• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 03.08.2006 р. N 230, від 10.11.2006 р. N 322, від 25.12.2006 р. N 364, від 27.12.2006 р. N 374, від 27.12.2006 р. N 375, від 05.05.2008 р. N 140 та від 16.05.2008 р. N 154

Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики  | Наказ від 12.06.2008 № 192
Документ підготовлено в системі iplex
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
12.06.2008 N 192
Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 03.08.2006 р. N 230, від 10.11.2006 р. N 322, від 25.12.2006 р. N 364, від 27.12.2006 р. N 374, від 27.12.2006 р. N 375, від 05.05.2008 р. N 140 та від 16.05.2008 р. N 154
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 270 від 04.08.2008 N 424 від 26.11.2008 N 478 від 28.12.2009 N 496 від 30.12.2009 N 47 від 18.02.2010 N 107 від 24.03.2010 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити зміну до національного стандарту України з наданням чинності з 1 вересня 2008 р.:
зміна N 1 ДСТУ 4282:2004 Солод пивоварний ячмінний. Загальні
технічні умови
2. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності
а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 5004:2008 Какао-масло. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 5005:2008 Замінники какао-масла. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 28931-91)
ДСТУ 5006:2008 Какао терте. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 5007:2008 Замінники какао-масла. Метод визначання масової
частки твердих тригліцеридів
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 28929-91)
ДСТУ 5008:2008 Рідини парфумерно-косметичні. Методи визначання
об'ємної частки етилового спирту
- Вперше
ДСТУ 5009:2008 Вироби парфумерно-косметичні. Правила
приймання, відбирання проб, методи
органолептичних випробувань
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 29188.0-91)
ДСТУ 5010:2008 Продукція парфумерно-косметична. Пакування,
маркування, транспортування і зберігання
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 27429-87, ГОСТ 28303-89)
ДСТУ 5011:2008 Кокони шовковичного шовкопряда племінні.
Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 5012:2008 Шовківництво. Терміни та визначення понять
- Вперше
ДСТУ 5013:2008 Водорості та трави морські. Номенклатура
біологічна і товарна
- Вперше
ДСТУ 5014:2008 Ентомофаги та акарифаги шкідників
сільськогосподарських культур.
Номенклатура зоологічна і товарна
- Вперше
ДСТУ 5015:2008 Волокно лляне коротке. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 9394-76)
ДСТУ 5016:2008 Ентомологічні препарати трихограми.
Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 5017:2008 Метрологія. Державна повірочна схема для
засобів вимірювання параметрів шорсткості
R , R і R в діапазоні
a max z
від 0,025 мкм до 1600 мкм
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8.296-78)
ДСТУ-Н 5018:2008 Метрологія. Системи для вимірювання витрати,
об'єму та маси води автоматизовані. Типова
програма державної метрологічної атестації
методики виконання вимірювання
- Вперше
ДСТУ 5019:2008 Торф. Терміни та визначення понять
- Вперше
( Підпункт "а" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 270 від 04.08.2008 )
б) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 5020:2008 Концентрати харчові. Методи визначання домішок
і зараженості шкідниками зерна
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 15113.2-77)
в) з 1 липня 2010 р.:
( Позицію підпункту "в" пункту 2 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 496 від 30.12.2009 )( Позицію підпункту "в" пункту 2 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 496 від 30.12.2009 )( Підпункт "в" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з НаказамиДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 270 від 04.08.2008, N 107 від 24.03.2010 )
г) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 5023:2008 Вироби кондитерські борошняні. Метод визначання
здатності до намокання
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 10114-80)
ДСТУ 5024:2008 Вироби кондитерські. Методи визначання
кислотності та лужності
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 5898-87)
ДСТУ 5025:2008 Вироби кондитерські. Метод визначання масової
частки загальної сірчистої кислоти
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 26811-86)
( Позицію підпункту "г" пункту 2 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 47 від 18.02.2010 )
ДСТУ 5027:2008 Протипожежна техніка. Установки водяного
пожежогасіння автоматичні. Зрошувачі для
водяних завіс. Загальні технічні вимоги та
методи випробовування
- Вперше
( Позицію підпункту "г" пункту 2 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 478 від 28.12.2009 )( Підпункт "г" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з НаказамиДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 424 від 26.11.2008, N 47 від 18.02.2010 )
д) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ Соя. Ідентифікація генетично модифікованих
5021.1:2008 організмів. Частина 1. Методи відбирання та
правила готування проб
- Вперше
ДСТУ Соя. Ідентифікація генетично модифікованих
5021.2:2008 організмів. Частина 2. Метод визначання
генетично модифікованих організмів
- Вперше
( Позицію підпункту "д" пункту 2 виключено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 107 від 24.03.2010 )( Пункт 2 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 496 від 30.12.2009; із змінами,внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 47від 18.02.2010 )
д) з 1 червня 2010 р.
