МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
06.07.2010 N 25 |
Про затвердження значень гігієнічних нормативів мікробіологічних показників безпеки кукурудзяного крохмалю
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та статті 8 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів"
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити рекомендовані Національною комісією України з Кодекс Аліментаріус та Комітетом з питань гігієнічного регламентування МОЗ гігієнічні нормативи мікробіологічних показників безпеки кукурудзяного крохмалю та регламенти їх використання:
1.1. Мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні
5
мікроорганізми (МАФАМ) - не більше 1 х 10 КУО в 1 г кукурудзяного
крохмалю;
1.2. Бактерії групи кишкових паличок (БГКП) - не допускається
в 0,01 г кукурудзяного крохмалю;
2
1.3. Плісеневі гриби - не більше 5 х 10 КУО в 1 г
кукурудзяного крохмалю;
2
1.4. Дріжджі - не більше 5 х 10 КУО в 1 г кукурудзяного
крохмалю;
1.5. Патогенні мікроорганізми, у т. ч. сальмонели - не
допускаються в 25 г кукурудзяного крохмалю.
2. Затверджені цією постановою нормативи не розповсюджуються на крохмаль, призначений для дитячого харчування.
3. Контроль за дотриманням гігієнічних нормативів мікробіологічних показників безпеки кукурудзяного крохмалю здійснювати згідно з ГОСТ 26972-86 "Зерно, крупа, мука, толокно для продуктов детского питания. Методы микробиологического анализа".
4. Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, заінтересованих міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в установленому порядку.
Головний державний санітарний лікар України | С.А.Риженко |