КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ
N 342/443 від 1 липня 1999 року.
( Рішення втратило чинність на підставі Рішення Київміськради N 192/5579 ( ra0192023-11 ) від 25.05.2011 )
Про тарифи та послуги, що надаються
на ринках міста Києва
( Із змінами, внесеними згідно з Рішенням Київміськради N 144/865 ( ra0144023-00 ) від 01.06.2000 )
З метою недопущення необгрунтованого зростання тарифів напослуги, що надаються на ринках міста, соціального захистунаселення, відповідно до Закону України "Про основи соціальноїзахищеності інвалідів в Україні" ( 875-12 ) та статті 8 ЗаконуУкраїни "Про ціни і ціноутворення" ( 507-12 ) Київська міська рада
В И Р І Ш И Л А:
1. Встановити граничні тарифи на послуги, що надаються наринках м. Києва згідно з додатком.
2. Директорам ринків м. Києва, незалежно від форм власностіта підпорядкування, забезпечити для інвалідів Великої Вітчизняноївійни, інвалідів праці, інвалідів слуху з дитинства та громадян,які отримали інвалідність I та II групи в результаті ліквідаціїаварії на ЧАЕС, при наявності відповідних документів:
( Абзацперший пункту 2 в редакції Рішення Київміськради N 144/865( ra0144023-00 ) від 01.06.2000 )
2.1. виділення не менше 5 відсотків від загальної кількостіторгівельних місць на ринках;
2.2. встановлення розміру платних послуг на рівні 50відсотків від тарифів, встановлених відповідно до п.1 цьогорішення;
2.3. позачергове виділення прокату інвентаря, надання послугвагового господарства, проходження лабораторного аналізу,паркування автомобілів тощо;
2.4. з метою недопущення необгрунтованого підвищення вартостіплатних послуг встановити постійний контроль за дотриманнямдіючого граничного розміру тарифів.
3. У випадках економічно обгрунтованої необхідності зміниграничного розміру цін на платні послуги, пропозиції про їхдекларування вносити управлінню з питань політики Київськоїміської державної адміністрації, якому доручити за погодженням зГоловним управлінням з питань торгівлі та побутовогообслуговування населення декларувати зміну цих тарифів.
4. Рекомендувати виконавчому органу Київської міської радидати доручення Управлінню з питань цінової політикиміськдержадміністрації спільно з Головним управлінням торгівлі тапобутового обслуговування населення, Управлінням в справах захиступрав споживачів м. Києва, міським територіальним відділеннямАнтимонопольного комітету України, міським управлінням статистики,Державною інспекцією по контролю за цінами в м. Києві здійснюватиконтроль за виконанням вимог цього рішення суб'єктамипідприємницької діяльності і провести аналіз впливу прийнятогорішення на динаміку цін в місті та про його наслідки доповістиКиївраді.
Міський голова О.Омельченко
Додаток
до рішення Київської міської ради
від 1 липня 1999 р. N 342/443
Тарифи на послуги,
що надаються на ринках міста Києва
Частина I. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на критих ринках
------------------------------------------------------------------
| N п/п | Найменування продукції | Граничний розмір |
| | | тарифу за надання |
| | | торгового місця для |
| | | фізичних осіб, грн. |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Плодоовочева продукція | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 1. |Овочі вітчизняного виробництва | 1,50 |
| |(картопля, капуста, морква, | |
| |буряк, цибуля ріпчата, огірки | |
| |та помідори огородні, кабачки, | |
| |часник) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 2. |Капуста рання, молода | 3,00 |
| |картопля | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 3. |Зелень кропу, петрушки, кінзи, | 2,50 |
| |цибулі, часнику та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 4. |Баклажани, цвітна капуста, | 3,00 |
| |огірки та помідори парникові, | |
| |перець | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 5. |Овочі імпортного виробництва | 9,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 6. |Фрукти вітчизняного | 2,00 |
| |виробництва | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 7. |Фрукти імпортного виробництва | 8,00 |
| |та цитрусові | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 8. |Банани, гранати, хурма | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 9. |Соління та квашення | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 10. |Сухофрукти (чорнослив, | 5,00 |
| |шипшина, яблука, груші, інжир, | |
| |родзинки, земляний горіх, | |
| |горіхи та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 11. |Курага | 4,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 12. |Гриби: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |свіжі | 5,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |сухі | 2,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 13. |Ягоди, в т. ч. і лісові | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 14. |Кавуни, дині | 10,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 15. |Бобові (квасоля, горох та | 1,00 |
| |ін.), насіння | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Продовольчі товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 16. |Молоко | 0,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 17. |Молочні продукти (сир, масло, | 2,00 |
| |творог, сметана та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 18. |Яйця | 2,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 19. |Олія | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 20. |Мед | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 21. |Копченості | 10,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 22. |Кури, качки, індики, кролі, | 6,00 |
| |нутрії, гуси (тушки) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 23. |М'ясні продукти | 7,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Інші товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 24. |Корзини, віники | 4,15 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 25. |Насіння овочевих культур | 4,15 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 26. |Садженці плодово-ягідних | 10,00 |
| |культур | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 27. |Розсада овочевих культур, | 5,15 |
| |ягід, декоративних культур та | |
| |квітів | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 28. |Продажа курчат, каченят, | 10,00 |
| |гусенят, індичат та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 29. |Квіти: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- троянда, гербера, орхідея, | 15,00 |
| |лілія (імпортні) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- інші | 5,00 |
------------------------------------------------------------------
Частина II. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на відкритих ринках
------------------------------------------------------------------
| N п/п | Найменування продукції | Граничний розмір |
| | | тарифу за надання |
| | | торгового місця для |
| | | фізичних осіб, грн. |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Плодоовочева продукція | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 1. |Овочі вітчизняного виробництва | 1,00 |
