• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження національних стандартів та встановлення перехідного періоду

Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики  | Наказ від 13.07.2009 № 249
Реквізити
  • Видавник: Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики
  • Тип: Наказ
  • Дата: 13.07.2009
  • Номер: 249
  • Статус: Документ діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики
  • Тип: Наказ
  • Дата: 13.07.2009
  • Номер: 249
  • Статус: Документ діє
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
13.07.2009 N 249
Про затвердження національних стандартів та встановлення перехідного періоду
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7048:2009 Консерви м'ясорослинні та кров'яні. Загальні
технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86
(в частині м'ясорослинних
та кров'яних консервів)
ДСТУ 7049:2009 Консерви м'ясні субпродуктові. Загальні
технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86
(в частині субпродуктових консервів)
ДСТУ 7050:2009 Консерви м'ясні. Паштети печінкові. Загальні
технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 12314-66,
ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77)
2. Запровадити перехідний період одночасної дії ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7050:2009, РСТ УРСР 1416-86, ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77 з 1 січня 2010 року до 1 квітня 2010 року.
3. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених нормативних документів:
3.1. Привести технічні умови на консерви м'ясні, м'ясорослинні та субпродуктові у відповідність до вимог ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009 та ДСТУ 7050:2009.
3.2. Забезпечити використання залишку пакувальних матеріалів та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог РСТ УРСР 1416-86, ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77, ГОСТ 12424-77 та чинних технічних умов.
4. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України:
- поінформувати суб'єкти господарювання про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих у підпункті 3.2 цього наказу;
- забезпечити анулювання технічних умов, які не будуть приведені у відповідність до вимог ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009 та ДСТУ 7050:2009.
5. Органам з сертифікації харчових продуктів провести позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7049:2009
За позитивними результатами технічного нагляду переоформити сертифікати відповідності.
6. Скасувати чинність нормативних документів з 1 квітня 2010 р.:
РСТ УРСР 1416-86 Консерви субпродуктові, м'ясо-рослинні та
кров'яні. Загальні технічні умови
ГОСТ 12314-66 Консервы мясные. Паштет "Арктика".
Технические условия
ГОСТ 12319-77 Консервы мясные. Паштет печеночный.
Технические условия
ГОСТ 12424-77 Консервы мясные. Паштет "Пражский".
Технические условия
7. Продовжити термін дії нормативних документів, чинність яких обмежена пунктом 5 наказу Держспоживстандарту від 31.12.2008 N 525, до 1 січня 2010 року:
ДСТУ 4817:2007 Діоксид вуглецю газоподібний і скраплений.
Технічні умови
ГОСТ 8050-85 Двуокись углерода газообразная и жидкая.
Технические условия.
8. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.), ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк