ПИТАННЯ | "ТАК" | "НІ" | НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ | КОМЕНТАР |
Організація: |
У якій власності знаходиться молокопереробне підприємство | | | | |
Чи існує політика і процедура захисту інформації | | | | |
Чи існують схеми, які характеризують послідовність процесу на молокопереробному підприємстві | | | | |
Якщо так, то ці схеми включають: | | | | |
- їх значення в основній організації; | | | | |
- організацію перевірки якості; | | | | |
- різноманітні технічні дії; | | | | |
- допоміжні служби | | | | |
Чи маєте Ви можливість висловити свою думку, давати пояснення, для того щоб виконувати вимоги ваших клієнтів | | | | |
Якщо так, то в чому це полягає | | | | |
Чи є на вашому підприємстві своя відомча лабораторія | | | | |
Якщо є, то в якій системі вона акредитована | | | | |
В яких ВУЗах проходять підвищення кваліфікації спеціалісти лабораторії | | | | |
Чи приймає участь відомча лабораторія у міжлабораторних порівняльних дослідженнях | | | | |
Чи маєте ви систему підтвердження якості продукції, яку ви випускаєте | | | | |
Чи є на підприємстві менеджер з якості продукції | | | | |
Чи визначені обов'язки між різними співробітниками, які відповідають за якість | | | | |
Чи є відповідальні особи за окремі ділянки роботи | | | | |
Якщо так, то чи є персональні посадові інструкції (із зазначенням порядку виконання відповідних робіт) | | | | |
Система якості: |
Ви маєте керівництво з якості | | | | |
Якщо так, то чи містить воно декларацію про політику якості | | | | |
Чи містить система якості наступну інформацію: | | | | |
- структуру, що підтверджена документально; | | | | |
- роль і обов'язки у ній технічного управління і менеджера з якості | | | | |
Чи є система ведення документації | | | | |
- Чи існують процедури, направлені на забезпечення контролю за її веденням | | | | |
- Чи існують інструкції, за якими здійснюється затвердження документів | | | | |
Контракти з субпідрядниками: |
Чи заключаються угоди із субпідрядниками, на виконання тих чи інших робіт | | | | |
Якщо так, то за якими напрямками | | | | |
За якими показниками ці субпідрядники обираються | | | | |
Придбання послуг та необхідних компонентів: |
Чи є політика вибору у придбанні послуг та компонентів | | | | |
Чи описані процедури | | | | |
Якщо так, то які вони | | | | |
Які критерії відповідності використовуються для компонентів (товарів), які вам потрібно придбати | | | | |
Чи оцінюєте ви постачальників компонентів (товарів, послуг) | | | | |
Якщо так, то за якими критеріями | | | | |
Скарги: |
Чи визначили ви політику щодо розгляду скарг, які надішли | | | | |
Чи існує процедура розгляду скарг | | | | |
Контроль невідповідності: |
Чи існує політика, яка здійснюється у разі невідповідності продукції | | | | |
У разі виявлення невідповідності в роботі, чи визначені процедури її усунення | | | | |
Корегуючи дії: |
Чи визначена політика виконання корегуючих дій, у разі виявлення невідповідності | | | | |
Чи існує процедура виконання корегуючих дій | | | | |
Чи здійснюються відповідні дії стосовно контролю ефективності корегуючих дій | | | | |
Попереджувальні дії: |
Чи існують процедури, відносно попереджувальних (профілактичних) дій | | | | |
Контроль реєстрації: |
Чи існує процедура стосовно управління реєстрацією | | | | |
Якщо так, то чи вона прописана | | | | |
Які типи реєстрації використовуються | | | | |
Внутрішній аудит: |
Чи проводите Ви внутрішній аудит | | | | |
Якщо так, то чи існує процедура внутрішнього контролю за якістю | | | | |
З якою частотою він організований | | | | |
Які об'єкти підлягають перевірці | | | | |
Надайте, будь-ласка, для розгляду: | | | | |
- схеми внутрішнього контролю за якістю кожного виду продукції; | | | | |
- опис процедури щодо здійснення дезінфекції приміщень; | | | | |
- схеми контролю за якістю деззасобів; | | | | |
- схеми контролю за якістю води, яка використовується на підприємстві; | | | | |
- схеми використання спецодягу; | | | | |
- опис технологічного процесу, при виготовленні кожного виду продукції, з урахуванням кожної стадії. Інструкції з виготовлення; | | | | |
- перелік продукції, що виробляється підприємством; | | | | |
- умови її зберігання на складі; | | | | |
- форма обробки (охолодження, пастеризація тощо); | | | | |
- найбільш важливі параметри, характеристики (хімічні, фізичні, органолептичні, мікробіологічні тощо); | | | | |
- зовнішній вигляд кінцевої продукції, її упаковка; | | | | |
- умови зберігання та реалізації; | | | | |
- термін зберігання; | | | | |
- маркування з урахуванням призначення продукції (для дітей, грудних дітей, людей похилого віку); | | | | |
- схема контролю за якістю та безпекою продукції, яка випускається; | | | | |
- схема лабораторного контролю | | | | |
Персонал: |
Чи визначена необхідність політики щодо управління підготовки кадрів | | | | |
Чи існує відповідна процедура | | | | |
Чи всі співробітники працюють за контрактом | | | | |
Чи існує опис функцій для всього персоналу | | | | |
Екологічні умови та споруди: |
