ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про затвердження національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення зміни до наказу Держспоживстандарту від 10 жовтня 2007 р. N 255
Відповідно до Закону України
"Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 березня 2009 р.:
ДСТУ 4869:2007 | Метрологія. Державна повірочна схема для засобів вимірювання pH - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8.120-99) |
б) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4870:2007 | Метрологія. Борошно. Визначення білості фотометричним методом - Вперше |
ДСТУ 4871:2007 | Метрологія. Аналізатори інфрачервоні для визначення вмісту речовини у зерні та продуктах його перероблення. Методика повірки (калібрування) - Вперше |
ДСТУ 4872:2007 | Цукор білий. Методи визначення золи - Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2317-93 (ГОСТ 12574-93)) |
ДСТУ 4873:2007 | Цукор молочний. Технічні умови - Вперше |
ДСТУ 4874:2007 | Агролісомеліорація. Терміни та визначення понять - Вперше |
ДСТУ 4875:2007 | Картопля. Терміни та визначення понять - Вперше |
ДСТУ 3718:2007 | Концентрати харчові. Солодкі страви. Желе, муси, пудинги, концентрати молочні. Загальні технічні умови - На заміну ДСТУ 3718-98 |
в) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 4876:2007 | Вагони трамвайні пасажирські. Загальні технічні вимоги - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8802-78 у частині пунктів 1.1, 2.1.1 - 2.1.3, 2.1.5 - 2.1.10, 2.2.1 - 2.2.3, 2.2.5 - 2.2.11, 2.2.14 - 2.2.19, 2.3.1 - 2.3.7, 2.4.12 - 2.4.14, 2.5.1 - 2.5.7, 2.6, 3.1, 3.2, 3.4, 3.6, 3.8 - 3.11 та розділу 6) |
ДСТУ 4877:2007 | Корми подрібнені стеблові. Показники фракційного складу та методи визначення - Вперше |
2. Скасувати чинність нормативних документів:
а) з 1 березня 2008 р.:
ГОСТ 8.120-99 | ГСИ. Государственная поверочная схема для средств измерений pH |
б) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 3718-98 | Концентрати харчові. Солодкі страви. Желе, муси, пудинги, концентрати молочні. Загальні технічні умови |
ДСТУ 2317-93 (ГОСТ 12574-93) | Цукор-пісок та цукор-рафінад. Метод визначення золи |
в) з 1 липня 2009 р.:
ГОСТ 8802-78 | Вагоны трамвайные пассажирские. Технические условия у частині пунктів 1.1, 2.1.1 - 2.1.3, 2.1.5 - 2.1.10, 2.2.1 - 2.2.3, 2.2.5 - 2.2.11, 2.2.14 - 2.2.19, 2.3.1 - 2.3.7, 2.4.12 - 2.4.14, 2.5.1 - 2.5.7, 2.6, 3.1, 3.2, 3.4, 3.6, 3.8 - 3.11 та розділу 6 |
3. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 10 жовтня 2007 р.
N 255 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування міждержавних стандартів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту", а саме:
у пункті 2 слова "зміна N 2 ДСТУ 3989-2000" замінити на "зміна N 1 ДСТУ 3989-2000".
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.