ДСТУ 5028:2008 Яйця курячі харчові. Технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням в Україні ГОСТ 27583-88)
( Пункт 2 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 478 від 28.12.2009 )
е) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ 5026:2008 Просо. Технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням чинності в Україні
ГОСТ 22983-88)
( Пункт 2 доповнено підпунктом "е" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 107 від 24.03.2010 )
3. Скасувати чинність нормативних документів
а) з 1 січня 2009 р.:
ГОСТ 28931-91 Заменители масла какао. Технические условия
ГОСТ 28929-91 Заменители масла какао. Метод определения
массовой доли твердых триглицеридов
ГОСТ 29188.0-91 Изделия парфюмерно-косметические. Правила
приемки, отбор проб, методы органолептических
испытаний
ГОСТ 27429-87 Изделия парфюмерно-косметические, жидкие.
Упаковка, маркировка, транспортирование и
хранение
ГОСТ 28303-89 Изделия косметические. Упаковка, маркировка,
транспортирование и хранение
ГОСТ 9394-76 Волокно льняное короткое. Технические условия
ГОСТ 8.296-78 ГСИ. Государственный специальный эталон и
общесоюзная поверочная схема для средств
измерений параметров шероховатости
R и R в диапазоне 0,025/1600 мкм
max z
( Підпункт "а" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 270 від 04.08.2008 )
б) з 1 липня 2009 р.:
ГОСТ 15113.2-77 Концентраты пищевые. Методы определения
примесей и зараженности вредителями хлебных
запасов
в) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 10114-80 Изделия кондитерские мучные. Метод определения
намокаемости
ГОСТ 5898-87 Изделия кондитерские. Методы определения
кислотности и щелочности
( Позицію підпункту "в" пункту 3 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 47 від 18.02.2010 )
ГОСТ 26811-86 Изделия кондитерские. Метод определения
массовой доли общей сернистой кислоты
( Позицію підпункту "в" пункту 3 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 478 від 28.12.2009 )
г) з 1 червня 2010 р.
ГОСТ 27583-88 Яйца куриные пищевые.
Технические условия
( Пункт 3 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 478 від 28.12.2009 )
д) з 1 липня 2010 р.
ГОСТ 22983-88 Просо. Требования при заготовках
и поставках.
( Пункт 3 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання та споживчоїполітики N 47 від 18.02.2010; із змінами,внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 107від 24.03.2010 )
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 3 серпня 2006 р. N 230 "Про затвердження національних стандартів України", а саме: термін надання чинності ДСТУ ISO 6579:2006 та ДСТУ ISO 18593:2006 замінити слова та цифри з "1 липня 2007 р." на "1 жовтня 2008 р.".
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 10 листопада 2006 р. N 322 "Про надання чинності в Україні міждержавним стандартам, змінам до міждержавних стандартів та скасування нормативних документів", а саме: у пункті 1 запровадити перехідний період одночасної дії ДСТУ ГОСТ 12.4.041:2006 та ГОСТ 12.4.041-89 терміном на 3 роки.
6. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 25 грудня 2006 р. N 364 "Про затвердження національних стандартів України та скасування нормативних документів", а саме: термін надання чинності ДСТУ ISO 658:2006 замінити з "1 січня 2008 р." на " 1 жовтня 2008 р.".
7. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 27 грудня 2006 р. N 374 "Про затвердження національних стандартів України та скасування нормативних документів", а саме:
- термін надання чинності ДСТУ ISO 771:2006, ДСТУ ISO 5511:2006, ДСТУ ISO 7847:2006 замінити слова та цифри з "1 січня 2008 р." на "1 жовтня 2008 р.";
- у пункті 1 підпункту "а" ДСТУ ISO 7847:2006 словосполучення "дієновою кислотою" замінити на словосполучення "дієновою структурою".
8. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 27 грудня 2006 р. N 375 "Про затвердження національних стандартів та скасування нормативних документів", а саме: термін надання чинності ДСТУ ISO 542:2006 замінити з "1 січня 2008 р." на "1 жовтня 2008 р.".
9. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 5 травня 2008 р. N 140 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказу Держспоживстандарту від 26.12.2006 р. N 372", а саме:
у пункті 1 підпункту "б" слова та цифри "ДСТУ 4986:2008 "Матка бджолина української степової породи" (зі скасуванням в Україні ГОСТ 23127-78) замінити на слова та цифри "ДСТУ 4986:2008 (зі скасуванням в Україні ГОСТ 23127-78, в частині української степової породи)".
10. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 16 травня 2008 р. N 154 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів", а саме:
у пункті 2 підпункту "б" слова та цифри "зміна N 1 ДСТУ 3226-95 (ГОСТ 10882-98)" замінити на слова та цифри "національна зміна N 1 ДСТУ 3226-95 (ГОСТ 10882-98)".
11. Керівникам центрів стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені цим наказом.
12. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше, ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
13. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк