МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
02.02.2005 N 58 |
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства охорони здоров'я N 714 від 30.10.2006 )
Про внесення доповнень до наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195
Відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", на виконання Порядку віднесення харчових продуктів до категорії спеціальних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1998 N 1187, Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2004 N 1272, наказу МОЗ України від 09.10.2000 N 247 "Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 10.01.2001 за N 4/5195, в доповнення до наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, державної санітарно-епідеміологічної експертизи по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів,
НАКАЗУЮ:
1. Доповнити пункт 1 наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" абзацом 3 наступного змісту: - по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів (для експертної комісії) (додається).
2. Доповнити перелік експертних комісій, які утворюються головним державним санітарним лікарем України з метою проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, що затверджений наказом МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" пунктом 10 наступного змісту:
Експертна комісія Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України - голова Козярін І.П.
3. Доповнити персональний склад експертних комісій які утворюються головним державним санітарним лікарем України з метою проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, що затверджений наказом МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" пунктом 10 (додається).
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника головного державного санітарного лікаря України Бережнова С.П.
Перший заступник Міністра, Головний державний санітарний лікар України | О.В.Лапушенко |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
02.02.2005 N 58
Експертна комісія
Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України
ПРОТОКОЛ N
державної санітарно-епідеміологічної експертизи
"_____" ____________ 200 р.
Нами, комісією з питань державної санітарно-епідеміологічної
експертизи при головному державному санітарному лікареві України
під головуванням Козяріна І.П. проведена державна
санітарно-епідеміологічна експертиза
У ході проведення експертизи розглянуто Лист-клопотання
(додається), Звіт про результати досліджень для проведення
державної санітарно-епідеміологічної експертизи, що були здійснені
__________________________________________________________________
(назва виконавця робіт)
за направленням N__________ дата________________ (додається).
За результатами експертизи можна зробити висновок, що
__________________________________________________________________
(назва продукції)
за наданим заявником зразком є спеціальним харчовим продуктом, а
саме:
__________________________________________________________________
(біологічно активною харчовою добавкою, продуктом дитячого
харчування, продуктом харчування для спортсменів, дієтичним
харчовим продуктом)
Висновок може бути затверджений.
або
за наданим заявником зразком не є спеціальним харчовим продуктом.
У цьому випадку проект висновку не подається.
Підпис голови комісії Підпис секретаря комісії Печатка установи, на базі якої працює комісія Директор Департаменту державного санітарно- епідеміологічного нагляду | С.П.Бережнов |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
02.02.2005 N 58
10. Персональний склад експертної комісії Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України, яка утворюється головним державним санітарним лікарем України для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, державної санітарно-епідеміологічної експертизи по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів
Козярін І.П. - проф., д.м.н., головний спеціаліст - голова комісії
Рожнова Р.А. - к.б.н., головний спеціаліст - заступник голови комісії
Усенко Л.В. - провідний спеціаліст - секретар комісії
Члени комісії:
Велика Н.В. - к.м.н., провідний спеціаліст
Парац А.М. - к.м.н., провідний спеціаліст
Ятченко О.О. - к.т.н., провідний спеціаліст
Хоменко І.М. - к.м.н., провідний спеціаліст
Івахно О.П. - к.м.н., провідний спеціаліст
Анохіна Г.А. - д.м.н., провідний спеціаліст
Усатюк С.І. - к.т.н., провідний спеціаліст
Поліщук Г.Є. - к.т.н., провідний спеціаліст
Уманець Т.Р. - к.м.н., провідний спеціаліст
Степанова Л.С. - к.м.н., провідний спеціаліст
Коваль І.В. - к.н. по фізвихованню і спорту, провідний спеціаліст
Замуліна Л.І. - к.х.н., провідний спеціаліст
Директор Департаменту державного санітарно- епідеміологічного нагляду | С.П.Бережнов |