУ-ЗТ 4887:2007 | Вироби хлібобулочні. Соломка. Загальні технічні умови |
ДСТУ-ЗТ 4888:2007 | Система розроблення та поставлення продукції на виробництво. Хлібобулочні, макаронні та борошняні кондитерські вироби. Основні положення |
ДСТУ-ЗТ 4889:2007 | Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови |
ДСТУ-ЗТ 4890:2007 | Вироби булочні. Загальні технічні умови |
ДСТУ-ЗТ 4891:2007 | Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови |
ДСТУ-ЗТ 4892:2007 | Вироби хлібобулочні для спеціального дієтичного споживання. Загальні технічні умови |
3. Затвердити зміну до національного стандарту з наданням чинності з 1 березня 2008 р.:
зміна N 1 ДСТУ ГОСТ 1820:2004 | Сірники. Технічні умови |
4. Скасувати чинність нормативного документа з 1 січня 2009 р.
ГОСТ 13685-84 | Соль поваренная. Методы испытаний в частині розділу 1 та пунктів 2.1-2.6, 2.8-2.10, 2.12-2.19 |
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 17 жовтня 2007 р.
N 268 "Про затвердження національних стандартів, змін до нормативних документів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту", а саме:
у позиції 10 пункту 1 слова "та ГОСТ 18.18-97" вилучити.
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.