• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про затвердження національних стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування чинності нормативних документів

Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики  | Наказ від 09.06.2006 № 162
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
09.06.2006 N 162
Про затвердження національних стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування чинності нормативних документів
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 227 від 01.08.2006 N 372 від 26.12.2006 N 64 від 26.03.2007 N 76 від 04.04.2007 N 105 від 18.05.2007 N 170 від 30.07.2007 N 176 від 02.08.2007 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III та на виконання плану державної стандартизації на 2005 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ
2272:2006
Пожежна безпека. Терміни та визначення основних
понять - На заміну ДСТУ 2272-93
( Підпункт "а" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 76 від 04.04.2007 )
б) з 1 квітня 2007 р.:
( Термін надання чинності ДСТУ 4589:2006 встановлено з 1 серпня 2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 64 від 26.03.2007 )
ДСТУ
4589:2006
Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного
ділення яловичини за кулінарним призначенням.
Технічні умови - Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4590:2006 встановлено з 1 серпня 2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 64 від 26.03.2007 )
ДСТУ
4590:2006
Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного
ділення свинини за кулінарним призначенням.
Технічні умови - Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4591:2006 встановлено з 1 серпня 2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 64 від 26.03.2007 )
ДСТУ
4591:2006
Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови -
Вперше (зі скасуванням ГОСТ 16290-86)
( Термін надання чинності ДСТУ 4592:2006 встановлено з 1 липня 2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 76 від 04.04.2007 )
ДСТУ
4592:2006
Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови -
Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4593:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 105 від 18.05.2007 )
ДСТУ
4593:2006
Шрот соєвий харчовий. Технічні умови - Вперше (зі
скасуванням ГОСТ 8056-96)
( Термін надання чинності ДСТУ 4594:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4594:2006
Грена шовковичного шовкопряда. Технічні умови -
Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4595:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 105 від 18.05.2007 )
ДСТУ
4595:2006
Білок соєвий. Технічні умови - Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4596:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 105 від 18.05.2007 )
ДСТУ
4596:2006
Білок соняшниковий. Технічні умови - Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4597:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 105 від 18.05.2007 )
ДСТУ
4597:2006
Концентрат соєвий харчовий. Технічні умови -
Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4598:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4598:2006
Олія гірчична. Технічні умови - Вперше (зі
скасуванням в Україні ГОСТ 8807-94)
( Термін надання чинності ДСТУ 4599:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4599:2006
Жири рослинні та їхні композиції для виробництва
спредів і сумішей жирових. Номенклатура та вимоги
до показників якості та безпеки - Вперше
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ
4600:2006
Макухи та шроти. Методи визначення металевих
домішок - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 13979.5-68 в
частині, що стосується макухи та шротів)
ДСТУ
4601:2006
Насіння олійних культур. Методи відбирання проб -
Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10852-86 в частині
методів відбирання проб)
( Термін надання чинності ДСТУ 4602:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4602:2006
Олії. Методи визначення воскоподібних речовин -
Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4603:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4603:2006
Олії. Методи визначення масової частки вологи та
летких речовин - Вперше (зі скасуванням ГОСТ
11812-66)
( Термін надання чинності ДСТУ 4604:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4604:2006
Олії, натуральні жирні кислоти, какао-масло і його
замінники. Метод визначення числа омилення -
Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5478-90)
ДСТУ
4605:2006
Насіння кормових буряків. Посівні якості. Технічні
умови - На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині насіння
кормових буряків)
ДСТУ
4606:2006
Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні умови -
Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12186-77; ГОСТ
12187-66; ГОСТ 12296-66; ГОСТ 12297-66)
ДСТУ
4607:2006
Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні
технічні умови - Вперше (зі скасуванням ГОСТ
8286-90)
ДСТУ
4608:2006
Чипси і снеки картопляні. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ
4609:2006
Сировина пір'яно-пухова. Технічні умови - Вперше
( Термін надання чинності ДСТУ 4610:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ДСТУ
4610:2006
Деодистилят (олія скруберна, олія кисла). Технічні
умови - Вперше
2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням чинності з 1 вересня 2006 р.:
зміна N 2
ДСТУ 3868-99
Паливо дизельне. Технічні умови
зміна N 4
ДСТУ
4135-2002
Цукерки. Загальні технічні умови
3. Затвердити національні зміни до міждержавних стандартів з наданням чинності:
а) з 1 липня 2006 р.:
національна
зміна N 1
ДСТУ ГОСТ
10791-2006
Колеса суцільнокатані. Технічні умови
б) з 1 вересня 2006 р.:
національна
зміна N 1
ДСТУ 2057-92
(ГОСТ
30019.1-93)
"Застежка текстильная. Общие технические условия"
( Підпункт "б" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 372 від 26.12.2006 )
в) з 1 січня 2009 р.:
національна зміна N 1
ГОСТ 14163-88
Электроконфорки чугунные. Технические
условия
( Пункт 3 доповнено підпунктом згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 372 від 26.12.2006 )
4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 вересня 2006 р.:
ДСТУ 2448-94Кисневе різання. Вимоги безпеки
б) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 2272-93Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека.
Терміни та визначення
( Підпункт "б" пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 76 від 04.04.2007 )
в) з 1 квітня 2007 р.:
( Термін скасування ГОСТ 16290-86 встановлено з 1 серпня 2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 64 від 26.03.2007 ) ( Термін скасування ГОСТ 16290-86 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 16290-86"Колбасы варено-копченые. Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 8056-96 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 105 від 18.05.2007 )
ГОСТ 8056-96"Шрот соевый пищевой. Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 8807-94 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ГОСТ 8807-94"Масло горчичное. Технические условия"
г) з 1 липня 2007 р.:
ГОСТ
13979.5-68
"Жмыхи, шроты и горчичный порошок. Методы
определения металлопримесей" в частині, що
стосується макухи та шротів
ГОСТ 10852-86"Семена масличные. Правила приемки и методы отбора
проб" в частині методів відбирання проб
( Термін скасування ГОСТ 11812-66 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ГОСТ 11812-66"Масла растительные. Методы определения влаги и
летучих веществ"
( Термін скасування ГОСТ 5478-90 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )
ГОСТ 5478-90"Масла растительные и натуральные жирные кислоты.
Метод определения числа омыления"
ДСТУ 2240-90Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та
посівні якості. Технічні умови в частині насіння
кормових буряків
( Термін скасування ГОСТ 12186-77 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 12186-77"Консервы мясные. Фарш свиной сосисочный.
Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 12187-66 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 12187-66"Консервы мясные. Колбасный фарш
ветчинно-рубленый. Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 12296-66 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 12296-66"Консервы мясные. Колбасный фарш отдельный.
Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 12297-66 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 12297-66"Консервы мясные. Колбасный фарш любительский.
Технические условия"
( Термін скасування ГОСТ 8286-90 встановлено з 1 липня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 170 від 30.07.2007 )
ГОСТ 8286-90"Консервы мясо-растительные. Каша с мясом.
Технические условия"
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 28 лютого 2005 року N 54а, а саме: у пункті 1 замінити у назвах ДСТУ 4375:2005 "хрунти. Метод визначення калій-буферності ґрунту" та ДСТУ 4376:2005 хрунти. Оцінювання придатності земель (ґрунтів) для вирощування пивоварного ячменю" слово "ґрунти" на "Якість ґрунту".
( Пункт 5 з змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 227 від 01.08.2006 )
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова О.Висоцький
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua