ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про затвердження національних стандартів, змін до нормативних документів, скасування нормативних документів, внесення змін до національного класифікатора України та внесення змін до наказу Держспоживстандарту
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 146 від 14.04.2009 )
Відповідно до Закону України
"Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4857:2007 | Неруйнівний контроль. Зварні з'єднання устаткування й конструкцій. Метод магнітної пам'яті металу - Вперше |
ДСТУ 4858:2007 | Напівфабрикати кондитерські. Методи визначення міцності агарових драглів - Вперше |
ДСТУ 4859:2007 | Вітроенергетика. Установки електричні вітряні малої потужності. Загальні технічні вимоги - Вперше |
( Термін надання чинності ДСТУ 4860:2007 встановлено з 1 липня2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики
N 146від 14.04.2009 )
ДСТУ 4860:2007 | Кислоти жирні соапстоків світлих олій та модифікованих жирів. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням реєстрації СОУ 15.4-37-08:2004) |
ДСТУ 4861:2007 | Інформація та документація. Видання. Вихідні відомості (ISO 8:1977, NEQ; ISO 1086:1991, NEQ; ISO 7275:1985, NEQ) - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7.4-86 та ГОСТ ЭД1 7.4-90) |
ДСТУ 4862:2007 | Вироби кондитерські. Метод визначання в'язкості шоколадної і кондитерської глазурі та мас для формування - Вперше |
ДСТУ 4863:2007 | Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Правила приймання та методи відбирання проб - Вперше |
ДСТУ 4864:2007 | Сировина крохмалевмісна для спиртового виробництва. Методи визначення вологості - Вперше |
ДСТУ 4865:2007 | Цукор. Метод визначання крохмалю - Вперше |
ДСТУ 4866:2007 | Цукор. Методи визначення кольоровості і каламутності розчину - Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2075-92 (ГОСТ 12572-93)) |
ДСТУ 4867:2007 | Цукор-сирець тростинний. Технічні умови постачання - Вперше |
ДСТУ 4868:2007 | Риба заморожена. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 1168-86) |
ДСТУ 2435:2007 | Сливи сушені. Технічні умови - На заміну ДСТУ 2435-94 |
ДСТУ 2641:2007 | Продукти рибні. Пакування - На заміну ДСТУ 2641-94 |
ДСТУ 3896:2007 | Вітроенергетика. Вітроенергетичні установки та вітроелектричні станції. Терміни та визначення понять - На заміну ДСТУ 3896-99 |
2. Затвердити національну зміну до міждержавного стандарту з наданням чинності з 1 лютого 2008 р.:
національна зміна N 1 ГОСТ 1023-91 | Кожа. Маркировка, упаковка, транспортирование и хранение |
3. Затвердити зміну до національного класифікатора України з наданням чинності з 1 січня 2008 р.:
Зміна N 2ДК 002:2004 | Класифікація організаційно-правових форм господарювання |
4. Скасувати чинність нормативних документів з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 2075-92 (ГОСТ 12572-93) | Цукор-пісок і цукор-рафінад. Методи визначення кольоровості |
ДСТУ 2435-94 | Сливи сушені. Технічні умови |
ДСТУ 2641-94 | Риба, морські безхребетні, водорості, ракоподібні, молюски та продукти їхньої переробки. Упакування |
ДСТУ 3896-99 | Вітроенергетика. Вітроенергетичні установки і вітроелектричні станції. Терміни та визначення |
ГОСТ 7.4-86 | Система стандартов по информации, библиотечному и издательскому делу. Издания. Выходные сведения |
ГОСТ ЭД1 7.4-90 | Система стандартов по информации, библиотечному и издательскому делу. Издания. Выходные сведения |
ГОСТ 1168-86 | Рыба мороженая. Технические условия |
5. ДП "УкрНДНЦ" скасувати реєстрацію нормативних документів з 1 січня 2009 р.:
( Термін скасування реєстрації СОУ 15.4-37-208:2004 встановлено з1 липня 2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України зпитань технічного регулювання та споживчої політики
N 146 від 14.04.2009 )
СОУ 15.4-37-208:2004 | Кислоти жирні соапстоків світлих олій та саломасів. Технічні умови |
6. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 7 листопада 2006 р.
N 319 "Про затвердження національних стандартів, змін до національного та міждержавного стандартів та скасування нормативних документів", а саме:
у підпункті "б" пункту 1 термін надання чинності ДСТУ 4694:2006 встановити з 1 березня 2008 р.;
у пункті 3 термін скасування ГОСТ 22391-89 (в частині вимог до олійної сировини) встановити з 1 березня 2008 р.
7. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 26 грудня 2006 р.
N 372 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення зміни до наказу Держспоживстандарту від 09.06.2006 N 162", а саме:
у підпункті "б" пункту 2 термін надання чинності ДСТУ 4710:2006 встановити з 1 липня 2008 р.;
у підпункті "б" пункту 4 термін скасування ГОСТ 17237-93 встановити з 1 липня 2008 р.
8. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 21 жовтня 2005 р.
N 306 "Про затвердження національних стандартів України та скасування національного та міждержавного стандартів", а саме у пункті 1:
а) назву стандарту ДСТУ EN 12944-1:2005 "Добрива, вапнувальні матеріали та ґрунтові меліоранти. Словник термінів. Частина 1. Загальні терміни (EN 12944-1:1999, IDT)" замінити на "Добрива, вапнувальні матеріали та меліоранти ґрунту. Словник термінів. Частина 1. Загальні терміни (EN 12944-1:1999, IDT)".
б) назву стандарту ДСТУ EN 12944-2:2005 "Добрива, вапнувальні матеріали та ґрунтові меліоранти. Словник термінів. Частина 2. Терміни, що стосуються добрив (EN 12944-2:1999, IDT)" замінити на "Добрива, вапнувальні матеріали та меліоранти ґрунту. Словник термінів. Частина 2. Терміни, стосовно добрив (EN 12944-2:1999, IDT)".
9. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.