• Посилання скопійовано
Документ підготовлено в системі iplex

Про внесення доповнень до наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195

Міністерство охорони здоровя України  | Наказ від 02.02.2005 № 58 | Документ не діє
Реквізити
  • Видавник: Міністерство охорони здоровя України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 02.02.2005
  • Номер: 58
  • Статус: Документ не діє
  • Посилання скопійовано
Реквізити
  • Видавник: Міністерство охорони здоровя України
  • Тип: Наказ
  • Дата: 02.02.2005
  • Номер: 58
  • Статус: Документ не діє
Документ підготовлено в системі iplex
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
02.02.2005 N 58
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства охорони здоров'я N 714 від 30.10.2006 )
Про внесення доповнень до наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195
Відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", на виконання Порядку віднесення харчових продуктів до категорії спеціальних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1998 N 1187, Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2004 N 1272, наказу МОЗ України від 09.10.2000 N 247 "Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 10.01.2001 за N 4/5195, в доповнення до наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, державної санітарно-епідеміологічної експертизи по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів,
НАКАЗУЮ:
1. Доповнити пункт 1 наказу МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" абзацом 3 наступного змісту: - по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів (для експертної комісії) (додається).
2. Доповнити перелік експертних комісій, які утворюються головним державним санітарним лікарем України з метою проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, що затверджений наказом МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" пунктом 10 наступного змісту:
Експертна комісія Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України - голова Козярін І.П.
3. Доповнити персональний склад експертних комісій які утворюються головним державним санітарним лікарем України з метою проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, що затверджений наказом МОЗ України від 24.05.2001 N 195 "Про затвердження документів щодо впровадження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" пунктом 10 (додається).
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника головного державного санітарного лікаря України Бережнова С.П.
Перший заступник Міністра,
Головний державний
санітарний лікар України


О.В.Лапушенко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
02.02.2005 N 58
Експертна комісія
Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України
ПРОТОКОЛ N
державної санітарно-епідеміологічної експертизи
"_____" ____________ 200 р.
Нами, комісією з питань державної санітарно-епідеміологічної
експертизи при головному державному санітарному лікареві України
під головуванням Козяріна І.П. проведена державна
санітарно-епідеміологічна експертиза
Назва об'єкта експертизи
(загальна та власна, синоніми,
торгова назва мовою оригіналу,
англійською та українською
мовами)
Код за УКТЗЕД (для імпортованої)
або ДКПП (для вітчизняної
продукції)
Сфера застосування об'єкта
експертизи
Виробник
(найменування, країна реєстрації
виробника адреса, телефон,
телефакс, електронна адреса,
реєстраційний номер - для
зарубіжних виробників)
Заявник
(найменування, країна реєстрації
заявника, адреса, телефон, факс,
електронна адреса, реєстраційний
номер для зарубіжних заявників,
код згідно з ЄДРПОУ)
У ході проведення експертизи розглянуто Лист-клопотання
(додається), Звіт про результати досліджень для проведення
державної санітарно-епідеміологічної експертизи, що були здійснені
__________________________________________________________________
(назва виконавця робіт)
за направленням N__________ дата________________ (додається).
За результатами експертизи можна зробити висновок, що
__________________________________________________________________
(назва продукції)
за наданим заявником зразком є спеціальним харчовим продуктом, а
саме:
__________________________________________________________________
(біологічно активною харчовою добавкою, продуктом дитячого
харчування, продуктом харчування для спортсменів, дієтичним
харчовим продуктом)
Висновок може бути затверджений.
або
за наданим заявником зразком не є спеціальним харчовим продуктом.
У цьому випадку проект висновку не подається.
Підпис голови комісії
Підпис секретаря комісії
Печатка установи, на базі
якої працює комісія
Директор Департаменту
державного санітарно-
епідеміологічного нагляду






С.П.Бережнов
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров'я України
02.02.2005 N 58
10. Персональний склад експертної комісії Центру реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України, яка утворюється головним державним санітарним лікарем України для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи в особливо складних випадках, державної санітарно-епідеміологічної експертизи по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних, та державної санітарно-епідеміологічної експертизи нормативно-технічних документів щодо виробництва спеціальних харчових продуктів
Козярін І.П. - проф., д.м.н., головний спеціаліст - голова комісії
Рожнова Р.А. - к.б.н., головний спеціаліст - заступник голови комісії
Усенко Л.В. - провідний спеціаліст - секретар комісії
Члени комісії:
Велика Н.В. - к.м.н., провідний спеціаліст
Парац А.М. - к.м.н., провідний спеціаліст
Ятченко О.О. - к.т.н., провідний спеціаліст
Хоменко І.М. - к.м.н., провідний спеціаліст
Івахно О.П. - к.м.н., провідний спеціаліст
Анохіна Г.А. - д.м.н., провідний спеціаліст
Усатюк С.І. - к.т.н., провідний спеціаліст
Поліщук Г.Є. - к.т.н., провідний спеціаліст
Уманець Т.Р. - к.м.н., провідний спеціаліст
Степанова Л.С. - к.м.н., провідний спеціаліст
Коваль І.В. - к.н. по фізвихованню і спорту, провідний спеціаліст
Замуліна Л.І. - к.х.н., провідний спеціаліст
Директор Департаменту
державного санітарно-
епідеміологічного нагляду


С.П.Бережнов