| |(картопля, капуста, морква, | |
| |буряк, цибуля ріпчата, огірки | |
| |та помідори огородні, кабачки, | |
| |часник) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 2. |Капуста рання, молода | 2,30 |
| |картопля | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 3. |Зелень кропу, петрушки, кінзи, | 1,90 |
| |цибулі, часнику та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 4. |Баклажани, цвітна капуста, | 2,30 |
| |огірки та помідори парникові, | |
| |перець | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 5. |Овочі імпортного виробництва | 6,70 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 6. |Фрукти вітчизняного | 1,50 |
| |виробництва | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 7. |Фрукти імпортного виробництва | 6,00 |
| |та цитрусові | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 8. |Банани, гранати, хурма | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 9. |Соління та квашення | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 10. |Сухофрукти (чорнослив, | 3,70 |
| |шипшина, яблука, груші, інжир, | |
| |родзинки, земляний горіх, | |
| |горіхи та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 11. |Курага | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 12. |Гриби: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |свіжі | 3,70 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |сухі | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 13. |Ягоди, в т. ч. і лісові | 1,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 14. |Кавуни, дині | 7,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 15. |Бобові (квасоля, горох та | 0,50 |
| |ін.), насіння | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Продовольчі товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 16. |Молоко | 0,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 17. |Молочні продукти (сир, масло, | 1,50 |
| |творог, сметана та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 18. |Яйця | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 19. |Олія | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 20. |Мед | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 21. |Копченості | 7,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 22. |Кури, качки, індики, кролі, | 4,50 |
| |нутрії, гуси (тушки) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 23. |М'ясні продукти | 5,20 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Інші товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 24. |Корзини, віники | 3,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 25. |Насіння овочевих культур | 3,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 26. |Садженці плодово-ягідних | 7,50 |
| |культур | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 27. |Розсада овочевих культур, | 3,80 |
| |ягід, декоративних культур та | |
| |квітів | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 28. |Продажа курчат, каченят, | 7,50 |
| |гусенят, індичат та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 29. |Квіти: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- троянда, гербера, орхідея, | 11,20 |
| |лілія (імпортні) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- інші | 3,70 |
------------------------------------------------------------------
Частина III. Прокат предметів господарського
призначення
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Одиниця | Тариф, в грн. |
| п/п | предметів | виміру |--------------------------|
| | | | криті | відкриті |
| | | | ринки | ринки |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 1. |Терези: | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- циферблатні | комплект | 3,00 | 3,00 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- ВНО з гирями | - " - | 1,50 | 1,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 2. |Санодяг | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- фартух | штука | 0,80 | 0,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- куртка | - " - | 1,20 | 1,00 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- нарукавники | пара | 0,80 | 0,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 3. |Лоток, піднос | штука | 0,50 | 0,50 |
| |текстолітовий | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 4. |Ножі, ложки або | - " - | 0,20 | 0,20 |
| |виделки | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 5. |Рушник або | - " - | 0,80 | 0,50 |
| |серветки | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 6. |Металевий | за добу | 1,00 | 1,00 |
| |контейнер | | | |
------------------------------------------------------------------
Примітка. При видачі напрокат санодягу для реалізації м'ясата ягід, до цін на послуги прокату застосовується коефіцієнт врозмірі 2,0.
Частина IV. Інші послуги
--------------------------------------------------------------------
| 1. |Розруб м'яса: | 1 кг | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- свинини | | 0,10 | 0,10 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- яловичини | | 0,15 | 0,15 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 2. |Зважування продукції на | одне | 0,50 | 0,50 |
| |товарних терезах |зважування | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 3. |Навантаження, розвантаження | 10 кг | 0,20 | 0,20 |
| |м'ясопродуктів або | | | |
| |перенесення чи перевезення їх | | | |
| |до терезів, або до місця | | | |
| |продажу чи до місця | | | |
| |зберігання | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 4. |Те ж, інших продуктів | - " - | 0,15 | 0,15 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 5. |Зберігання сільгоспродуктів у | одне місце | 1,50 | 1,50 |
| |холодильнику або | за добу | | |
| |морозильнику | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 6. |Те ж, в камері схову | 1 місце за | 1,00 | 1,00 |
| | | добу | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 7. |Те ж, на складах та | | | |
| |овочесховищах: | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- картоплі, овочів | - " - |0,50 | 0,50 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- фруктів, цитрусових | - " - | 0,50 | 0,50 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- меду | - " - | 0,20 | 0,20 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 8. |Зберігання у холодильнику | - " - | 1,50 | 1,50 |
| |квітів | | | |
--------------------------------------------------------------------
Примітки:
1. Надання послуг, які не передбачені даним прейскурантом таздійснюються за договірними цінами.
2. Даним прейскурантом передбачений граничний рівень цін напослуги. Керівнику підприємства надається право встановлювати цінинижче зазначених в залежності від сезону, попиту та пропозицій.
3. Надання послуг юридичним особам здійснюється за цінами,встановленими директором ринку.
4. Ціни цього прейскуранту діють на території м. Києва ізастосовуються на всіх ринках, незалежно від форм власності тавідомчої підпорядкованості.
"Хрещатик", N 61, 31 серпня 1999 року