Чи здійснюється контроль за умовами виконання робіт | | | | |
Чи прописані умови, при яких повинні проводитись конкретні роботи, якщо так, які вони | | | | |
Чи існують інструкції з використання того чи іншого обладнання | | | | |
Чи існують інструкції з виготовлення конкретного виду продукції | | | | |
Якщо так, то хто і коли їх затвердив | | | | |
Чи плануються роботи з розвитку виробництва | | | | |
Чи призначена відповідальна особа за розвиток виробництва | | | | |
Якщо так, то які її функції | | | | |
Чи прогнозуються ресурси на розвиток виробництва, і як їх планують використовувати | | | | |
Обладнання: |
Чи відповідає обладнання, яке використовується на підприємстві, ISO 9001 тощо | | | | |
Чи існує комп'ютерна (або теле-) програма забезпечення контролю за операціями на кожній ділянці виробництва і на підприємстві в цілому | | | | |
Гігієнічні вимоги до персоналу: |
Чи перевіряється здоров'я персоналу та дотримання особистої гігієни | | | | |
Якщо перевіряється, то ким | | | | |
Чи є гігієнічний кордон | | | | |
Якщо є, надайте схему гігієнічного кордону (санпропускник, душові, кімнати для переодягання тощо) | | | | |
Чи є умови для централізованого прання | | | | |
Чи є умови для сушки змінного робочого одягу та взуття | | | | |
Чи є персональні шафи для домашнього та робочого спецодягу | | | | |
Надайте схеми спецодягу: | | | | |
- кепка на волосся; | | | | |
- маска для обличчя; | | | | |
- робочий халат; | | | | |
- нарукавники; | | | | |
- фартухи; | | | | |
- рукавички; | | | | |
- чоботи світлого кольору | | | | |
Якщо схема є, то чи робочий персонал забезпечений подвійним комплектом спецодягу | | | | |
Як часто дезінфікують рукавички, і як часто здійснюється контроль за чистотою рук | | | | |
Чи існує басейн (ємність) для дезінфекції взуття | | | | |
Чи існує гігієнічна зона | | | | |
Чи існує устаткування для миття та дезінфекції взуття | | | | |
Чи є в наявності резервуари із рідким милом | | | | |
Вимоги до цехів: |
Чи забезпечує вибране приміщення недопущення негативного впливу на продукцію | | | | |
Чи планування забезпечує розділення на чисту і брудну зони | | | | |
Чи відпрацьована схема технологічного процесу (отримання сировини, її зберігання, технологічна обробка, упаковка, відправка на склад) без перетину окремих етапів технологічного ланцюга | | | | |
Якщо так, надайте схему | | | | |
Чи покриті підлоги водостійкими матеріалами (керамічна плитка, пластик, мінеральні смоли тощо) | | | | |
- без пошкоджень; | | | | |
- з пошкодженням | | | | |
Чи мають стіни чисте гігієнічне покриття | | | | |
Чи має стеля чисте гігієнічне покриття (гладенький пластик тощо) | | | | |
Чи знаходиться електропроводка в спеціальному підвісному каналі із нержавіючої сталі (в трубах - добре рішення) | | | | |
Двері: | | | | |
- пластикові - оптимальний варіант; | | | | |
- покриті цинком - можливий варіант | | | | |
Чи правильно розташована вентиляція | | | | |
Чи забезпечує вона необхідну аерацію | | | | |
Чи є достатня кількість освітлювальних приладів, конструкція яких не допускає потрапляння шматочків скла у продукти | | | | |
До холодильних, морозильних приміщень вимоги такі ж | | | | |
Чи в задовільному стані гігієнічна система відпрацьованої води (стан труб, повороти округлі, чисті тощо) | | | | |
Чи є надійний захист від шкідників (комахи, гризуни тощо) | | | | |
- чи є сітка на вікнах; | | | | |
- чи є "ловушки" з приманкою для гризунів; | | | | |
- чи є позначка "ловушки"; | | | | |
- чи є позначка "приманка" | | | | |
Чи є достатня кількість місць для миття та дезінфекції | | | | |
Чи є безконтактні крани вмивальників для миття рук з холодною, гарячою водою | | | | |
Чи є одноразові рушники | | | | |
Чи є відповідні можливості для очистки та дезінфекції вантажних відсіків транспортних засобів | | | | |
Чи є приміщення для очистки і дезінфекції контейнерів | | | | |
Чи є пристрій для миття і дезінфекції рук перед входом у виробничий цех | | | | |
Чи є пристрій для миття взуття і фартухів | | | | |
Чи є сушка мокрих чистих фартухів | | | | |
Чи є окремі приміщення (устаткування) для зберігання відходів виробництва | | | | |
Чи всі матеріали, які використані для виготовлення обладнання: | | | | |
- не токсичні; | | | | |
- стійкі до корозії; | | | | |
- гладенькі; | | | | |
- легко миються і дезінфікуються; | | | | |
- стійкі до ушкодження (розривів тощо); | | | | |
- не пропускають сторонніх запахів; | | | | |
- столи і стільці пластикові (оптимальний варіант) | | | | |
Чи обладнання розміщене не занадто близько до стін | | | | |
Чи є обладнання для миття робочих приміщень кожного цеху окремо | | | | |
Чи є очищаючі та дезінфікуючі засоби | | | | |
Якщо так, надайте схему очистки | | | | |
Які є вимоги до кожної технологічної схеми | | | | |
Як здійснюється контроль тестування готової продукції | | | | |
Надайте, будь-ласка, схему контролю | | | | |
Чи є умови для проведення такого тестування | | | | |
Чи є умови для зберігання архівних зразків продукції, яка виготовляється | | | | |
Чи є журнал реєстрації архівних зразків продукції | | | | |