ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
27.04.2006 N 130 |
Про затвердження національних стандартів, зміни до національного стандарту та скасування нормативних документів
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 76 від 04.04.2007 N 104 від 18.05.2007 N 105 від 18.05.2007 N 169 від 30.07.2007 N 176 від 02.08.2007 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III і на виконання плану державної стандартизації на 2005 рік
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 січня 2007 р.:
( Термін надання чинності ДСТУ 4551:2006 встановлено з 1 липня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 76від 04.04.2007 )
|ДСТУ 4551:2006 |Пломби індикаторні. Стійкість до |
| |маніпулювання, фальсифікації та підробки. |
| |Вимоги та методи випробувань |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4552:2006 |Сироватка молочна суха. Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4553:2006 |Сироватка молочна згущена. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4554:2006 встановлено з 1 липня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 76від 04.04.2007 )
|ДСТУ 4554:2006 |Сир кисломолочний. Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 248-90) |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4555:2006 встановлено з 1 липня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 76від 04.04.2007 )
|ДСТУ 4555:2006 |Маслянка суха. Технічні умови |
| |- Вперше суха. Технічні умови |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4556:2006 встановлено з 1 липня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 76від 04.04.2007 )
|ДСТУ 4556:2006 |Молоко сухе швидкорозчинне. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 квітня 2007 р.:
( Термін надання чинності ДСТУ 4557:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4557:2006 |Продукти жирові для дитячого та дієтичного|
| |харчування. Спреди дитячі. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4558:2006 встановлено з 1 липня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 76від 04.04.2007 )
|ДСТУ 4558:2006 |Сир пошехонський. Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1899-85)|
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4559:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4559:2006 |Водень технічний для гідрування жирів. |
| |Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4560:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 105від 18.05.2007 )
|ДСТУ 4560:2006 |Майонези. Правила приймання та методи |
| |випробування |
| |- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 30004.2-93) |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4561:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4561:2006 |Соуси салатні. Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4562:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4562:2006 |Олія кокосова. Технічні умови постачання |
| |- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10766-64) |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4563:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4563:2006 |Олія пальмоядрова. Технічні умови |
| |постачання |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4564:2006 |Мінарини. Загальні технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4565:2006 встановлено з 1 жовтня2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 104від 18.05.2007 )
|ДСТУ 4565:2006 |Ряжанка та варенець. Технічні умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------
в) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4566:2006 |Буряки цукрові. Методи визначання |
| |молекулярно-генетичного поліморфізму |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4567:2006 |Насіння кормових буряків заготовлюване. |
| |Технічні умови - Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4568:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4568:2006 |Олії. Методи визначання колірного числа - |
| |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5477-93) |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4569:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4569:2006 |Жири тваринні і рослинні та олії. Методи |
| |визначання йодного числа - Вперше (зі |
| |скасуванням ГОСТ 5475-69) |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін надання чинності ДСТУ 4570:2006 встановлено з 1 січня2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питаньтехнічного регулювання та споживчої політики N 176від 02.08.2007 )
|ДСТУ 4570:2006 |Жири рослинні та олії. Метод визначання |
| |пероксидного числа - Вперше (зі |
| |скасуванням ГОСТ 26593-85) |
------------------------------------------------------------------
2. Затвердити зміну до національного стандарту та національну зміну до міждержавного стандарту з наданням чинності:
а) з 1 липня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------
|зміна N 2 ДСТУ |Бітуми нафтові дорожні в'язкі. Технічні |
|4044-2001 |умови |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 серпня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------
|національна зміна |Плити газові побутові. Загальні технічні |
|N 6 ДСТУ 2204-93 |умови |
|(ГОСТ 10798) | |
------------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|РСТ УССР 248-90 |Сир з коров'ячого молока. Технічні умови |
------------------------------------------------------------------
( Підпункт "а" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з НаказомДержавного комітету України з питань технічного регулювання таспоживчої політики N 76 від 04.04.2007 )
б) з 1 квітня 2007 р.:
( Термін скасування РСТ УССР 1899-85 встановлено з 1 липня 2007 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 76 від04.04.2007 )( Термін скасування РСТ УССР 1899-85 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 169 від30.07.2007 )
|РСТ УССР 1899-85 |Сир пошехонський. Технічні умови |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін скасування ГОСТ 30004.2-93 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 105 від18.05.2007 )
|ГОСТ 30004.2-93 |Майонезы. Правила приемки и методы |
| |испытаний |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін скасування ГОСТ 10766-64 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 176 від02.08.2007 )
|ГОСТ 10766-64 |Масло кокосовое. Технические условия |
------------------------------------------------------------------
в) з 1 липня 2007 р.:
( Термін скасування ГОСТ 5477-93 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 176 від02.08.2007 )
|ГОСТ 5477-93 |Масла растительные. Методы определения |
| |цветности |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін скасування ГОСТ 5475-69 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 176 від02.08.2007 )
|ГОСТ 5475-69 |Масла растительные. Методы определения |
| |йодного числа |
|---------------------+------------------------------------------|
( Термін скасування ГОСТ 26593-85 встановлено з 1 січня 2008 р.згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічногорегулювання та споживчої політики N 176 від02.08.2007 )
|ГОСТ 26593-85 |Масла растительные. Метод определения |
| |перекисного числа |
------------------------------------------------------------------
4. Внести зміни до наказу Держспоживстандарту України від 30 листопада 2004 року N 268, а саме у пункті 1 замінити:
а) у назві ДСТУ ISO 4133:2004 "М'ясо та м'ясопродукти. Контрольний метод визначення вмісту глюконо-дельта-лактону" слово "м'ясопродукти" на "м'ясні продукти";
б) у назві ДСТУ ISO 11868:2004 "Молоко термічно оброблене. Визначення вмісту лактулози методом рідинної хроматографії високороздільної здатності" словосполучення "методом рідинної хроматографії високороздільної здатності" на "методом високоефективної рідинної хроматографії".
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 14 квітня 2005 року N 90, а саме: у пункті 1 замінити у назвах ДСТУ ISO 11024-1:2005 "Олії ефірні. Загальні настанови щодо хроматографічних спектрів. Частина 1. Готування хроматографічних спектрів для подання у стандартах" та ДСТУ ISO 11024-2:2005 "Олії ефірні. Загальні настанови щодо хроматографічних спектрів. Частина 2. Застосування хроматографічних спектрів зразків ефірних олій" слово "спектрів" на "профілів".
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних стандартів України, зміни до національного стандарту та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Ахіджанова Б.Р.
Голова | М.Негрич |