А.М. Пономаренко |
Документ підготовлено в системі iplex
Державна санітарно-епідеміологічна служба України, Головний державний санітарний лікар України | Постанова від 20.12.2011 № 32
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
20.12.2011 № 32
Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок етилцелюлози (E 462), силікату кальцію (E 552), тальку (E 553b), Шеллаку (E 904), полівінілполіпіролідону (E 1202), алюмосилікату калію (E 555) та полідекстрози (E 1200)
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та статті 8 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів"
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити рекомендовані Національною комісією України з Кодекс аліментаріус гігієнічні нормативи вмісту харчових добавок та регламенти їх використання:
1.1. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту етилцелюлози (E 462) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.2. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту силікату кальцію (E 552) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.3. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту полівінілполіпіролідону (E 1202) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.4. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту тальку (E 553b) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.5. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту алюмосилікату калію (E 555) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.6. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту Шеллаку (E 904) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту);
1.7. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту полідекстрози (E 1200) - не потребує гігієнічного нормування (застосовувати відповідно до вимог технологічного регламенту).
2. Погодити використання харчових добавок:
2.1. Етилцелюлоза (E 462), силікат кальцію (E 552), тальк (E 553b), полівінілполіпіролідон (E 1202) у виробництві дієтичних добавок.
2.2. Алюмосилікат калію (E 555) у виробництві дієтичних добавок як транспортер (носій) для харчових барвників E 171 і E 172 та гідроксидів.
2.3. Шеллак (E 904) для обробки поверхні у виробництві дієтичних добавок, кондитерських виробів, виробів з какао та шоколаду, жувальної гумки.
2.4. Полідекстрози (E 1200) у виробництві кондитерських виробів, фруктових наповнювачів, морозива.
3. Відділу організації діяльності, нормативного та інформаційного забезпечення, експертизи, реєстрів та міжнародних зв'язків Державної санітарно-епідеміологічної служби України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, заінтересованих міністерств, відомств, інших зацікавлених установ та організацій у встановленому порядку.