ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про затвердження національних стандартів України та скасування міждержавного стандарту
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 496 від 30.12.2009 )
Відповідно до Закону України
"Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ ISO 2173:2007 | Продукти з фруктів та овочів. Визначення розчинних сухих речовин рефрактометричним методом (ISO 2173:2003, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 4254-6:2007 | Сільськогосподарські машини. Вимоги безпеки. Частина 6. Обладнання для захисту рослин (ISO 4254-6:1995, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 4254-7:2007 | Сільськогосподарські машини. Вимоги безпеки. Частина 7. Збиральні комбайни, машини для збирання кормових культур та бавовни (ISO 4254-7:1995, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 5515:2007 | Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Розкладання органічної речовини перед аналізом вологим методом (ISO 5515:1979, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 5516:2007 | Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Розкладання органічної речовини перед аналізом методом обзолювання (ISO 5516:1978, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 5517:2007 | Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Визначення вмісту заліза фотометричним методом із застосуванням 1.10-фенантроліну (ISO 5517:1978, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 5520:2007 | Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Методи визначення лужності загальної та водорозчинної золи (ISO 5520:1981, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 5523:2007 | Продукти плодоовочеві рідинні. Визначення вмісту діоксиду сірки загальним методом (ISO 5523:1981, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 6731:2007 | Молоко, вершки та згущене молоко. Визначення масової частки сухих речовин (контрольний метод) (ISO 6731:1989, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 7932:2007 | Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Горизонтальний метод визначення кількості ймовірно Bacillus cereus. Техніка підрахунку за температури 30 град.С (ISO 7932:2004, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 8381:2007 | Продукти дитячого харчування на основі молока. Визначення вмісту жиру гравіметричним методом (контрольний метод) (ISO 8381:2000, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 10272-1:2007 | Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Горизонтальний метод виявлення і підрахунку кампілобактерій (Campylobacter spp) Частина 1. Метод виявлення (ISO 10272-1:2006, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 10273:2007 | Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Горизонтальний метод виявлення умовно патогенних Yersinia enterocolitica (ISO 10273:2003, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 10470:2007 | Кава зелена. Контрольна карта дефектів (ISO 10470:2004, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 11870:2007 | Молоко і молочні продукти. Визначення масової частки жиру. Загальні рекомендації щодо використання методів із застосуванням жиромірів (ISO 11870:2000, IDT) - Вперше |
ДСТУ ISO 12080-1:2007 | Молоко сухе знежирене. Визначення вмісту вітаміну А. Частина 1. Колориметричний метод (ISO 12080-1:2000, IDT) - Вперше |
ДСТУ EN 12014-5:2007 | Продукти харчові. Визначення вмісту нітратів і (або) нітритів. Частина 5. Ферментативний метод визначення вмісту нітратів в овочевих продуктах для дитячого харчування (EN 12014-5:1997, IDT) - Вперше |
ДСТУ ETSI EN 300 386:2007 | Електромагнітна сумісність та радіочастотний спектр. Устатковання телекомунікаційних мереж. Вимоги до електромагнітної сумісності (ETSI EN 300 386:2005, IDT) - Вперше |
ДСТУ OIML D 13:2007 | Метрологія. Рекомендації з укладання двосторонніх або багатосторонніх угод щодо визнання результатів випробувань, затвердження типу, повірки засобів вимірювальної техніки (OIML D 13:1986:1986, IDT) - Вперше |
ДСТУ 4832:2007 | Протипожежна техніка. Напівжорсткі рукави для пожежних кран-комплектів. Загальні вимоги (EN 694:2001, MOD) - Вперше |
ДСТУ 4833:2007 | Протипожежні покривала. Загальні вимоги (EN 1869:1997, MOD) - Вперше |
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики
N 496 від 30.12.2009 )
1-1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 жовтня 2010 р.:
ДСТУ ISO 6540:2007 | Кукурудза. Визначення вмісту вологи (в цілих та подрібнених зернах) (ISO 6540:1980, IDT) - Вперше (зі скасуванням чинності в Україні ГОСТ 29305-92 (ИСО 6540-80)) |
ДСТУ ISO 16050:2007 | Продукти харчові. Визначення афлатоксину B , B , G та G у зернових культурах, 1 2 1 2 горіхах та продуктах їх перероблення. Метод високоефективної рідинної хроматографії (ISO 16050:2003, IDT) - Вперше |
( Пункт 1 доповнено пунктом 1-1 згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики
N 496 від 30.12.2009 )
2. Скасувати в Україні чинність міждержавного стандарту з 1 жовтня 2010 р.:
ГОСТ 29305-92 (ИСО 6540-80) | Кукуруза. Метод определения влажности (измельченных и целых зерен) |
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики
N 496 від 30.12.2009 )
3. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту стандартизації та метрології Нелепова А.А.